סמארטפונים

סקירה: וואווי Mate 10 Pro – בינה מלאכותית, מצלמה מצוינת וסוללה חזקה

וואווי הפכה בשנתיים האחרונות ליריבה משמעותית לשחקניות הסלולר בשוק המקומי. הסמארטפונים שלה הופכים באופן קבוע לטובים יותר, כאלו שגורמים לאפל, סמסונג ו-LG להתחיל מעט מעט להזיע. מהצד השני, השיפורים באיכות במכשירים של וואווי עולים ביחד עם המחירים של הסמארטפונים שלה. וואווי עומדת היום ראש בראש בביצועים שלה מול השחקניות הגדולות, אבל היא כבר לא משחקת ברמת המחיר, כמו שיאומי. ה-Mate 10 Pro אשר נחת בשבועות האחרונים בישראל, הוא מוצר נוסף ומסקרן של הענקית הסינית.

20180121_110101
מייט 10 פרו. צילום צחי הופמן

מסך: מדהים איך מסכי ה-6 אינץ’ כמעט הפכו לסטנדרט בשנת 2017. יצרניות הסמארטפונים הגדולות חתכו בדגמי הדגל האחרונים שלהם את השוליים, מה שאפשר לשלב מסך גדול יותר בגוף מכשיר קטן יחסית. גם המייט 10 פרו מגיע בגודל 6 אינץ’. המסך עשוי בטכנולוגיית AMOLED וברזולוציית Full HD Plus שהיא 2160 על 1080 פיקסלים עם יחס תצוגה של 18:9, מה שאומר שהמסך קצת יותר צר וארוך, בדומה ל-V30 או ה-S8. איכות התמונה נהדרת, כיף להסתכל על המסך, הצבעים עשירים והוא יודע להתמודד עם אור שמש ישיר. המסך גם תומך בתקן HDR10 לטווח צבעים רחב, אבל לא ראיתי שנטפליקס כבר תומכת במייט 10 פרו, עבור הצגת תוכניות באיכות הזו.

עיצוב: וואווי הצליחה סוף כל סוף לייצר מכשיר שהוא לא ממש דומה לסמארטפונים אחרים בשוק. למכשיר גוף זכוכית עם קימורים בצדדים, המספקים לו אחיזה נעימה. בגב המכשיר, באזור העדשות, יש רצועה השוברת את המראה הנקי וגם יוצרת סממן המייחד את המייט 10 פרו ממכשירים אחרים. מדובר גם בסמארטפון של וואווי, שסוף כל סוף מקבל מיגון מפני הטבעה במים בתקן IP67. זהו סמארטפון שאומנם מגיע באותו גודל של ה-V30, אבל הוא טיפה יותר קטן ממנו. המשקל עומד כאן על 178 גרם עם עובי של 7.9 מ”מ.

בינה מלאכותית: המייט 10 פרו כולל את המעבד Kirin 970 מבית וואווי, המשלב יכולת מעניינת של בינה מלאכותית (AI) – מדובר בבאז וורד שאנחנו שומעים הרבה בתקופה אחרונה, בהקשר של מוצרים רבים. בוואווי שילבו את ה-AI במספר יכולות של הסמארטפון, אבל עדיין קשה להגיד עד כמה הוא משפיע על החוויה הסופית. נראה שאפשר היה לעשות את אותם דברים בלי להגיד AI. בקטגוריית הצילום קיימת יכולת זיהוי אוטומטית של תוכן האובייקט המצולם, בין אם זה אנשים, בעלי חיים או מאכלים. המצלמה יודעת לבצע את ההתאמות הנדרשות. כך למשל, אם יצולם בעל חיים תזזיתי, המיקוד יהיה בראש החיה והמצלמה תבחר בערך צמצם גדול על מנת למנוע טשטוש. אם האובייקט יהיה סלסלת פירות, המצלמה תבחר בצילום עם רמת ניגודיות גבוהה ורמת צבעים עשירה. אם יצולם אדם במקום חשוך, המצלמה תדע להגדיל את הצמצם ולבחור במהירות סגר גדולה יותר כדי שהתמונה תצא חדה.

בקטגוריית הסוללה של המייט, ה- AI מבין על-פי וואווי את התנהגות המשתמש ומקצה את משאבי הסוללה כדי למקסם את זמן השימוש בה.

Mate 10 Pro_Group

חומרה: המייט 10 פרו הנמכר בארץ מגיע עם 6 ג’יגה זיכרון עבודה ונפח אחסון מרשים של 128 ג’יגה, אבל ללא אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס. הסמארטפון הזה גם לא כולל יציאת 3.5 מ”מ לאוזניות סטנדרטיות, אבל הערכה המפנקת של המוצר כוללת אוזניות מתאימות עם חיבור USB-C וגם מתאם לאוזניות עם חיבור סטנדרטי. חיישן טביעת האצבע ממוקם במיקום נוח בגב המכשיר והוא סופר זריז. כמו כן, מדובר במכשיר מאוד מהיר, בתקופה שבדקתי אותו לא נתקלתי בשום גמגום. כן נתקלתי בבעיות קלות בבלוטות’, אשר דרשו ממני לכבות ולהדליק את המייט, על מנת שאוכל לבצע חיבור ראשוני עם חלק מהמוצרים שניסיתי. המייט גם תומך בשני כרטיסי סים דור 4, פיצ’ר המתאים במיוחד למרבים לנסוע לחו”ל.

ממשק: המייט 10 פרו הוא הסמארטפון הראשון שאני נתקל בו (חוץ מהגוגל פיקסל) שמגיע עם אנדרואיד אוריאו (8.0). כבר שאפו לוואווי על כך. וואווי כמובן לא ויתרה על שילוב המעטפת שלה –  EMUI 8.0, אשר מבטלת את מגירת האפליקציות ומאפשרת באמצעות הקשה כפולה עם החלק האחורי של האצבע, לבצע צילום מסך או באמצעות יצירת פס באמצע המסך, להפעיל שתי אפליקציות במקביל. לי בכל מקרה מה שמפריע, שצריך להתחיל להתעסק בהגדרות של המכשיר, בשביל לגרום לחלק מהאפליקציות לעבוד בזמן המתנה. למשל, וואטס אפ הפסיקה לעדכן על הודעות חדשות, כל עוד לא נכנסתי אליה זמן מסוים, ואפליקציות גיבוי שונות כמובן שלא עבדו בצורה הזו. זה חיסרון שקיים ברוב המכשירים הסיניים ודורש התערבות ידנית של המשתמש.

בדומה ל-DeX של סמסונג, לוואווי יש את מצב הדסקטופ, זה מאפשר באמצעות כבל יעודי לחבר את הסמארטפון למסך חיצוני, עכבר ומקלדת. וואווי יצרה ממשק דסקטופ יעודי, אשר מאפשר לעבוד על אפליקציות כתיבת מסמכים או מצגות בקלות. בניגוד ל-DeX הפועל עם תושבת יעודית ולא זולה, כל שדרוש בוואווי הוא כבל מתאם Type C ל HDMI המתחבר למסך עם Display Port.

מצלמה: בגב המכשיר תמצאו שתי עדשות הממוקמות אחת מתחת לשנייה. בדומה לדגמי הדגל מהשנתיים האחרונות של וואווי, גם כאן אנחנו מוצאים את עדשות חברת לייקה. מדובר בעדשה עם חיישן צבעוני 12 מגה פיקסל עם מייצב תמונה אופטי. החיישן השני הוא  20 מגה פיקסל האחראי לצבע השחור. שני החיישנים מגיעים עם מפתח צמצם f1.6. התוצאות בלילה בהחלט טובות, אבל זה תלוי ביכולת של הבינה המלאכותית לזהות באופן אוטומטי את צילום הלילה (דבר שבדרך כלל עובד). הצבע השחור בתמונות לילה מרשים. בצילום באור יום קיבלתי תמונות מצוינות, גם כאן הצבע השחור בלט, צילומי תקריב היו חדים ותמונות של ילדים או נופים קיבלו גווני צבע עשירים, אבל לא עשירים מדי. מהירות התגובה של המצלמה הייתה בסך הכל טובה ויש גם מיקוד לייזר. ניתן גם לבצע צילומי בוקה (שהרקע מטושטש מאחור), כאשר הביצועים לא היו מושלמים אבל עושים את העבודה.

sdr

mde

 

edf

cof

 

מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 8 מגה פיקסל ומפתח צמצם לא גבוה של f2.0. איכות התמונות מפתיעה לטובה, רק שמנגנון ההחלקה בולט מדי והפנים נראים לפעמים כאילו נמרחו קצת.

סוללה: למייט 10 פרו יש סוללה מצוינת (4000 מיליאמפר/שעה), אשר הצליחה להשאיר עוד 30% מהאנרגיה שלה בסוף היום (שבע בבוקר עד חצות). למייט אין אומנם טעינה אלחוטית, אבל יש טעינה מהירה, אשר הצליחה לבצע את העבודה שלה – בתוך רבע שעה התבצעה טעינה של 26% ובתוך חצי שעה 53% מהאנרגיה בסמארטפון. המטען המהיר מסופק בערכה.

מחיר: 3,000 שקל (יבואן אלקטרה), כולל מגן זכוכית למסך וכיסוי.

בשורה התחתונה, המייט 10 פרו נמכר במחיר תחרותי לעומת מכשירי דגל רבים, במיוחד שמסתכלים על נפח האחסון המגיע איתו. מדובר במכשיר אשר קיבל ליטושים בעיצוב המבליטים אותו מדגמים אחרים. המצלמה מוצלחת, הסוללה חזקה והבינה המלאכותית, היא עדיין משהו שצריך לחכות ולראות עד כמה הוא חשוב לשימוש השוטף.

ציון: 9

 

תגובה אחת

השאר תגובה

%d