חלקנו מחזיקים עציצים בבית, אבל לא תמיד זוכרים להשקות אותם או יודעים אם יש להם מספיק אור שמש. זה היה רק מתבקש שלבעיה הזאת יגיע פתרון מצד חיישנים חכמים. פתרונות מהסוג זה קיימים כבר תקופה ארוכה ולאחרונה גם בזק סטור החלה למכור את ה-Flower Care Monitor, מוצר אותו מייצרת חברת HHCC הסינית.
התקנה: ה-Flower Care Monitor נראה כמו משהו המשלב מד חום ושתי זרועות מתכתיות. מדובר בחתיכת פלסטיק עם רגליים מברזל. זהו מוצר שלא אמור לבלוט יותר מדי והוא אמור להשתלב עם הצמח הממוקם אצלכם בבית. ההתקנה של ה-Flower Care Monitor פשוטה, משחררים את הסוגר של הסוללה (הסוללה אמורה לספק כשנת עבודה למכשיר) ומכניסים אותו לאדמה בעציץ.

המכשיר עמיד למים בתקן IPX5, מה שאומר, שהוא לא אמור להתקלקל מרטיבות או ממים שישפכו עליו בזמן שאתם משקים את העציץ. ה-Flower Care Monitor כולל התקן בלוטות’ לתקשורת עם הסמארטפון, אבל לא כולל חיבור WiFi. זה אומנם אומר שהסוללה זוכה לזמן עבודה ארוך, אבל לא מתבצע כאן חיבור קבוע לרשת.
האתגר בשימוש ב-Flower Care Monitor הוא זיהוי הצמח שקיים בבית. אומנם יש לי בבית שני עציצים, אבל אין לי שום מושג איך קוראים לצמחים הגדלים בהם. האפליקציה מציעה תהליך זיהוי המתבצע באמצעות מספר שאלות על סוגי העלים ועוד כמה תהליכים שמנסים לזהות מה בדיוק אתם מגדלים בבית. לי התהליך הזה לא הצליח והייתי צריך להיעזר בחבר טלפוני בשביל לעבור אותו. בכל מקרה, האפליקציה כוללת מאגר של 5,000 צמחים עם מידע על הצמח ודרך הטיפול בו.
אפליקציה: האפליקציה גוירה לעברית והיא כוללת ממשק חביב ולא מסובך מדי, תפריט ראשי בו נמצאים כל העציצים אשר ברשותכם ותפריט נוסף המציג את הנתונים החשובים מהצמח: לחות, דישון הקרקע, עוצמת האור וטמפרטורה. כל פריט מידע כזה מותאם לאותו צמח והוא מספק פרטים המתאימים לו. למשל, הצמח אשר נמצא אצלי בבית – Dracaena Fragrans Massangena (או בקיצור עלים ירוקים נבולים) מציג את המידע המתאים לו. האפליקציה מציינת שהלחות צריכה לעמוד על 15% עד 60%, דישון הקרקע צריך לעמוד על 200 עד 1,500 ס”מ, עוצמת האור צריכה לעמודה על 2000 עד 50000 LUX והטמפרטורה היא בין 10 ל-35 מעלות. הנתונים האלו מסבירים בכל מקרה למה הפרח לא ממש צומח אצלי טוב, כי לא מגיע לאותו צמח מספיק אור.
האפליקציה מגיעה כולה בעברית עם הסברים מפורטים על תהליכי דישון, שיטות דישון, השקיה, טמפרטורה וכנראה רוב השאלות שיכולות לעלות בתהליכי גידול צמח. נראה שנעשה כאן מאמץ להסביר את החומר הזה בצורה ברורה.
הבעיה הגדולה עם האפליקציה והמוצר עצמו, שהם מסתמכים על חיבור בלוטות’, המתבצע רק בפתיחת האפליקציה. מה שאומר, שאין התראות בפוש וצריך להיכנס לאפליקציה בשביל להבין שחסרים מים כבר מספר ימים. כמו שכתבתי קודם, זה חוסך בזמן סוללה, אבל זה מחייב לזכור לפתוח את האפליקציה בכל פעם, בשביל להבין את מצב הצמח.
מחיר: 120 שקל בבזק סטור
בשורה התחתונה, אז האם אתם צריכים חיישן חכם לעציץ שלכם? לעצלנים כמוני, שבדרך כלל שוכחים או לא יודעים איך לטפל בעציץ מדובר בפתרון נחמד ולא יקר. ה-Flower Care Monitor מאפשר לנטר את מצב הלחות, הדישון ועוצמת השמש, מבלי להבין יותר מדי בצמח. הייתי שמח אם היו כאן התראות בפוש, שאני לא אצטרך להתחיל לבדוק באופן יזום מה המצב של העציץ.
כתבת שזה פתרון לכאלה שוכחים אבל אין לו אופציה של פוש. אז איך זה עוזר לא לשכוח?
זה עוזר במובן שיש אפליקציה במכשיר שעוזרת לבדוק, אבל לא במובן של לשלוח הודעה