קטגוריית השעונים החכמים עדיין לא תפסה נתח שוק משמעותי בעולם, אבל ההשקות הקבועות של דגמים חדשים ושילוב של אפליקציות מעניינות ויכולות תשלום (אנדרואיד Pay, סמסונג Pay ואפל Pay) שומרות על המוצרים כאביזר משלים מוצלח לסמארטפון.
סוני השיקה בשבועות האחרונים בישראל את השעון שלה SmartWatch 3. מדובר בשעון אשר הושק בעולם כבר בתחילת שנת 2015, מה שהופך אותו למיושן לעומת מוצרים אחרים הנמצאים היום על המדף.
עיצוב: ה-SmartWatch 3 נראה מיושן בעיצוב שלו לעומת דגמים אחרים בשוק. השעון של סוני מגיע עם מסך מלבני ולא עגול (זה כבר עניין של טעם), אבל הבעיה הגדולה שלו היא הבליטה הענקית בגב השעון, ההופכת אותו לפחות נעים. עובי השעון עומד על 10 מ”מ והמשקל 76 גרם. השעון גם עמיד למים עד לעומק של 1.5 מטר למשך חצי שעה (תקן IP68).
מסך: המסך של סוני נראה גם כן מיושן עם צבעים דהויים, שפשוט מחווירים לעומת דגמים אחרים. המסך הוא בגודל 1.6 אינץ’ ברזולוציה של 320 על 320 פיקסלים.
ממשק: בניגוד לשעונים ישנים של סוני, כאן החברה היפנית הבינה שאין שום סיבה שהיא תמשיך להשתמש במערכת הפעלה פרטית משלה. במקום זה היא שילבה ב-SmartWatch 3 את אנדרואיד Wear. הממשק של אנדרואיד פשוט מאוד לשימוש, כולל אפליקציות פנימיות של גוגל, למשל, Fit למדידת צעדים במשך היום או פעילויות ספורט, הכתבה קולית בעברית למסרונים והודעות וואטס אפ, שעון מעורר, ניווט רגלי דרך גוגל Maps ועוד אפליקציות רבות אותן ניתן להוריד מהחנות של גוגל. למשל, גוגל Keep המאפשרת ליצור רשימות מכולת לקניות בסופר. השעון יודע להשאיר את המסך דלוק בזמן הקניות, כך שניתן לראות את המוצרים אותם צריך לקנות מפרק כף היד ואפילו לסמן אילו מוצרים כבר נרכשו.
ריצה: בניגוד לרוב השעונים המתחרים, ה-SmartWatch 3 כולל התקן GPS פנימי. מדובר ביתרון עבור חובבי ריצה, המעוניינים לרוץ רק עם השעון (דורש הורדת אפליקציה תומכת). מצד שני, לדגם הזה אין חיישני דופק, דבר הקיים היום כמעט בכל דגם של LG, סמסונג או אפל.
חומרה: השעון כולל מעבד כפול ליבה במהירות 1.2 ג’יגה הרץ, זיכרון עבודה של חצי ג’יגה ונפח אחסון של 4 ג’יגה. בסך הכל ביצועי החומרה של השעון טובים. השעון כולל התקן NFC לחיבור פשוט למוצרים שונים וגם תקשורת WiFi, כך שניתן לקבל התראות במקומות בהן הסמארטפון לא נמצא בקרבה. הבעיה שזה דורש חיבור ראשוני של השעון לרשת האלחוטית דרך הסמארטפון.
סוללה: אחד הדברים המעצבנים ב-SmartWatch 3 היא הטעינה שלו. בעוד ששעונים אחרים בשוק מגיעים עם תושבת בתור מטען, כך שניתן לטעון את השעון באמצעות הנחה שלו על התושבת, בסוני החליטו לסבך את המשתמשים שלהם. הטעינה מתבצעת בעזרת מחבר מיקרו USB (כאן דווקא מדובר ביתרון, כי לא צריך מטען מיוחד), הדורשת פתיחה של כיסוי קטן וחמקמק הממוקם בגב השעון. מהר מאוד תגלו שמדובר בדרך לא נוחה עבור הטעינה. קיבולת הסוללה עומדת על 420 מיליאמפר/שעה, כאשר היא לא אוזלת במשך היום ושורדת עד ליום למחרת ואפילו קצת מעבר לזה.
בשורה התחתונה, השעון של סוני מגיע עם חומרה של מוצר בן שנה וחצי. זה היה בסדר גמור, אם השעון היה מושק בארץ בתחילת 2015 ולא ברבעון השני של 2016. בנוסף, המחיר הרשמי של השעון גבוה מדי עבור התמורה שלו – 1,350 שקל, למרות שאפשר להשיג אותו גם בפחות, באזור ה-1,000 שקל, מה שהופך את העסקה לקצת יותר משתלמת.