סמארטפונים

ביקורת: BLU – Studio One, למי שלא דורש הרבה מהסמארטפון שלו

רוב הסיכויים שאתם לא מכירים את יצרנית הסמארטפונים האמריקאית – BLU, הפועלת בישראל כבר מאמצע שנת 2014. מדובר בחברת סמארטפונים אותה מייבאת Real Time סלולר.  מחירי הסמארטפונים נמכרים במחירים נוחים והם זוכים בהמון מקרים לעיצובים צבעוניים. לאחרונה בלו השיקה בארץ את ה-Studio One, סמארטפון עם תג מחיר של 1,000 שקל.

IMG_20160623_160416

עיצוב: הדבר המפתיע ב-Studio One הוא העיצוב שלו, מדובר בסמארטפון המרגיש יוקרתי בהרבה מתג המחיר הנמוך שלו. הוא אומנם עשוי ברובו מפלסטיק עם מסגרת מתכת, אבל הגב המקומר והגרסה המגיעה בצבע שמפניה, פשוט מייצרת סמארטפון יפה.

מסך: המסך המשולב כאן הוא בגודל 5 אינץ’ ברזולוציית HD. איכות התצוגה סבירה ולא יותר. הבעיה שהתגובה במסך לא מספיק חלקה.

ממשק: מערכת ההפעלה היא אנדרואיד בגרסת לוליפופ (5.1). בלו לא ביצעה שינויים רבים בממשק, אבל היא כן העמיסה אפליקציות מיותרות. ה-Studio One מגיע עם אפליקציות מותקנות מראש, כמו אמזון, דפדפן אופרה, אנטי וירוס של מקאפי ו-True Caller. הבעיה שחלק מהאפליקציות אי אפשר להסיר וזה מציק ומיותר. אני לא רוצה את החייגן והפרסומות של True Caller שכל הזמן יצוצו לי בסמארטפון, אם לא בחרתי בזה.

IMG_20160623_160512

 

חומרה: מצד אחד, הביצועים של ה-Studio One לא רעים בכלל, הוא אומנם מגמגם הרבה פעמים בתגובה שלו, אבל עבור מכשיר באותה רמת מחיר, זה בסדר גמור. מצד שני, מדובר בסמארטפון הסובל מתופעות בעייתיות בהתקן הבלוטות’, הגורמים להשהיות ורעשי רקע כאשר מאזינים למוזיקה ברמקול אלחוטי או בחיבור לאוזניה המשמשת כדיבורית. אם מתרחקים 2 מטר מהסמארטפון עם הדיבורית, ישר מתחילות בעיות. כמו כן, גם סבלנו פעמים רבות מגלישה איטית ברשתות WiFi (חוויה שלא הייתה קיימת בסמארטפונים אחרים).

נתוני החומרה כוללים מעבד MediaTek עם ארבע ליבות במהירות 1.3 ג’יגה הרץ עם 2 ג’יגה זיכרון עבודה, 16 ג’יגה זיכרון אחסון ואפשרות להרחבה באמצעות כרטיס.

מצלמה: המצלמה מציגה תמונות לא חדות עם צבעים תפלים וחיוורים. גם זמן ההפעלה של המצלמה איטי. החיישן של המצלמה הוא 13 מגה פיקסל עם מבזק ומיקוד אוטומטי. גם המצלמה הקדמית בעלת חיישן 5 מגה פיקסל לא הייתה טובה, תמונות לא חדות וצבעים חיוורים.

BLU-Studio-One

סוללה: חסרון משמעותי ב-Studio One היא הסוללה. זו אוזלת כבר בשש בערב. למרות שמדובר במכשיר עם מפרט יחסית נמוך, ניהול הסוללה כאן לא מהמוצלחים שראיתי. הסוללה בקיבולת 2450 מיליאמפר/שעה, כאשר זמן הטעינה שלה היה יחסית איטי, אז כדאי לקחת את זה בחשבון, במקרה שרוצים לטעון את הסמארטפון בזמן קצר.

בשורה התחתונה, ה-Studio One מצדיק את רכישתו רק בגלל המחיר, אבל כדאי לשים לב לחסרונות שלו וגם להציץ בדגמים שמייזו מציעה (לפעמים גם ברמת מחיר נמוכה יותר).

מחיר: 1,000 שקל

ציון: 6.5

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: