זה היה צפוי. לאחר ההשקה המשעממת של האייפון 8 וה-8 פלוס, התורים הארוכים והטירוף חזרו למחלקת הסמארטפונים של אפל. האייפון X (אותו אומרים 10), מסתמן כהצלחה. מדובר במכשיר שאולי לא באמת פורץ דרך, אבל אין חובב טכנולוגיה אשר לא יכול שלא להתפעל ממנו.
מסך: מסך ה-OLED המצוין שסמסונג יצרה עבור אפל הוא תענוג. מדובר במסך בגודל 5.8 אינץ’ ברזולוציית 1125 על 2436 פיקסלים. מדובר במסך מצוין, חד, עם צבעים טבעים ולא עשירים מדי. מדובר במסך שהתמונה בו נראית כאילו היא פשוט מודבקת על המכשיר וזה נראים מדהים. טכנולוגיית ה-True Tone המשולבת כאן, מתאימה את גוון המסך לסביבה בה נמצאים ומוסיפה לנוחות. המסך באייפון X תומך בתקנים דולבי ויז’ן/HDR המשלבים טווח צבעים רחב יותר.
עיצוב: האייפון X שונה מהאייפונים הקיימים בשוק. היעדר שוליים במסך, אפשר למהנדסי אפל לשלב מסך גדול יותר בגוף קטן יותר. מדובר במכשיר קטן וקל יותר מהאייפון 8 פלוס המגיע עם מסך בגודל 5.5 אינץ’. ה-X שוקל 174 גרם, בעוד שה-8 פלוס שוקל 202 גרם. המבנה של האייפון צר יותר מדגמים אחרים של החברה והוא בפורמט 19.5:9 (בדומה לדגמים האחרונים: Note 8 של סמסונג ו-G6/V30 של LG המגיעים בפורמט 18:9). האייפון X יושב טוב ביד, נכנס בקלות לכיס המכנסיים, אבל גם רגיש לנפילות. גב הזכוכית ששולב כאן, ביחד עם העיצוב הכולל ברובו מסך, הופכים את המכשיר הזה לתענוג עבור מעבדות הסלולר. מומלץ מאוד לרכוש נרתיק ומדבקה עם האייפון X. בעוד שהאייפון החדש נראה טוב, אי אפשר שלא להתלונן על עדשות המצלמה. אלו מייצרות לאייפון גיבנת. מה שגורם לאייפון להתנדנד על השולחן, כאשר מנסים להקליד עליו. זה מרגיז. מצד שני, בדומה לדגמים האחרונים של אפל, גם המכשיר הזה עמיד למים (עומק של 1 מטר למשך חצי שעה).
ממשק: היעדר כפתור הבית, גורם לשינויים משמעותיים בחוויית הממשק של האייפון X, חלקם לטובה, חלקם הקטן לרעה. בשביל לחזור לעמוד הבית, כל שצריך זה להחליק את האצבע מהחלק התחתון של המסך כלפי מעלה. מדובר בפעולה שמתרגלים אליה מהר מאוד והיא הופכת לאינטואיטיבית. המעבר לאפליקציות פתוחות, היא מעט מסורבלת. צריך לבצע החלקה עם האצבע מתחתית המסך למרכז ואז להמתין מעט. זה עובד הרבה פחות נוח ממה שהייתי מצפה מחוויה של אפל. עוד שינויים שצריך להתרגל אליהם, מעבר למרכז הבקרה מתבצע בהחלקה מהאוזן השמאלית ואין אפשרות לתצוגה של אחוזי הסוללה בעמוד הבית, אלא רק במעבר למרכז הבקרה.
זיהוי פנים: באייפון X אפל אומרת להתראות למנגנון טביעת האצבע שלה, אשר שולב בכפתור הבית. במקום זה אנחנו מקבלים מנגנון FaceID לזיהוי הפנים ופתיחת האייפון. בחלק העליון של האייפון יש מצלמת אינפרה אדום לשימוש הזה ומספר חיישנים נוספים המזהים עומק. ה-FaceID זיהה אותי עם משקפיים, בלי משקפיים, באור יום, בלילה, כאשר אני הולך ברגל ומסתכל על האייפון במהירות, בזמן שהוא זז לי ביד. מדובר במנגנון אמין מאוד, המאפשר לפתוח את נעילת המכשיר במהירות ולבצע רכישות וגישה לאפליקציות הדורשות סיסמא. איפה הבעיה? כאשר האייפון X מונח על השולחן, הזווית מחייבת להרים אותו.
חומרה: אפל שילבה כאן את אותו מעבד הקיים בדגמי ה-8 וה- 8 פלוס. מדובר ב-A11 Bionic עם 3 ג’יגה זיכרון עבודה. מה זה אומר? המעבד הזה יודע להתמודד טוב יותר עם יישומי AR והוא מאוד מהיר. נפחי הזיכרון הקיימים ב-X הם 64 ג’יגה או 256 ג’יגה וכמובן שאי אפשר להרחיב את הזיכרון באמצעות כרטיס.
מצלמה: המצלמה של האייפון X מצוינת. את זה כבר עכשיו אפשר לסכם, אבל היא לא מצוינת בכל מצב. בדומה ל-7 פלוס או 8 פלוס, גם כאן המצלמה כוללת שתי עדשות. זאת מאפשרת לבצע זום אופטי כפול 2. התוצאות נהדרת, ומאפשרת לבצע את הזום בצורה הזו, מבלי לחשוש שאיכות התמונה תיפגע. שתי העדשות מאפשרות גם צילום תמונות עם עומק שדה (מצב פורטרט). מצב זה מציג את האובייקט בצורה ברורה, כאשר הרקע מטושטש. גם כאן, הביצוע היה מוצלח וממכר. מהר מאוד מגלים כמה תמונות פורטרט נראות מעולה ומתחילים להשתמש בהן יותר ויותר. החיסרון, בתנאי תאורה לא אופטימליים, התמונות לא יצאו חדות ואפילו מגורענות לעומת תמונות רגילות.
המצלמה מגיעה עם שתי עדשות 12 מגה פיקסל, מייצב תמונה, מפתח צמצם f1.8 ו-f2.4 ופלאש בעל גוון קר וחם. צילום רגיל באור יום או בתנאי תאורה קצת יותר מאתגרים, ברוב המקרים נראה טוב, עם חדות ורמת פירוט גבוהה. מצד שני, האיכות הטובה הזו לא הייתה קבועה והיו מקרים שגם צילומים במקום סגור באור יום, הפיקו תמונות מעט מגורענות. צילום הסלפי מגיע עם חיישן 7 מגה פיקסל – התוצאות בינוניות ולא מספיק חדות. בדומה לדגמים הקודמים של האייפון, גם כאן המסך הופך לפלאש בצילומי סלפי, כאשר הוא מציג תמונה עם גוון צהוב על מנת להאיר על האדם המצולם.
סוללה: הסוללה באייפון 8 פלוס הייתה מצוינת. היא לא נגמרה גם ביום עמוס מאוד. באייפון X הדבר קצת שונה, אבל עדיין מדובר בסמארטפון שיחזיק יום שלם משבע בבוקר עד אזור אחת עשרה בלילה (קיבולת הסוללה 2716 מיליאמפר). הטעינה האלחוטית אשר התווספה לראשונה בדגמי ה-8 וקיימת גם ב- X, מאפשרת נוחות רבה יותר בהטענה. רק שצריך לרכוש בנפרד משטחי טעינה, כמו אלו שמציעה חברת בלקין או רהיטים הכוללים משטי טעינה של איקאה.
מחיר: 4,600 שקל לגרסת 64 ג’יגה ו-5,300 שקל לגרסת 256 ג’יגה
בשורה התחתונה, אייפון X הוא סמארטפון מצוין, שסוף כל סוף מציג חידושים מרעננים בגזרת אפל, אפילו שחלקם כבר קיימים בעולם האנדרואיד. מדובר בסמארטפון שכיף להשתמש בו, כזה שמאפשר להסתובב עם מכשיר בעל מסך גדול ולא מחייב באותו זמן לקחת סמארטפון עם שוליים ענקיים. החוויה באייפון X טובה, אפילו שיש שינויים משמעותיים בממשק. האם זה האייפון שכדאי לקנות? המחיר של האייפון X לא שפוי, אבל זו בעיה אחרת. מי שרוצה לקנות את הדגם הזה, לא יצטער, זהו מכשיר נהדר, אפילו שהוא לא מושלם.