קטגורית אוזניות הבלוטות’ הצטמצמה בשנים האחרונות, כאשר השחקניות הבולטות בה היום הן ג’ברה ופלנטרוניקס. רוב האנשים (אם בכלל) משתמשים באוזניות החוטיות המגיעות עם הסמארטפון שלהם, כאשר משתמשים אחרים רוכשים אוזניה עבור שיחה נטולת חוטים. ה-Steel של ג’ברה באה לתת פתרון לצרכנים שעדיין רוצים לדבר ולהשאיר את הידיים שלהם פנויות. היתרונות בדגם הזה הן עמידות לגשם, אבק, זעזועים ואפילו לרוחות.
חיבור: ג’ברה שילבה ב-Steel התקן NFC. הדבר מאפשר בסמארטפוני אנדרואיד תומכים, לבצע את החיבור הראשוני באמצעות הפעלת הדיבורית ונגיעה באזור בו נמצא ה-NFC בסמארטפון – בדרך כלל בגב המכשיר בחלק העליון או האמצעי. הסבר ויזואלי לתהליך קיים באפליקציה (הרחבה בהמשך). את ה-Steel ניתן לחבר לשני סמארטפונים בו זמנית או למחשב ולסמארטפון.
עיצוב: ה-Steel היא אוזניה קומפקטית. היא נראית כמו מקל קטן בצבע שחור, כאשר רק ראש הסיליקון הצהוב שובר את המראה. האוזנייה שוקלת 10 גרם, כאשר ניתן להשאיר אותה זמן ארוך על האוזן. כהרגלה של ג’ברה, ה-Steel לא כוללת כפתורים לשליטה בעוצמת הקול והדבר מתבצע ישירות מהסמארטפון. ישנו כפתור השתקה (Mute) על גבי האוזניה.
ג’ברה שילבה בערכה מספר מתאמים: שתי קשתות בגדלים שונים לשמירה יציבה של ה-Steel על האוזן, שלושה מתאמי סיליקון, כאשר שניים מהם מגיעים עם כנף קטן (עבור אוזן ימין/שמאל). אלו יודעים לשמור על יציבות טובה יותר באוזן.
עמידות: האוזניה מגיעה בתקן IP54, מה שאומר שאין בעיה להשתמש בה בגשם, כאשר בג’ברה מבטיחים שהיא עמידה בסטנדרטיים של צבא ארה”ב. ה-Steel עמידה לזעזועים וגם לאבק. המטרה שאפשר יהיה להשתמש בה בשטח. עבור עמידות בתנאי רוח חזקה, מצורפים בערכה שתי כריות נגד רוח.
צליל: ג’ברה שילבה ב-Steel שני מיקרופונים עבור סינון רעשים, התוצאה היא שיחה שנשמעת היטב. לא קיבלתי אף תלונה בזמן השימוש שלי ב-Steel. בתנאי משרד שמעו אותי ברור ואי אפשר היה להבחין שאני מדבר מאוזניה. לקול שלי היה מעט גוון מתכתי, אבל לא משהו שמפריע. סינון הרעשים לא מבטל רוח קלה ושומעים אותה בבירור (והיא גם מפריעה לניהול השיחה, אבל לא מאוד). במקרה ששמים את הכריות נגד רוח, ביצועי המיקרופון הופכים לטובים יותר.
אפליקציה: אפליקציית הסמארטפון (Jabra Assist) עבור ה-Steel מספקת חיווי גרפי ובאחוזים על זמן הסוללה הנותר. היא מאפשרת רישום, גישה לחוברת ההוראות והמיקום האחרון בו האוזניה הייתה מחוברת לסמארטפון על גבי מפה. כאשר נמצאים בקרבת האוזנייה ומחוברים אליה, ניתן לבצע התראה קולית. פתרון אידיאלי כאשר מנסים למצוא את האוזניה בבית.
סוללה: בג’ברה מבטיחים 6 שעות דיבור עם הסוללה, אצלי הסוללה שרדה בקלות יום שלם וגם יותר מזה. כמובן שזה השתנה לפי כמות השיחות שלי באותו יום. ניתן לבדוק את זמן הסוללה שנשאר דרך מנגנון החיווי הקולי (לחיצה על כפתור מענה שיחה לא בזמן שיחה מאפשר זאת). מחבר הטעינה הוא מיקרו USB.
מחיר: 500 שקל
בשורה התחתונה, קהל היעד של ה-Steel הם אנשים העובדים בשטח ואת זה ג’ברה מקיימת, למרות שאני לא מוצא את עצמי מסתובב עם כרית נגד רוח על האוזניה. ה-Steel היא אוזניה אלגנטית, נוחה ועם איכויות שמע טובות, שתתאים למי שרוצה לנהל שיחות במשרד, ברחוב או ברכב.