רוב יצרניות הסמארטפונים הספיקו להשיק בשנה שעברה, מכשירים הכוללים מסכים התופסים את רוב השטח הקדמי של הטלפון. שיאומי הייתה ככל הנראה הראשונה להשיק דגם מהסוג הזה כבר ב-2016 עם ה-Mi Mix. עכשיו שיאומי מתחילה למכור בישראל את ה-Redmi 5 Plus – סמארטפון בקטגוריית מחיר אחרת, אבל עם רעיון דומה (אבל ממש לא זהה).
מסך: ה-Redmi 5 Plus כולל מסך בגודל 5.99 אינץ’ ברזולוציית 1080 על 2160 פיקסלים וביחס 18:9. לא מדובר במסך הנהנה מעושר צבעים כמו בסמארטפונים יקרים יותר, אבל הוא כן מציע תצוגה נעימה. אומנם התצוגה מעט חיוורת אבל היא כזו היודעת להתמודד עם אור שמש ישיר. המסך תופס שטח של 77.4% מהחלק הקדמי של הסמארטפון. זה פחות ממכשירים אחרים, אבל עדיין מדובר בניצול טוב של גודל המכשיר, אשר אפשר להכניס מסך הקרוב ל-6 אינץ’ בגוף מכשיר קטן יותר. מכיוון שהשוליים הצטמצמו, שיאומי העבירה את חיישן טביעת האצבע לגב המכשיר. זה מבצע את הזיהוי במהירות, ללא פספוסים.

עיצוב: העיצוב כאן סטנדרטי, ודומה לרוב מכשירי שיאומי, פרט לשוליים הדקיקים והכפתור הממוקם בגב הסמארטפון. זהו מכשיר עשוי מתכת, הפינות מעוגלות והוא מרגיש נעים ביד, למרות שהמשקל שלו עומד על 180 גרם. בשיאומי מבטיחים שהם עיבו את פינות המכשיר, כך שהסמארטפון יהיה עמיד יותר לנפילות ופגיעה במסך. חלוקת המשקל התבצעה בצורה נכונה. בסך הכל מדובר במראה סטנדרטי, אבל לא כזה העמיד למים. היבואן מצרף לערכה מגן סיליקון, האמור לעזור במיגון המכשיר כבר לאחר השימוש הראשוני איתו.
חומרה: הנתונים היבשים כוללים מעבד סנפדרגון 625 של חברת קוולאקום, זיכרון עבודה של 4 ג’יגה, נפח אחסון של 64 ג’יגה ואפשרות הרחבה באמצעות כרטיס (עד 128 ג’יגה). לא מדובר בסמארטפון סופר מהיר, אבל הוא בהחלט נותן עבודה ומאפשר לעבוד עם המכשיר מבלי להרגיש שמדובר בתגובה איטית.
ממשק: ה-Redmi 5 Plus מגיע עם גרסת האנדרואיד הלא מעודכנת – נוגט (7.1.2), עליה מותקן ממשק הבית של שיאומי – MIUI 9.2. מדובר בממשק חביב בעולם הממשקים הסיניים, אבל כזה המנסה להרחיק את המשתמש מחוויית האנדרואיד ולתת יותר את העולם של שיאומי. אין מגירת אפליקציות וגם ניתן להציג רק 4 אייקונים בכל שורה ולא 5. כמו כן, המכשיר מנסה לנטרל אפליקציות מלעבוד ברקע וצריך טיפה לעבוד בהגדרות, בשביל לגרום לאפליקציות חשובות להמשיך לפעול כל הזמן. בדומה למכשירי שיאומי אחרים, משום מה מנגנון Smart Lock של אנדרואיד, המאפשר לבטל את נעילת המכשיר בעת חיבור למכשירי בלוטות’ (כמו דיבורית הרכב) קיים כאן, אבל לא עובד.
בשיאומי התקינו מראש במכשיר אפליקציות שלהם, כולל כאלו של מיקרוסופט, אבל היתרון שאפשר להסיר את האפליקציות. אני חייב לציין שמדי פעם קיבלתי התראה שאפליקציית הסרטים של גוגל קרסה.
מצלמה: המקום שסמארטפונים ברמת מחיר לא גבוהה נופלים בהם היא המצלמה. ה-Redmi 5 Plus לא שונה בכך. יש כאן מצלמה אחורית המגיעה עם חיישן 12 מגה פיקסל ועם מפתח צמצם לא גבוה של f/2.2. זמן התגובה של המצלמה לא מספיק טוב ואם תרצו לצלם את הילדים התזיזתיים שלכם, תגלו שקשה מאוד לקבל תמונה טובה ללא מריחה. במצב תאורה אידיאלי התמונות יוצאות בסדר גמור, לא חדות מדי ואי אפשר להגיד שהצבעים מושלמים, אבל עדיין תמונות שתהיו מספיק מרוצים. מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 5 מגה פיקסל ומפתח צמצם של f/2.0. התוצאות בינוניות ומטה, יש מריחה ויש גרעון, אבל מספיק עבור שיתוף באינסטגרם.
סוללה: הסוללה כאן מגיעה בקיבולת גבוהה של 4000 מילאמפר/שעה. יום שלם של עבודה משעה שבע בבוקר עד חצות, הביאו את המכשיר ל-35% סוללה. מה שאומר, שזה מכשיר מעולה למי שצריך סמארטפון שעובד כל היום. ה-Redmi 5 Plus תומך בטעינה מהירה, אבל המטען שמגיע בערכה לא מאפשר את הטעינה הזו. עוד חסרון, חיבור הטעינה הוא מיקרו USB ולא USB-C. דבר מוזר בימינו.
מחיר: 1,100 שקל (יבואן המילטון, שנתיים אחריות), כולל מגן סיליקון.
בשורה התחתונה, אומנם אין ב-Redmi 5 Plus מצלמה מעולה, אבל יש לו סוללה מצוינת. המכשיר עצמו מגיב טוב והמסך הגדול ללא השוליים מציע תצוגה גדולה עם גוף שנוח להחזיק ביד.
ציון: 8