ענף הטלוויזיה בארץ מורכב מארבע יצרניות גדולות (סמסונג, LG, סוני והייסנס) וארבע מערכות הפעלה (טייזן, webOS, אנדרואיד TV ו-Opera TV). סוני היא זו שבחרה כבר לפני מספר שנים להשיק את הטלוויזיות שלה עם אנדרואיד TV, במטרה להציע חוויה שמשלימה את זו שבסמארטפוני האנדרואיד ועכשיו גם משתלבת עם תחום העוזרות הקוליות. ה-Bravia AF8 של סוני היא אחד מדגמי הפרימיום של החברה, המגיע עם טכנולוגיית OLED היוקרתית. מדובר בעצם במסך המהווה אלטרנטיבה לשחקנית ה-OLED העיקרית בשוק – LG.
עיצוב: ה-AF8 מגיעה בעיצוב לו סוני קוראת – One Slate Concept. העיצוב כולל רגלית שכמעט לא רואים והתחושה שהמסך ממש יושב על השולחן ואין רגלית שמחזיקה אותו. זה נראה מרשים והמבנה הדקיק רק מוסיף לחוויה. הרמקולים מוטמעים בתוך המסך ולא תופסים מקום נראה לעין (הרחבה על האודיו בהמשך). המסך עצמו דקיק ומיוחד, אבל בגב המכשיר במרכז שלו יש בליטה גדולה שם מרוכזת כל החומרה.

ממשק: ה-AF8 מגיעה עם אנדרואיד TV בגרסת נוגט (7.0), המציעה מספר יתרונות שיגרמו לחובבי גוגל להעדיף אותה על פני מערכות הפעלה מתחרות. קודם כל, גוגל אסיסטנט – העוזרת הקולית (הרחבה בהמשך) מגיעה בילט אין. דבר נוסף, אפליקציות, יש כאן נטפליקס, סלקום TV, סטינג TV, פייסבוק וידיאו, יו טיוב, אמזון פריים וידיאו, דיזר, ספוטיפיי, קודי ו-Plex. משתמשי אפל TV מכירים את שומר המסך המעולה של החברה המציג סרטונים ברזולוציה גבוהה מאוד של נופים ממקומות שונים בעולם, באנדרואיד TV מדובר בשומר מסך עם תמונות של נופים או ציורים. החוויה עצמה בממשק ידידותית, אבל היא נראית קצת פחות מעודכנת בשפה העיצובית שלה מאלו של המתחרות.

עוזרת קולית: מערכת ההפעלה אנדרואיד TV כבר כוללת בתוכה את גוגל אסיסטנט. זאת עובדת באנגלית, אבל בניגוד למסכי הטלוויזיה החדשים של LG, בסוני לא חוסמים את האפשרות לעבוד איתה בישראל. אם כבר יש לכם גוגל הום בבית, אתם תוכלו לבצע עם האסיסטנט את אותם דברים, רק מהטלוויזיה, כאשר הכל מתבצע בלחיצת כפתור של המיקרופון על גבי השלט הרחוק. אצלי בבית מדובר בין היתר בשליטה במזגנים ובתאורה בחלק מהחדרים. היתרון של אסיסטנט בטלוויזיה בסלון, מתבטא בעיקר עבור אנשים שלא מחזיקים רמקול גוגל הום בחדר בו ממוקמת הטלוויזיה.
תמונה וצליל: ה-AF8 מציעה צפייה ברזולוציית 4K ותמיכה בתקן HDR המשפר את טווח הצבעים. התמונה נהדרת, אין מה להגיד, טכנולוגיית ה-OLED מציעה כאן צבע שחור מוחלט (יש כאלו שאפילו טענו שהשחור יותר מדי חזק, לי אישית זה לא הפריע), צבע לבן נקי, פירוט רב ורמת תאורה טובה. לא נתקלתי בבעיות צפייה בחדר מואר. איכות התמונה מגיעה בזכות מעבד התמונה X1 Extreme Processor המשפר את איכות התצוגה. אם עד היום טלוויזיות ה-OLED של LG היו עם התמונה הטובה ביותר, עכשיו סוני עומדת איתן ראש בראש.

הרמקולים של ה-AF8 מוטמעים בתוך המסך ולא תופסים מקום. מדובר בטכנולוגיית Acoustic Surface ההופכת משטחי טלוויזיה לרמקולים. העיצוב אולי מרשים, אבל הצליל בינוני, כדאי מאוד שתחברו את הטלוויזיה הזאת למקרן קול או שתשתמשו באוזניות בלוטות’ (הטלוויזיה תומכת בחיבור אוזניות בלוטות’). ניסיתי לשחק עם ההגדרות של הסאונד ולבחור מצבים שונים, אבל עדיין הצליל הקשה פעמים רבות להבין את קולות השחקנים.
שלט רחוק: השלט הרחוק מעוצב במראה סטנדרטי, כאשר הוא כולל שני כפתורים מרכזיים: נטפליקס וגוגל Play. לחיצה על כפתור נטפליקס כאשר הטלוויזיה כבויה, תזניק ישר את שירות ה-VOD. לחיצה על הגוגל Play מביאה ישר לחנות האפליקציות. בחלק העליון נמצא כפתור להפעלת המיקרופון ובחלק התחתון מרוכזים הכפתורים לשליטה בצפייה (אחורה, קדימה ונגן). היה חסר לי משהו ייחודי בשלט, סמסונג מציעה שלט רחוק קומפקטי עשוי אלומיניום ול-LG יש את ה-Magic Remote המאפשר שליטה בעכבר אוויר. סוני צריכה לשפר מעט את החוויה כאן, אבל זה לא קריטי.

חיבורים: לא חסרים חיבורים ב-AF8, אפשר למצוא כאן: 4 חיבורי HDMI, אופטי, LAN ועוד 2 כניסות USB.
לסקירות על טלוויזיות חכמות נוספות
מחיר: 9,500 שקל לגודל 55 אינץ’ (יבואן רשמי ישפאר)
בשורה התחתונה, ה-Bravia AF8 של סוני היא טלוויזיה מרשימה, איכות התצוגה שה-OLED מספק מצויינת וחוויית האנדרואיד מספקת המון יכולות, כולל עוזרת קולית (באנגלית).
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
ציון: 9