סמארטפונים

סקירה: האם ה-realme 6 הוא הסמארטפון לו חיכינו ב-1,000 שקל?

דגם 6 הוא הסמארטפון הזול ביותר בקטלוג המכשירים ש-realme השיקה לפני כשבוע בארץ. למכשיר יש מסך גדול, גב עם עיצוב מחליף צבעים ומסך עם קצב רענון תמונה גבוה. האם הסמארטפון הזה מצליח לספק את הסחורה? כנסו לסקירה המלאה

לפני כשבוע הצטרפה חברת realme הסינית אל שוק הסלולר המקומי העמוס. מדובר בחברה צעירה בת שנתיים, השייכת לתאגיד BBK, המחזיק במותגים כמו oppo ו-oneplus. הדגם הראשון שהגיע אליי הוא ה-6, המכשיר הנמוך ביותר בקטגוריה של החברה בארץ והוא בא להתחרות במכשירים כמו הנוקיה 5.3, ה-Redmi Note 9S של שיאומי וה-K61 של LG. רילמי רוצה לגרום לצרכנים הישראליים להעדיף דווקא את הסמארטפון שלה ולכן מעניין לראות אם היא מצליחה לעשות את זה בפעם הראשונה שהיא מגיעה לכאן.

רילמי 6. צילום צחי הופמן

רילמי 6: קצב רענון תמונה גבוה וגב מיוחד

עיצוב: הרילמי 6 הוא סמארטפון עשוי פלסטיק והוא מרגיש ככה, אבל זה לאו דווקא דבר רע. יש לו גב לבן, אשר מקבל צבעים שונים, כאשר האור נשבר עליו. הזכוכית בעלת מיגון מעט מיושן – גורילה גלאס 3 והשוליים דקים עם יחס גוף מסך של 84.1% בזכות מגרעת קטנה מאוד בצורת נקודה, בה משולבת המצלמה הקדמית. המשקל עומד על 191 גרם, אבל המכשיר מרגיש קל יותר והעובי הוא 8.9 מ”מ.

מסך: המסך מגיע כאן בגודל  6.5 אינץ’ ברזולוציית 1080 על 2400 פיקסלים וקצב רענון תמונה של 90 הרץ, שזה בכלל בונוס למכשיר בתג מחיר כזה. בזכות קצב רענון התמונה הגבוה, יש כאן תנועה חלקה, אבל עדיין המסך מציע חוויה פושרת בתצוגה שלו. הוא מגיע בטכנולוגיית IPS LCD ולא AMOLED, כך שהצבעים לא מאוד עשירים.

רילמי 6. צילום צחי הופמן

ממשק: הסמארטפון מגיע עם מערכת ההפעלה אנדרואיד 10, כאשר עליה מולבש הממשק של רילמי. הממשק בסך הכל עושה עבודה טובה בידידותיות שלו והוא מציע יכולת הקלטת שיחות מובנית, שזה כבר דבר שאני אוהב מאוד. עוד יכולת נחמדה, החלקה עם שלוש אצבעות על גבי המסך, תבצע צילום מסך. לא הבנתי בממשק הזה שני דברים: למה החברה שופכת בהתקנה הראשונית את כל האפליקציות גם לעמודי הבית וגם למגירה? קצת מוזר ומפריע. הדבר השני, החברה מתקינה על המכשיר גם דפדפן אופרה בנוסף לכרום. בבקשה אל תתקעו לי שני דפדפנים על גבי מכשיר אחד, מילא שחברה אשר מפתחת את הדפדפן עושה את זה, אבל לא שמדובר בדפדפן של יצרן צד שלישי. 

מה שהיה חסר לי בממשק, היא אופציה לתצוגת Always On במצב המתנה. אני כבר רגיל לצפות ככה בשעה וחיווי על התראות, כאשר הסמארטפון מונח על השולחן, חבל שרילמי לא הוסיפה את האופציה הזאת.

רילמי 6. צילום צחי הופמן

רילמי 6: לא מהיר, אבל עם סוללה חזקה 

חומרה: ה-6 הוא לא סמארטפון מהיר ואני חייב להודות שהרבה פעמים הוא גימגם או קפא. המעבד כאן הוא  Mediatek MT6785 עם 4 גיגה זיכרון עבודה ונפח אחסון של 128 גיגה (כולל אפשרות הרחבה). זיכרון העבודה המצומצם של המכשיר מעט הפחיד אותי, כי הסמארטפון הזה כבר עכשיו לא רץ חלק, מה יקרה איתו בעוד כמה חודשים?

מעבר לכוח העיבוד, אפשר למצוא כאן סורק טביעות אצבע בצד המכשיר, שזה תמיד לא מיקום טוב לשים בו התקן כזה, למרות שהוא הגיב במהירות. היה פשוט עדיף, למקם את הסורק טביעות אצבע בגב המכשיר. הבלוטות’ הוא 5.0, יש NFC והרמקול הבודד מוציא צליל לא רע.

סורק טביעות אצבע בצד המכשיר. צילום צחי הופמן

מצלמה: המצלמה האחורית מגיעה עם 4 חיישנים: 64 מגה פיקסל עדשה ראשית עם מפתח צמצם F1.8, חיישן 8 מגה פיקסל F2.3 לצילום רחב, 2 מגה פיקסל F2.4 לצילומי מאקרו ו-2 מגה פיקסל F2.4 לעומק. ביחס למחיר התוצאות סבירות, אבל מדובר בתמונות לא חדות במיוחד, חסרות פרטים, גם בצילום במקומות מוארים. יש תחושה שהמצלמה מעבדת את התמונות יותר מדי וזה לא יוצא הכי טוב. למצלמה גם מצב צילום לילה, אבל התמונות יוצאות חיוורות, רועשות ומרוחות. מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 16 מגה פיקסל F2.0 והאיכות שלה רועשת ובלי פרטים.

סוללה: הסוללה של ה- 6 מצוינת (4300 מיליאמפר/שעה), היא החזיקה לי משעה שבע בבוקר ועד קרוב לחצות ועוד נשארו 27% אנרגיה (זמן מסך של 4 שעות). מה שעוד יותר משמח, היא טכנולוגיית טעינת VOOC הפועלת כאן. הטכנולוגיה הזאת סופר מהירה והיא מציעה בתוך רבע שעה 32% אנרגיה ובתוך חצי שעה 55%. זהו בונוס משמח שחברה מצרפת מטען מהיר עם הטכנולוגיה הזאת, במיוחד שחלק מהמתחרים בכלל לא מציעים טעינה מהירה במוצרים מקבילים.

מחיר: 1,000 שקל (יבואן רשמי באג)

בשורה התחתונה, ל-realme 6 יש עיצוב יפה עם גב מחליף צבעים, סוללה ממש חזקה וטעינה מהירה, אבל יש פשרות באיכות המסך, המצלמה מספקת תוצאות בינוניות והמכשיר מעט גמגם בתגובה שלו. אלו פשרות שמוצאים בסמארטפונים תחת תג מחיר כזה, כך שצריך לקחת אותן בחשבון.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

עוד כתבות:

סקירה: Poco F2 Pro – האם הסמארטפון החדש של שיאומי משחזר את ההצלחה?

סקירה: OnePlus 8 – האם האח הקטן עושה את העבודה?

סקירה: KY02 – אוזניות טרולי וויירלס של Cowin ב-230 שקל

2 תגובות

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: