טלוויזיות

סקירה: סמסונג Q9F – תמונה מצוינת וממשק חכם

המונדיאל אומנם נגמר והלחץ להחליף את הטלוויזיה הישנה לחדשה ירד, אבל יצרניות הטלוויזיות הגדולות: סמסונג, LG וסוני רק השיקו בשבועות האחרונים את המסכים שלהן לשנת 2018 ואיתם יכולות מעניינות שהופכות את חוויית הצפייה בנטפליקס למשודרגת בהרבה. דגם ה-Q9F הוא אחד ממסכי הפרימיום של סמסונג וזה שייך לסדרת ה-QLED של החברה הדרום קוראינית. הסדרה הזו כבר הושקה בשנה שעברה, אבל לדגמים החדשים התווספו האותיות FN, המבדלות אותם מאלו שב-2017. בסמסונג בניגוד למסכים של חברות אחרות, משקיעים רבות בהפיכת הטלוויזיה למרכז הבית החכם ובחיבור של המסך לסמארטפונים מסדרת הגלקסי של החברה, מה שהופך את הדגם הזה אפילו ליותר מעניין.

17_2018_Q9F

עיצוב: ה-Q9F נראית מצוין, יש לה מסגרת דקיקה עם רגלית הבנויה בצורת האות T. המסך הזה נראה נהדר על המזנון והוא כולל טכנולוגיה בשם One Invisible Connection, שהיא בעצם כפול אופטי דקיק, המאפשר להעביר נתונים של אודיו/וידאו במהירות גבוהה וגם מכיל בתוכו את כבל החשמל. הכבל הזה מאפשר להציב את המסך על הקיר בסלון ללא צורך בחיבור הטלוויזיה ישירות לשקע חשמל בסמוך אליה. חיבור הכבל הבודד מגב הטלוויזיה מתבצע ישירות לקופסת החיבורים החכמה (One Connect Box), אותה ניתן למקם במזנון ואליה מתחברים הממירים וקונסולות המשחקים. מה שמשאיר את איזור הטלוויזיה נקי מקופסאות וכבלים מיותרים. הכבל האופטי זמין באורך של 5 מטרים (למעוניינים ניתן לרכוש כבל באורך 15 מטרים). מה שקצת הפתיע אותי, שלמרות שכל החיבורים ממוקמים בקופסה חיצונית, המסך לא דק מאוד.

20180729_163847
קופסת חיבורים חכמה. צילום צחי הופמן

ממשק: הטלוויזיות של סמסונג מגיעות עם מערכת ההפעלה טייזן, אותה ניתן למצוא גם על-גבי השעונים החכמים של החברה. מדובר במערכת הפעלה המציעה חוויית ממשק ידידותית, גם יותר מאלו של המתחרים. קודם כל הממשק גויר לעברית, הוא צבעוני אבל נעים לעין ובנוי בצורה המאפשרת לראות בקלות את האפליקציות החשובות ולעבור בין ההגדרות מבלי להסתבך בתתי תפריטים. סמסונג מציעה עם חלק מהאפליקציות תאימות לממשק שלה. למשל, נטפליקס מציגה תצוגה של התוכניות האחרונות שנצפו והמלצות בצורת תמונות קטנות, מבלי להיכנס לאפליקציה. כך שניתן להגיע לתוכנית האחרונה בה צפינו במהירות. אותו הדבר קיים גם באפליקציות של יו טיוב, אמזון פריים וידיאו ופייסבוק וידיאו. סמסונג משתמשת בפרופיל המשתמש שלה מהסמארטפון גם בטלוויזיה, כך שסימניות ודפי אינטרנט שנפתחו בדפדפן בגלקסי מופיעים גם במסך הגדול.

20180729_163143 (1)
אפליקציית נטפליקס על-גבי טלוויזיית סמסונג Q9F. צילום צחי הופמן

 

כאמור, סמסונג מייחסת חשיבות רבה לחיבור הסמארטפונים שלה לטלוויזיה. אפליקציית Smart Things הקיימת במכשירי החברה (וגם ניתנת להורדה לדגמים של יצרניות אחרות), מזהה את הטלוויזיה, מאפשרת כיבוי שלה, כתיבת טקסט במסך, העברת התמונה מהטלוויזיה לסמארטפון וההיפך וגם מאפשרת להאזין לאודיו שבטלוויזיה דרך הסמארטפון. דבר יעיל שמבצעים עם אוזניות, אבל רק חוטיות. ה-Q9F אומנם מאפשרת לחבר אוזניות בלוטות’ ישירות אליה, אבל זה פתרון נוסף.

סמסונג שילבה ב-Q9F את מצב ה-Ambient Mode, זה מציג במצב המתנה תמונות, תחזית מזג האוויר או חיקוי של הקיר מאחור . באמצעות אפליקציית ה-SmartThings, המשתמש מצלם את רקע הקיר והופך אותו לתמונה במסך, כך הטלוויזיה משתלבת עם המיקום שלה בבית. בסמסונג אומרים שהפונקציה הזאת עושה שימוש בצריכת זרם נמוכה, כאשר גם התאורה האחורית של המסך יורדת. המצב הזה מוגבל ל-4 שעות ולא מצאתי דרך לגרום לו להתחיל לעבוד באופן אוטומטי, אלא רק באופן ידני בלחיצה על כפתור בשלט. כך שמהר מאוד הפסקתי להשתמש בו, למרות שמדובר ברעיון נחמד, שהיה יכול להיות יותר יעיל אם היה מתחיל לעבוד באופן אוטומטי.

20180729_163240
מצב ה-Ambient Mode. צילום צחי הופמן

תמונה וצליל: דגם ה-Q9F פועל באמצעות טכנולוגיית Quantum Dots (נקודות קוונטיות) וטכנולוגיית Direct Full Array (תאורה אחורית ישירה). טכנולוגיית התאורה האחורית הישירה עושה שימוש בתאורה אחורית מקומית בטכנולוגיית Quantum Dots, זאת בשילוב פאנל המחולק לאזורים בכדי לשלוט באופן נקודתי בתאורה. הטלוויזיה גם כוללת שכבת Ultra Black Elite המפחיתה השתקפויות וזה באמת עובד טוב. אפשר לראות טלוויזיה בחדר מואר היטב בשעות היום, מבלי שמרגישים צורך לסגור את התריסים או לכבות את האור.

מבחינת איכות תמונה, ה-Q9F כמובן תומכת ב-4K ובכל התקנים החשובים כמו HDR 10 Plus, כך שאין בעיה לצפות בתוכן תואם בשירותים התומכים. איכות התמונה נהדרת, הצבעים עשירים, הגוון הלבן בהיר מאוד והצבע השחור עמוק. רמת התאורה האחורית חזקה מדי וגם הצבעים רווים יותר ממה שאני אוהב, לכן אני מצאתי את עצמי מהר משחק עם ההגדרות בשביל להתאים את הטלוויזיה לפרופיל האישי שלי.

מבחינת צליל, ביחס לטלוויזיה הייתי מרוצה. הצליל עמוק, קולות האנשים ברורים ואפשר לראות ככה סרט בלי להתבאס יותר מדי שלא חיברנו למסך מערכת הגברה.

אפליקציות: סמסונג משקיעה רבות בקטגוריית האפליקציות שלה והיא מציעה כמעט את כל האפליקציות החשובות: נטפליקס, אמזון פריים וידיאו, כאן, פייסבוק וידיאו, יו טיוב, Deezer, ספוטיפיי, מאקו אבל אפליקציה אחת חשובה, שכבר נמצאת במסכים של יצרניות אחרות חסרה כאן – סלקום TV. בהתחלה חשבתי שמדובר בטעות וחיפשתי מספר פעמים בחנות האפליקציות, אבל בסמסונג אישרו לי את חסרונה של זאת. אגב, אפליקציה נחמדה של הטלוויזיה היא הגלריה, היודעת לשואב דרך שירות הענן של סמסונג את התמונות שהמשתמש מאחסן בסמארטפון של החברה. הגלריה מוגנת בסיסמא, למקרה שאתם חוששים שדיירי הבית יכנסו לצפות בתמונות שצילמתם בסמארטפון, כאשר אתם נמצאים במקום אחר.

שלט רחוק: לסמסונג יש שלט רחוק קומפקטי, בצבע כסוף ועשוי אלומיניום. אומנם אין לו כפתורי ספרות ולפעמים זה יכול להפריע לחלק מהמשתמשים, אבל כן יש כאן מתג פיזי לשליטה בעוצמת הצליל ומעבר תחנות. נוח מאוד למצוא את המתג הזה, גם שלא מסתכלים על השלט.

20180729_163105
שלט רחוק סמסונג. צילום צחי הופמן

בסמסונג רוצים שאתם תבצעו את השימוש בטלוויזיה רק עם שלט בודד. במקרה שלי, עבדתי עם השלט בממיר של הוט. הוא הפעיל אותו באופן אוטומטי עם הדלקת הטלוויזיה, אבל משום מה לא הציע כיבוי אוטומטי. הוא גם שלט בלי שום הגדרה נוספת בסטרימר של סטינג וכמו כן, הוא גם הצליח לזהות את האקס בוקס One, לשים אייקון מתאים במקורות של ה-HDMI וגם לאפשר הפעלה שלו ישירות משלט הטלוויזיה ואפילו לשלוט באקס בוקס לצורך הפעלה אפליקציות.

חיבורים: קופסת החיבור של סמסונג כוללת 4 חיבורי HDMI, אופטי, LAN ו-3 חיבורי USB.

מחיר: 18,000 שקל לגודל 65 אינץ’ (יבואן רשמי סמליין)

בשורה התחתונה, ה-Q9F היא טלוויזית הדגל של סמסונג לשנה זו וככזו היא מציעה איכות תמונה מצוינת במיוחד לאנשים שצופים בטלוויזיה בחדרים המוצפים באור שמש. סמסונג מצטיינת בחוויית הממשק שלה, החיבור לסמארטפונים של החברה עובד חלק, מגוון האפליקציות עשיר (אבל איפה סלקום TV?) והיכולת לשלוט בקלות עם השלט הרחוק בכמעט כל קופסה שמחוברת לטלוויזיה, הופכת את ה-Q9F למסך שכיף להשתמש בו.

ציון: 9

תגובה אחת

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: