לקח ל-LG הרבה זמן להשיק את ה-V30 בישראל. המכשיר המדובר, הגיע לשוק הדרום קוראיני כבר בסוף ספטמבר וקצת אחרי גם לארה”ב. השבוע הוא מושק גם בישראל, עדיין הרבה לפני מדינות גדולות אחרות בעולם. יש ל-V30 ציפייה רבה אצל הקהל המקומי, כאשר אפשר לראות את זה בכמות הפוסטים הגדולה המתפרסמת בקבוצות הפייסבוק השונות העוסקות בתחום הסלולר. ה-V30 הגיע אליי כבר לפני שבועיים וזוהי הסקירה שלי, על אחד הסמארטפונים המעניינים היום בשוק.
מסך: בדומה לאייפון X, גם ל-V30 יש מסך OLED מדהים. זה מגיע כאן בגודל 6 אינץ’ עם שוליים דקיקים מאוד, המאפשרים לו לתפוס קצת יותר מ-81% משטח הקדמי של המכשיר. בזכות כך, מדובר במכשיר שנראה אפילו טוב יותר מה-G6 או סמארטפונים אחרים הקיימים בשוק. גם ה-V30, בדומה ל-Note 8/S8 ו-G6 מגיע בפורמט 18:9. הרזולוציה היא מסוג QHD והתוצאה היא פשוט וואוו. מסך חד מאוד, צבעים עשירים ותמיכה בתקנים HDR 10/ דולבי ויז’ן, המספקים טווח צבעים רחב יותר בתכנים תומכים. למשל, בנטפליקס. עוד נקודה נחמדה, LG סוף כל סוף הוסיפה מעבר אוטומטי לתאורת לילה, בה האור הכחול מופחת. עד עכשיו, היה מדובר רק במצב ידני. ה- V30 גם כולל את מצב ה-Always On החשוב, בו ניתן לצפות במהירות בשעה, אחוז סוללה והתראות, מבלי להדליק את המסך.
אחד המאפיינים המרכזיים של סדרת ה-V של LG, היה המסך המשני. נראה שב-V30 החליטו ב-LG שהוא לא מצדיק את קיומו. המסך המשני, היה ממוקם עד עכשיו בחלק העליון של המסך, כאשר זה אפשר גישה מהירה לאפליקציות, אנשי קשר ותכונות מסוימות של המכשיר. היכולת הזו עדיין קיימת ב-V30, אבל מדובר בעצם בסרגל כלים שצף על המסך, לאחר לחיצה על סמן המופיע עליו. היכולת הזו אפילו לא הופיעה לי כברירת מחדל שפתחתי את המכשיר, אלא רק לאחר חיפוש שלה בתפריטים. בתור מי שהיה חובב של המסך המשני, הצטערתי שוויתרו על האופציה הקודמת, אבל עדיין מדובר בפתרון שעובד, אבל לטעמי קצת פחות טוב.

עיצוב: ה-V30 הוא אחד הפאבלטים היפים יותר בשוק. הוא כולל מסך מעט קמור בצדדים, ציפוי זכוכית בשני הצדדים שלו ומסגרת מתכת נוצצת העוטפת אותו. גב הפאבלט רגיש לשריטות. זה נשרט אצלי במהירות, אפילו שלא נפל פעם אחת לריצפה. המשקל של הפאלבט הוא 158 גרם והוא מרגיש קל ביד. לעומת המתחרים הוא נכנס לי בקלות לכיס האחורי של הג’ינס. ה-V30 גם עמיד למים עד לעומק של 1.5 מטר למשך חצי שעה (תקן IP68).
חומרה: גרסת ה-V30 אשר הושקה בישראל היא הפלוס, כאשר היא כוללת נפח אחסון של 128 ג’יגה ולא 64 ג’יגה. מנגנון טביעת האצבע הזריז, ממוקם בגב המכשיר באמצע ולא בצד כמו במכשירי סמסונג האחרונים. מה שמאפשר לעבוד איתו בצורה נוחה ולא לכלך את העדשות, בכל פעם שפותחים את הפאבלט. המעבד הוא סנפדרגון 835 שלא היה ב-G6. זיכרון העבודה עומד על 4 ג’יגה ויש גם אפשרות לשלב כרטיס זיכרון. מדובר בפאבלט סופר מהיר, שעומד בכל משימה. ה-V30 כולל כמובן חיבור אוזניות סטנדרטי וגם תומך בהאזנה לסאונד באיכות גבוהה (HiFi). זה נשמע נהדר עם צלילים עמוקים ועשירים יותר, אשר גם אנשים עם אוזניים לא חדות במיוחד, ישימו לב להבדלים.
מצלמה: ה-V30 כולל זוג עדשות בגב המכשיר, עם בליטה אשר כמעט לא מורגשת (בניגוד לאייפון X). מדובר במצלמת 16 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f1.6, הכוללת מייצב תמונה אופטי, אלקטרוני ו-Hybrid Auto Focus המשלב גם פוקוס לייזר אוטומטי וגם Phase Detection Auto Focus. בגדול, כל המושגים האלו אומרים שיש כאן מצלמה חדה עם רמת פירוט גבוהה וצבעים נעימים: לא עשירים מדי אבל גם לא דהויים. גם במקומות חשוכים, התמונות יצאו טובות. המצלמה הנוספת בגב המכשיר, כוללת חיישן 13 מגה פיקסל בעלת זווית רחבה. העדשה הרחבה מאפשרת לייצר תמונות מוצלחות של נופים או של מספר רב של אנשים, אבל באיכות קצת פחות טובה מזו של המצלמה הראשית. כמו כן, מפתח הצמצם f1.9, יספק תמונות קצת פחות טובות בחושך, מאלו של המצלמה הראשית. ב-LG הצליחו להפחית מעט את זווית עין הדג במצלמה הרחבה, לעומת דגמים אחרים שלה. גם ה-V30, בדומה לדגמים אחרים של LG, עדיין לא כולל מצב צילום עומק שדה (פורטרט/בוקה).


מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 5 מגה פיקסל, מפתח צמצם לא גבוה של f2.2 ותוצאות צילום בינוניות. מצד שני, יש כאן אפשרות לצילום רחב, המאפשר לתפוס את כל החברים בתמונה אחת.

צילום הווידיאו (4K) כולל מייצב תמונה סביר, אבל האופציה הנחמדה ביותר היא Point Zoom, זו מאפשרת לבצע מיקוד לאזורים שונים בסרטון, תוך כדאי הצילום, בתנועה חלקה, המזכירה צילום מקצועי.
סוללה: ה-G6 (חוץ מדגם ה-G6 פלוס) או דגמי ה-V הקודמים, לא כללו יכולת טעינה אלחוטית. טכנולוגיית הטעינה האלחוטית עוברת בימים אלו האצה מהירה בפופולריות שלה, בזכות שילובה במכשירי אייפון האחרונים. ה-V30 כולל את האופציה הזו ובמקרה הזה היא חשובה, כי הסוללה של ה-V30 היא לא מהטובות שנתקלתי בהן, כבר בשמונה בערב היא אזלה לי (התחלת העבודה הייתה בשבע בבוקר). כמו כן, ה-V30 גם כולל טעינה מהירה, זו מאפשרת בתוך רבע שעה טעינה של 19% מהסוללה ובתוך חצי שעה 44%. קיבולת הסוללה עומדת על 3300 מיליאמפר/שעה ולא מדובר כאן בסוללה אותה ניתן להוציא בקלות.
מחיר: 3,400 שקל. במהלך החודש הראשון ניתנת אחריות מורחבת Super Warranty, הכוללת כיסוי מלא גם על שבר מסך, למימוש חד פעמי למשך חצי שנה (יבואן רונלייט).
בשורה התחתונה, ה-V30 הוא פאבלט עמוס בתכונות עבור צלמים. המצלמה עם העדשה הרחבה היא לא סתם גימיק, היא דבר שממש משתמשים ושמחים שהוא נמצא שם. הסוללה אומנם בינונית, אבל היא כוללת טעינה מהירה וגם טעינה אלחוטית. בכל שאר הפרמטרים ה-V30 גם עושה עבודה מעולה, החל ממסך מדהים, דרך עיצוב מרשים ועד ביצועים מהירים. מה שעושה אותו למשתלם זה תג המחיר, הנמוך מהדגמים המתחרים.
ציון: 9.5