מאת: דפנה הראל כפיר
אפל מנסה לרכך את משבר האמון העצום שנוצר בינה לבין לקוחותיה, מאז שנחשף כי החברה גרמה במו ידיה להאטה מכוונת של מכשירי אייפון מדגמי 6 ומעלה שהסוללה שלהם התיישנה, וזאת באמצעות התקנת עדכון הגרסה.
אפל אמנם ניסתה להסביר כי הסיבה לכך היא הרצון למנוע קריסה וסגירה פתאומית של המכשיר, אבל מיליוני לקוחות ברחבי העולם לא ממש השתכנעו מההסבר, גם בגלל חוסר השקיפות שבהתנהלותה וגם בגלל שהחברה יכולה הייתה להוציא הנחיה להחליף סוללות ישנות, ובמקום זאת בחרה לגרום למכשיר לזחול ולשלוח את הלקוחות לרכוש מכשירים חדשים.
לכן, אפל לא רק מתנצלת אלא גם הודיעה כי במשך השנה הקרובה יוכלו בעלי האייפונים מהדגמים הרלבנטיים להחליף את הסוללה במחיר מוזל. בעוד שהמחיר המקורי של הסוללה עומד על 79$ (לפני מסים), עד סוף 2018 יהיה המחיר 29$, כלומר, 50 דולר פחות.
המחיר הזה יהיה זמין בכל חנויות אפל או אצל המשווקים המורשים שלה. אפשרות נוספת היא לשלוח את המכשיר למחלקת התמיכה של אפל.
בישראל הודיעו iDigital ו-iStore על מחירים של 145 שקל ו-150 שקל בהתאמה, אך יש לברר לפני כן באתריהן של שתי הרשתות אם יש להן כבר מלאי.
את הפער במחירים בין ארה”ב לישראל מסבירים בכך שהמחיר שמציגה אפל בארה”ב אינו כולל מסים, ובכך שעל הסוללות המיובאות לארץ מוטל גם מס של 15% ומע”מ של 17%.
הכתבה פורסמה לראשונה באתר חדשות הצרכנות “פואנטה” של דפנה הראל כפיר
קראו עוד כתבות מעניינות באתר פואנטה:
- איך משיגים אייפון X ב-4,200 שקל?
- דייסון V7: השואב האלחוטי החדש, הושק בישראל. במה הוא שונה מדייסון V8?
- בברצלונה ובברלין בטח כבר ביקרתם, אז מה יהיו היעדים החמים של 2018?