חדשות

גוגל I/O – מה חדש באנדרואיד ובעוזרת הקולית?

גוגל הציגה הערב (ג’) במהלך נאום הפתיחה של כנס המפתחים שלה – I/O, את החידושים ברוב המוצרים שלה. אנחנו כבר יודעים שלגרסה הבאה של אנדרואיד קוראים P, אבל גוגל חשפה יכולות חדשות שאנחנו עדיין לא מכירים. המטרה של גוגל היא לאפשר לסמארטפון לצפות מה אנחנו רוצים לעשות. מצב Adaptive Battery מאפשר באמצעות למידת מכונה להבין באילו אפליקציות אנחנו נשתמש במהלך היום, וכך לחסוך בכוח עיבוד ושימוש באפליקציות מיותרות.

Screenshot (52)

עוד שיפור באנדרואיד P הוא בהתאמת התאורה האוטומטית בסמארטפון. היום מצב זה לא מתייחס להעדפה האישית של המשתמש. Adaptive Brightness מבין איך אנחנו אוהבים להסתכל במסך במהלך היום ובאפליקציות מסוימות. מדובר בהפחתה של 30% בכמות הפעמים שמשתמשים הגדירו ידנית את מצב התאורה לפי הבדיקות של גוגל.

הממשק באנדרואיד P השתנה והוא מותאם עכשיו למסכים עם שוליים דקים. מייד לאחר פתיחת הסמארטפון מתקבלת תצוגה של האפליקציות האחרונות שנפתחו או כאלו שהוא שאנדרואיד צופה שהמשתמש ירצה להשתמש בהם. התצוגה הזו מראה את התוכן של האפליקציה ולא צריך ממש להיכנס לאפליקציה בשביל לבצע דברים מסוימים.

עוד שיפור הוא בשליטה בעוצמת הצליל. פעמים רבות אנחנו מגבירים את הווליום עבור צפייה בסרטון, אבל בעצם עושים את זה עבור הצלצול. מעכשיו השליטה בכפתור הווליום כברירת מחדל תהיה לצליל המדיה, כאשר כפתור בתצוגה יאפשר לשנות את השליטה בעוצמת הצלצול. מצב התצוגה הזה יהיה זמין במכשירי פיקסל ואנדרואיד One.

גוגל אסיסטנט מנהלת שיחות קוליות

גוגל רוצה להפוך את האסיסטנט לעוזרת שפשוט וקל לדבר איתה. גוגל אסיסטנט קיימת היום ביותר מ-500 מיליון מכשירים. עד סוף השנה השירות יהיה זמין ב-80 מדינות. גוגל הוסיפה עוד 6 קולות שאפשר לדבר איתן – גברים ונשים במבטאים שונים, מה שהופך את החוויה לאישית ומתאימה ליותר שפות.

זה מרגיז להגיד כל הזמן “היי גוגל” לפני כל שאלה/בקשה לאסיסטנט. גוגל מאפשרת עכשיו שיחה חופשית, כאשר במהלך שיחה עם העוזרת, לא צריך להגיד אחרי כל פנייה “היי גוגל”. היכולת הזו תהיה זמינה בשבועות הקרובים. עוד יכולת חדשה היא אפשרות לבקש מהאסיסטנט לעשות כמה דברים בו זמנית. למשל, להדליק את האור ולהפעיל את נטפליקס בטלוויזיה או לשאול שתי שאלות בו זמנית. עבור שימוש במשפחות, גוגל תגיב בצורה אדיבה כאשר הילדים ישתמשו במילה “בבקשה”.

גוגל חשפה ב-CES את הסמארט דיספליי של LG, לנובו ו-JBL (יושקו ביולי), הערב היא גם הציגה עוד יכולות שלהם. למשל, אפשר להציג תוכניות מיו טיוב TV או להשתמש במכשיר להצגת מתכונים בפקודה קולית בזמן הבישול במטבח. ניתן להשתמש במסך להצגת מצלמת האבטחה בבית, לנהל שיחות וידיאו או לראות את מצב התנועה לפני היציאה מהבית.

Screenshot (55)

השיפורים באסיסטנט בסמארטפון, למשל בקשה לשינוי הטמפרטורה בחדר תציג שליטה ויזואלית או לבקשת הזמנה של מאפה מסטארבקס, יתקבלו תמונות של הקוראסונים. בזמן נהיגה, ניתן לבקש מאסיסטנט לשלוח הודעה ולהפעיל שירים, מבלי להפריע לתצוגת אפליקציית הניווט של גוגל.

גוגל רוצה להוריד מאיתנו את השיחות המייגעות לקביעת תור במסעדה או אצל הספר. האסיסטנט יכולה להתקשר למסעדה האהובה ולנהל שיחה קולית עם המארחת עבור קביעת התור. היא מסוגלת להבין מתי אנחנו פנויים ולהתאים את עצמה לאפשרויות ולשאלות של המארחת. למשל, המארחת יכולה לשאול כמה אנשים יבואו לסעוד (טכנולוגיה בשם Duplex). התכונה הזו תתחיל לפעול כניסוי בשבועות הקרובים.

להתנתק מהסמארטפון

במטרה לעזור לאנשים להתנתק מהסמארטפון בזמן שהם נמצאים עם המשפחה, גוגל הציגה יכולות שיתווספו לאנדרואיד P. אנדרואיד Dashboard מציגה כמה זמן אנחנו מבלים בכל אפליקציה, למשל כמה זמן התכתבנו במיילים בסופשבוע. במהלך צפייה ביו טיוב תתקבל התראה לעשות הפסקה. App Timer יאפשר לקבוע הגבלות זמן לשימוש באפליקציה מסוימת ואחרי שהזמן הזה עובר, האייקון של האפליקציה יהיה אפור –  בשביל להזכיר לא להשתמש בה. עוד יכולת היא לקבוע מתי רוצים ללכת לישון ומאותו רגע התצוגה של המכשיר תהיה באפור, מה שמפחית את הגירוי של המוח להשתמש בסמארטפון.

Screenshot (53)

עוד שדרוגים

גוגל מוסיפה לג’ימייל יכולת AI שתדע להשלים משפטים שאנחנו רוצה לכתוב בטקסט וממש להבין מה אנחנו רוצים לכתוב, החל מדברים פשוטים, כמו שאם כתבנו בשורת הנמען שלומי, אז המייל צריך להיפתח ב”שלום שלומי” ועד אפשרות להציע לו להיפגש או לכתוב את הכתובת של מקום הפגישה.

בגוגל תמונות, ברגע שהאפליקציה מזהה בנאדם בתמונה, היא ישר תציע לשלוח את התמונה אליו. התוכנה גם יודעת לתקן חדות של צילום מסמכים או תאורה. תמונות שצולמו בשחור לבן, גוגל יודעת להפוך אותן לצבעוניות.

ב-Maps הפעילה כבר ב-220 מדינות, יתווסף טאב בשם For You. זה יציין מקומות שיכולים לעניין אותנו בקרבת מקום שאנחנו מעוניינים להגיע אליו. גוגל הוסיפה ציון המתאים לאותו בנאדם ולא רק את הכוכבים הקיימים היום. כך מקבלים באחוזים את ההתאמה למסעדה. הדבר מתבצע על פי מקומות שהלכנו אליהם בעבר.

במטרה לעזור לתכנן יציאה למסעדה עם חברים, אפשר לשלוח רשימה של המקומות שנראה לנו מעניינים ולשתף אותם עם חברים. כך כולם יכולים להצביע לאן הם רוצים ללכת. השדרוג הזה יגיע במהלך הקיץ.

 

2 תגובות

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: