סמארטפונים

סקירה: סמסונג גלקסי S9 פלוס – עדיין הטוב ביותר

היה קשה לפספס את ההשקה של צמד מכשירי הגלקסי S9 בישראל. סמסונג עדיין מפרסמת את המכשירים שלה בכל פינה פנויה במדיה הדיגיטלית ובשלטי החוצות ברחובות. ההשקה של סמסונג מגיעה בתקופה נכונה מבחינתה. על מדפי החנויות כמעט שלא קיימים מכשירים חדשים אשר יוצרים עניין והתחרות של סמסונג מסתכמת בסופו של דבר בעצמה (אם נעזוב כרגע את הקהל של האייפון). צרכנים צריכים להחליט אם לרכוש את הגלקסי S9 פלוס או את הדור הקודם S8 פלוס. המחיר של ה-S9 פלוס עומד על 3,750 שקל לעומת 3,100 שקל ביבוא רשמי (אפשר למצוא את המכשירים גם במחירים נמוכים יותר דרך יבואנים שונים).  אז עד כמה ה-S9 פלוס משדרג את החוויה? הנה הסקירה שלי עליו.

edf
גלקסי S9 פלוס. צילום צחי הופמן

מסך: המסך של הגלקסי S9 פלוס הוא תענוג, למרות שהוא לא זכה לשדרוג מהדור הקודם. זהו ללא ספק אחד המסכים הטובים בשוק. מדובר בצג גדול מאוד של 6.2 אינץ’, המאפשר לראות בנוחות רבה סרטים בנטפליקס עם תמיכה בתקן HDR10, המספק טווח צבעים רחב יותר. המסך עדיין מגיע  בפורמט רחב של 18.5:9 עם שוליים דקיקים בחלק העליון והתחתון, כאשר בצדדים המסך מעט גולש. זה אומר שהמכשיר קצת צר וארוך יותר, בדומה לטרנד הסמארטפונים שהתחיל מהשנה שעברה. הרזולוציה היא 1440 על 2960 פיקסלים עם צפיפות פיקסלים של 529ppi. התאורה האחורית חזקה, כך שאין בעיה להתמודד עם הסמארטפון באור שמש ישיר.

סמסונג משלבת במכשיר את תכונת Always On. המסך של ה-S9 פלוס פועל כל הזמן, גם במצב המתנה. במקרה הזה מקבלים תצוגה של השעה, תאריך, אחוז סוללה וחיווי על מסרונים ושיחות שלא נענו. מדובר ביכולת נוחה, המאפשרת להציץ במהירות בשעה או לראות אם התפספסה שיחה, מבלי להדליק את המכשיר או להפריע לכל הסביבה, כאשר נמצאים באולם חשוך.

עיצוב: הגלקסי S9 פלוס זהה בעיצוב שלו לקודמו, למרות שהוא עבה יותר (8.5 מ”מ לעומת 8.1 מ”מ) והוא גם שוקל יותר (189 גרם לעומת 173 גרם). המסך הגולש לצדדים, השוליים הדקיקים מאוד והזכוכית בגב המכשיר, הופכים אותו לאחד הסמארטפונים היפים בשוק. מנגנון טביעת האצבע אשר מוקם בצורה מוזרה ב-S8 פלוס ממוקם עכשיו מתחת לעדשות בגב המכשיר, כך שנוח ללחוץ עליו בקלות, למרות שהיו מקרים שהוא קצת פספס. הכפתור הפיזי של העוזרת הקולית ביקסבי עדיין קיים במכשיר, אבל היא לא באמת עוזרת למשהו. בדומה לדור הקודם, גם כאן הזכוכית היא מסוג גורילה גלאס 5 והסמארטפון ממשיך להיות עמיד למים עד לעומק של 1.5 מטר למשך חצי שעה (תקן IP68).

cof
גלקסי S9 פלוס. צילום צחי הופמן

ממשק: חוויית הממשק שסמסונג מציעה נעימה ומוצלחת, אבל לא הכל עובד כאן חלק. נתקלתי אצלי במכשיר וגם בתלונות של משתמשים אחרים בהפרעות במהלך חלק מהשיחות, מעיין שקט לכמה שניות. סמסונג הוציאה עדכון תוכנה בימים האחרונים והבעיה הזו לא הופיעה אצלי עוד. כמו כן, נושא הקלטת השיחות או יותר נכון חוסר היכולת להקליט שיחות הוא גם בעיה שאמורה להיפתר עם עדכון תוכנה עתידי.

מערכת ההפעלה היא העדכנית מבית גוגל – אוריאו (8.0), כאשר עליה מותקן הממשק הידידותי של סמסונג – Experience 9.0. מכיוון שה-S9 פלוס כמו קודמו לא כולל כפתור בית, סמסונג מיקמה את הכפתור כווירטואלי על המסך. במקום אייקון לפתיחת מגירת האפליקציות, הגישה מתבצעת בהחלקת האצבע מלמטה כלפי מעלה במסך. זה נוח ומתרגלים לזה מהר. בצד המסך, ממש בנקודה שהמסך גולש הצידה, מופיע באופן קבוע פס קצרצר בשם חלונית Edge, זוהי גישה מהירה לאנשי קשר מעודפים ואפליקציות שונות. החלונית הזו מופיעה באופן קבוע מעל אפליקציות אחרות בהן משתמשים, כך ניתן לצלצל/לשלוח מסרון במהירות.

הממשק של סמסונג מאפשר לגבות את התוכן מהמכשיר לשירות האחסון של סמסונג בענן, אבל הוא מספק כרגע רק 5 ג’יגה נפח אחסון, ללא יכולת הרחבה. התקנת המכשיר בפעם הראשונה מאפשרת שחזור של מסרונים, טפטים, יומן שיחות וסידור האפליקציות על גבי עמודי הבית. סמסונג עדיין מתקינה אפליקציות מיותרות על המכשיר שלה, ללא יכולת הסרה, כמו תוכנת אופיס של מיקרוסופט, שירות הגיבוי OneDrive ואפליקציות כפולות לאלו של גוגל, כמו יומן או מייל.

IMG_20180311_104011.jpg
גלקסי S9 פלוס. צילום צחי הופמן

חומרה: ה-S9 פלוס הוא טיל. מדובר בסמארטפון מהיר, שכמו רבים ממכשירי הדגל היום לא מגמגם לרגע. המעבד הוא תוצרת סמסונג – Exynos 9810 עם 8 ליבות, הכולל זיכרון עבודה מרשים של 6 ג’יגה ונפח אחסון פנימי של 128 ג’יגה, כולל אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס (עד 400 ג’יגה). הרמקולים הסטריאופוניים המוצלחים של AKG חזקים ומהנים, כאשר ביחד עם התמיכה בתקן דולבי אטמוס, אותו ניתן להפעיל באופן ידני, מקבלים צליל רחב, כזה המנסה כמעט להקיף את האוזניים כאשר צלילי רקע ובאופן כללי צלילים חלשים נשמעים יותר טוב. דולבי אטמוס זמין גם דרך אוזניות בלוטות’.

בנוסף למנגנון טביעת האצבע, יש ל-S9 פלוס סורק קשתית המאפשר לפתוח את המכשיר רק באמצעות זיהוי העיניים. סורק הקשתית עובד טוב, אבל בדרך כלל תהליך הזיהוי איטי יותר מזה של טביעת האצבע. יש פה כמה הסתייגויות משמעותיות. קודם כל, אי אפשר לבצע שחרור נעילה עם העיניים בזמן הליכה, כאשר פתיחה של הסמארטפון בדרך כלל מחייבת הרחבת העיניים, מה שנראה מהצד כמשהו מוזר. אני משתמש במשקפיים והדבר לא הפריע לי בכלל לשחרור הנעילה. סמסונג גם משלב אפשרות של “סריקה חכמה”, הכוללת נתוני קשתיות ופנים לפתיחת המכשיר.

מצלמה: אחת היכולות במצלמה שסמסונג מתגאה בו הוא האימוג’י. האימוג’י ב-S9 פלוס סורק את הפנים בעזרת המצלמה ואז יוצר דמות מצוירת עם גוף (אווטאר). ניתן להתאים לה ביגוד, משקפיים ותסרוקת. לאחר מכן, המצלמה מזהה את תווי הפנים ומאפשרת ליצור סרטונים מצחיקים עם הבעות פנים, אותם ניתן לשלוח דרך אפליקציות צד שלישי, כמו וואטס אפ ופייסבוק מסנג’ר. לפחות אצלי ואצל אנשים אחרים שנתתי להם להתנסות באימוג’י, התוצאה הסופית לא הייתה דומה לאותו אדם. עדיין מדובר ברעיון חמוד.

MyEmoji_180324_192256_2
האימוג’י שלי

אם נעזוב את האימוג’י, ל-S9 פלוס יש מצלמה מצוינת, מהירה, המסוגלת לתפוס גם ילדים תזיזתיים בחדות. המפרט הטכני שלה כולל צמד עדשות אחוריות עם מייצב תמונה אופטי (Dual OIS). עדשה אחת 12 מגה פיקסל הכוללת מפתח צמצם F1.5 ו-F2.4. הצמצם הכפול של סמסונג מאפשר כניסת אור רבה יותר בתנאי תאורה נמוכים וכניסת אור מועטה יותר בסביבה מוארת מדי. ניתן גם לבצע שליטה ידנית במפתח הצמצם דרך מצב הצילום המקצועי. העדשה השנייה היא גם 12 מגה פיקסל אבל עם מפתח צמצם F2.4. ה-S9 פלוס גם מסוגל לבצע זום אופטי כפול 2, אשר בסך הכל מספק תוצאות טובות.

20180323_113032
בלי זום. צילום צחי הופמן
20180323_113038
עם זום כפול 2. צילום צחי הופמן

המצלמה האחורית מציעה צילום עם עומק שדה (בוקה) או כמו שסמסונג קוראת לו “מיקוד חי”. זה מאפשר למקד את התמונה בחלק הקדמי של האובייקט ולטשטש את הרקע. זה עובד כאן נהדר. בצילומי לילה המצלמה יודעת להתמודד עם החשכה אבל עדיין התמונה מגורענת.

20180401_162811
צילום באור יום. צילום צחי הופמן
20180325_213022
צילום במקום סגור עם תנאי תאורה בעייתים. צילום צחי הופמן

המצלמה הקדמית כוללת חיישן 8 מגה פיקסל עם מפתח צמצם F1.7. הביצועים שלה טובים, אין מריחות באור יום וגם הצילומי סלפי בלילה מצליחים להוציא תמונה ברורה. המצלמה גם יודעת להשתמש במסך כפלאש.

סמסונג שילבה ב-S9 פלוס צילום וידיאו בהילוך איטי של 960 פריימים לשנייה. סמסונג קוראת לזה Super Slow Motion. המכשיר מציע זיהוי תנועה אוטומטי, המזהה תנועה בתוך הפריים ומתחיל להקליט מיד עם תחילת ההתרחשות (ניתן לבצע את זה גם בצורה ידנית). היכולת הזו עובדת בצורה טובה והאפקט של האיטיות מוסיף לסרטונים שרוצים לשתף, אבל איכות הצילום נמוכה ובתנאי תאורה בעייתים זה נראה רע.

סוללה: אפשר לסיים יום עבודה עם המכשיר, החל משעה שבע בבוקר עד אחת עשרה בלילה, אבל זה אומר שתגיעו עם האחוזים האחרונים של הסוללה לסוף היום. הרבה מכשירים מצליחים לספק היום סוללה טובה יותר, אבל מצד שני יש כאן טעינה מהירה המצליחה לטעון 18% מהסוללה בתוך רבע שעה ו-36% בתוך חצי שעה. בנוסף, יש גם טעינה אלחוטית. קיבולת הסוללה עומדת על 3500 מיליאמפר/שעה ומחבר הטעינה הוא USB-C.

מחיר: 3,750 שקל

בשורה התחתונה, הגלקסי S9 פלוס הוא הסמארטפון הטוב ביותר בשוק היום. יש לו מצלמה מצוינת, מסך נהדר, טעינה אלחוטית, סוללה סבירה וממשק שכיף להשתמש בו.

ציון: 9.5

 

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: