אוזניות טרולי וויירלס (Truly Wireless) הן הטרנד הכי חם בעולם האודיו. יצרניות כמו אפל, סמסונג, Jaybird, סוני, B&O וג’ברה, הן רק חלק מהיצרניות אשר כבר הספיקו להביא את המוצרים שלהן לשוק. טרולי וויירלס הן אוזניות שנראות במבט ראשון כמשהו עתידני. מדובר באוזניות שאין חוט המקשר בינהן, כך שהמשתמש רק צריך לשים אוזנייה בכל אוזן. לא עוד חוט מרגיז המושך את האוזניות מהאוזניים בזמן הליכה או ריצה וגם מפריע בטפיחות שלו על הראש. הסטארט אפ הגרמני Bragi, אשר החל את הקריירה שלו בקמפיין גיוס המונים בשנת 2014, עשה לאחרונה עלייה לארץ דרך רשת באג. החברה מציעה בישראל שני דגמים: אחד מיועד לספורטאים – The Dash Pro והשני – The Headphone – דגם פשוט יותר, ללא פיצ’רים מיוחדים לחובבי הריצה.
עיצוב: The Headphone הן אוזניות קומפקטיות, הנכנסות בצורה נוחה לאוזניים ולא תופסות יותר מדי נוכחות. לא מרגישים את האוזניות האלו והן קלות מאוד. מה שמעט מפריע אלו הכפתורים הקטנים הממוקמים באוזנייה הימנית. הכפתורים מאפשרים שליטה בעוצמת הצליל ובמעבר בין השירים, אבל הלחיצות מרגישות נוקשות מדי ומזיזות את האוזנייה באוזן. כמו כן, פקודה למעבר בין השירים, לא תמיד עבדה בצורה תקינה. Bragi גם מצרפת לערכה נרתיק נשיאה מפלסטיק, המעוצב במראה בסיסי וזול. לנרתיק מחוברת רצועה, אשר בחברה מייעדים אותו לענידה מגוחכת סביב הצוואר.
אומנם מדובר באוזניות נוחות עבור ריצה, אבל לא כדאי לרוץ איתן. בניגוד ל-The Dash Pro, כאן אין שום הגנה מפני זיעה או רטיבות. מדובר באוזניות המיועדות להאזנה למוזיקה במשרד ובדרכים ולא לפעילויות ספורטיביות.
מלבד כיסויי סיליקון, בערכה קיימים גם כיסויים של חברת Comply העשויים מקצף. אלו מאפשרים אטימה גבוהה יותר של האוזניים. לפני הכנסת האוזניות לתוך האוזניים, צריך למעוך מעט את כיסויי הקצף ואז לתת להם להיפתח בתוך האוזניים.
סאונד: Bragi הצליחו לייצר אוזניות טרולי וויירלס בשלות מבחינת העבודה שלהן. הן לא מתנתקות אחת מהשנייה. לא סבלתי מאף בעיית חיבור במהלך השימוש שלי איתן. הצליל עצמו טוב, הוא אומנם לא עשיר מאוד ואולי מעט שטוח, אבל הוא נעים ויודע להתמודד עם עוצמת צליל גבוהות. הבאס עצמו קצת יותר ממינימלי. לא מדובר באוזניות לאודיופילים, מצד שני, מי שמחפש אוזניות נוחות ומבין את החסרונות בצלילים של טרולי וויירלס, לא יתאכזב.
האוזניות מצליחות לאטום בצורה מוצלחת רעשי רקע חיצוניים, גם עם כיסויי הסיליקון וגם עם ה-Comply. ב-Bragi הוסיפו מצב “שקיפות סאונד” בו האוזניות מאפשרות לסאונד חיצוני להיכנס פנימה. פתרון טוב כאשר רוצים להמשיך להיות מודעים לסביבה החיצונית. כדאי לציין, ש-The Headphone לא מאפשרות חיבור לשני מכשירים במקביל (למשל, סמארטפון ולפטופ).
The Headphone כוללות מיקרופון לניהול שיחות טלפון. לא קיבלתי תלונות על איכות השיחה, לא בזמן שהייתי במשרד ולא בזמן שהסתובבתי ברחוב. הסאונד של השיחה נשמע משתי האוזניות, מה שמאפשר לשמוע בצורה טובה את האדם איתו משוחחים, כאשר נמצאים במקום מעט רועש.
סוללה: טעינת האוזניות מתבצעת באמצעות נרתיק הנשיאה. מחבר הטעינה הוא מיקרו USB (ולא USB-C אליו עברו רוב הסמארטפונים). היעוד של הנרתיק שונה מדגמים של חברות מתחרות. עד היום, נרתיקי האחסון שנתקלתי בהם כללו סוללה פנימית, אשר שימשה להטענה ניידת של האוזניות. ב-Bragi לא שילבו את האפשרות הזו. כמו כן, אחסון האוזניות או הוצאה שלהן מנרתיק הנשיאה, לא הפעיל או כיבה אותן בצורה אוטומטית, מה שמחייב התעסקות מיותרת עם The Headphone. זמן הסוללה בשביל אוזניות טרולי וויירלס מכובד מאוד – 5.5 שעות.
מחיר: 700 שקל (ברשת באג)
בשורה התחתונה, המחיר של The Headphone הוא זול יותר מאוזניות טרולי וויירלס מתחרות, והסיבה לכך, שב-Bragi נפתרו כמעט מכל תכונה אשר הייתה יכול לייקר את המוצר שלהם, כמו סוללה ניידת, חיישנים המדליקים ומכבים את האוזניות באופן אוטומטי או מיגון מפני רטיבות. מצד שני, מדובר באוזניות נוחות עם סאונד סביר ואפשרות לניהול שיחות טלפון באיכות טובה.