סמארטפונים

סקירה: LG – G7 ThinQ – סמארטפון שלא מפחד מאור השמש

השקה של סמארטפון חדש של LG, תמיד מקפיצה את המשבר התדמיתי שעברה החברה עם ה-G4 והתקלות שלו. מאז עברו כבר מספר סמארטפוני דגל, כאשר ה-G6 וה-V30 הוכיחו שלחברה הדרום קוריאנית יש עדיין סמארטפונים מוצלחים, כאשר ה-G7 ThinQ שנחת לאחרונה בישראל ינסה להחזיר לחברה את אמון הלקוחות.

 

עיצוב: ה-G7 נראה כמו רוב הסמארטפונים שהושקו בשנה האחרונה, יש לו מגרעת במסך (Notch), שניתן לבטל, עיצוב עם מסך צר וגוף זכוכית עם גב אחורי מבריק, שנראה טוב אבל מגנט של טביעות אצבע. ה-G7 עמיד למים ואבק בתקן IP68, שזה אומר שהוא עמיד למים עד לעומק של 1.5 מטר למשך חצי שעה. בנוסף, LG מציינת שהסמארטפון עמד בדרישות מבחני MIL-STD שתוכננו על ידי צבא ארה”ב להערכת ביצועי מכשירים בתנאים קשים. עד כמה ה-G7 באמת עמיד לנפילות? לא ניסיתי להפיל אותו. מניסיון עבר עם סמארטפונים רבים בשוק, לא באמת כדאי לבדוק את רמת העמידות למים ונפילות עם מכשיר שרכשתם באלפי שקלים, כי לא בכל המקרים הוא שורד. המשקל של הסמארטפון עומד על 162 גרם, אבל חלוקת המשקל נכונה והתחושה שלו קלה יותר.

מלבד כפתורי ווליום, הפעלה ומנגנון טביעת אצבע אחורי שמגיב היטב, יש גם כפתור יעודי עבור העוזרת הקולית אסיסטנט של גוגל, שהיא מצוינת עבור שליטה קולית במכשיר והפעלה של בית חכם. הבעיה, אסיסטנט לא פעילה בעברית ולא זמינה כאשר המכשיר נמצא בממשק בעברית, אלא רק באנגלית. לחיצה עליו כאשר ה-G7 בממשק בעברית, מזניקה את מנוע החיפוש של גוגל. יש סיכוי שבשנת 2019 גוגל תשיק את אסיסטנט בישראל ואז הכפתור הזה יהפוך ליעיל. כרגע אין דרך נטרל אותו והאמת שהוא גם לא ממש מפריע.

20180624_144607
מסך עם תאורה אחורית חזקה. צילום צחי הופמן

מסך: הקיץ השרבי כבר הגיע ואיתו השמש הישראלית שעושה את החיים לקשים להרבה מאוד סמארטפונים. הסיבה לכך, אור שמש ישיר מקשה על צפיייה במסכים שלא כוללים תאורה אחורית חזקה. התאורה האחורית ב-G7 עומדת על 1000 nit, במצב רגיל המכשיר לא משתמש בעוצמה הזו אבל הוא כן מאפשר להסתכל בו בקלות באור שמש של שעות הצהריים או הבוקר. ניתן לשנות למצב המוגבר באופן ידני והמסך פשוט אוכל את אור השמש ומאפשר להסתכל בו, כאילו הוא נמצא במקום עם צל.

ל-G7 יש מסך 6.1 אינץ’ עם מיגון זכוכית מסוג גורילה גלאס 5, רזולוציה גבוהה של 1440 על 3120 פיקסלים, צפיפות פיקסלים של 564ppi ותמיכה בתקנים דולבי ויז’ן ו-HDR10 עבור טווח צבעים רחב בתכנים תואמים (כמו בנטפליקס). מדובר באיכות תמונה מצוינת עם צבע לבן נקי וחדות גבוהה. המסך עצמו בפורמט צר של 19.5:9, אפילו צר יותר מזה שהיה ב-G6 שעמד על 18:9.

ממשק: LG ארזה בממשק של ה-G7 את כל התכונות המוצלחות מהדגמים הקודמים והיא גם הוסיפה ב-G7 את הפתרון של סרגל הכלים הצף מה-V30. מדובר בפתרון לגישה מהירה לאנשי קשר, אפליקציות ותכונות מסוימות של המכשיר. כמו סמארטפונים אחרים של LG, גם הדגם הזה כולל את מצב Always On, המציג את השעה, חיווי על אחוז סוללה נותר והתראות שונות. התצוגה הזו מופיעה כל הזמן, גם שהמסך כבוי. כך ניתן במבט חטוף לבדוק אם הגיע המייל, מבלי להדליק את המסך ולבזבז את הסוללה. מערכת ההפעלה היא אנדרואיד אוריאו (8.0).

LG G7 ThinQ 05

חומרה: ה-G7 הוא מכשיר מהיר מאוד, למרות שעל הנייר הוא מגיע עם זיכרון עבודה קצת יותר חלש מחלק מהמתחרים – 4 ג’יגה. המעבד הוא סנפדרגון 845 מהדור האחרון של קוואלקום ונפח האחסון עומד על 64 ג’יגה עם אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס (עד 2 טרה). חוץ מזה, LG לא ויתרה על כניסת אוזניות וטוב שכך.

למרות שלא מדובר ברמקול סטריאופוני, ה-G7 כולל רמקול חזק עם פיצ’ר יחודי המשתמש במשטחים עליהם מניחים את המכשיר כקופסת תהודה (בעיקר עץ). זו עובד למרבה הפלא בצורה טובה מאוד, מקבלים צליל הרבה הרבה יותר חזק. למי שאין רמקול בלוטות’ חיצוני ורוצה להאזין למוזיקה מהסמארטפון, הפתרון הזה נהדר.

מצלמה: אופציית הפורטרט (עומק שדה/בוקה) נוספה לראשונה במכשיר של LG. מדובר ביכולת המאפשרת ליצור טשטוש של הרקע מאחורי האובייקט, אבל קשה להגיד שהיא עובדת בצורה מספיק טובה. קשה לתפוס את האובייקט, כי המצלמה כל הזמן אומרת להתרחק, ואז התמונה לא מספקת תקריב מספיק טוב לאדם/חפץ שרוצים.

המצלמה האחורית כולל שתי עדשות 16 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f1.6 ו-f1.9. בדומה לדגמים אחרים של LG, העדשה השנייה מאפשרת צילום רחב. מצב חדש ב-G7 הוא האינטליגנציה המלאכותית, זאת מזהה את האובייקטים המופיעים בתמונה, שזה אומר בעיקר הרבה מלל שחלקו לפעמים נכון. מהניסיונות שלי, במצב AI התמונה קיבלה מראה מעט עשיר יותר. גם בלי AI התמונות היו חדות, עשירות בצבע עם התמודדות טובה (ברוב המקרים) של מקומות סגורים. במקרה האחרון הצילום לא היה עקבי, היו מקרים שהתמונות יצאו מוצלחות ובמקרים אחרים מעט מרוחות. מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 8 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f1.9. בסך הכל, התוצאות היו טובות.

20180624_170223_HDR
צילום בלי AI. צילום צחי הופמן
20180624_170253_HDR
צילום עם AI. צילום צחי הופמן
20180624_170742_hdr
צילום רגיל. צילום צחי הופמן
20180624_170749_hdr
צילום רחב. צילום צחי הופמן

ל-G7 גם נוסף מצב לילה (אייקון המופיע במצבי תאורה קשים ודורש לחיצה עליו), זה משפר בצורה משמעותית את התמונה ומאפשר לצלם אובייקטים שאחרת בקושי היו נראים בתמונה. עדיין מדובר בתמונה לא נקייה, אבל לפחות כזאת שרואים בה משהו.

20180624_230006_hdr
בלי מצב צילום לילה. צילום צחי הופמן
20180624_230013
עם מצב צילום לילה. צילום צחי הופמן

סוללה: ל-G7 אין את הסוללה הטובה ביותר מבין סמארטפוני הדגל. היא עושה את העבודה ומחזיקה משבע בבוקר עד בקושי עשר בלילה ביום עבודה רגיל. בימים אינטנסיביים יותר, כנראה תצטרכו לטעון אותה במהלך שעות הערב המוקדמות. הסיבה לכך, בין היתר, היא קיבולת סוללה שעומדת רק על 3000 מיליאמפר/שעה. בתור פיצוי, LG מציעה טעינה מהירה, בתוך רבע שעה של טעינה מקבלים 16% אנרגיה ובתוך חצי שעה 38% מהאנרגיה. יש גם טעינה אלחוטית, שעוזרת מאוד למי שכבר מחזיק מטענים מהסוג הזה בבית, במשרד או ברכב.

מחיר: 3,000 שקל (יבואן רשמי רונלייט)

בשורה התחתונה, ה-G7 ThinQ הוא סמארטפון שיש בו כל מה שאתם צריכים ונראה שזאת הייתה המטרה של LG עם הדגם הזה. ל-G7 יש את התאורה האחורית החזקה ביותר, מיגון למים, רמקולים הפועלים כקופסת תהודה בזכות גוף המכשיר, טעינה אלחוטית ומצלמה טובה עם עדשה רחבה ופתרון לצילום בלילה.

ציון: 9.5

 

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: