מאת דפנה כפיר וצחי הופמן
העוזרות הקוליות של גוגל ואמזון נמצאות בכל פינה, אם זה בסמארטפון, ברמקולים, במיקרוגל או בטלוויזיה. עכשיו גם למרצדס יש עוזרת קולית ברכבים שלה והיא באה לעזור להעביר את הנסיעה בצורה יותר נוחה.
מדובר בסדרת A Class החדשה – קטגוריית המכוניות הקומפקטיות של מרצדס, שמחירה ההתחלתי הוא כ-230,000 שקל. מרצדס מבדלת את עצמה מהמתחרים היוקרתיים בסגמנט הזה באמצעות כמה חידושים טכנולוגיים ומציעה ממשק מגע מקורי בעברית, הפעלה קולית, מסכים של 10.25 אינץ’, מערכות בטיחות מתקדמות ומרווח גדול.
המערכת מאפשרת לנהג לדבר אל הרכב ולהפעיל תוך כדי דיבור מערכות שונות, כאשר הפנייה צריכה להיות עם “היי מרצדס”. כך ניתן לכוון טמפרטורה, הדלקת אורות, חיוג לאנשי קשר, פתיחה וסגירה של הגג, השמעת שירים מועדפים והכל תוך כדי השמעת פקודות לרכב ב- 28 שפות ובעתיד בעברית. המערכת תאפשר גם צריכת שירותים ושיפור ביצועים של רכבי מרצדס בלחיצת כפתור.
מערכת ההפעלה עצמה מופיעה עם ממשק בעברית, כולל סרטוני הדרכה שמוטמעים בה. החיסרון מבחינת המשתמשים הישראלים, הוא שאי אפשר לתת את הפקודות עצמן בעברית, וכך גם בעייתי יותר לתת פקודה להתקשר לאנשי קשר אשר שמותיהם מופיעים בעברית.
מעבר להפעלה הקולית, שהיא גולת הכותרת של מרצדס A Class החדשה, בקונצרן שילבו בה מערכות בטיחות ונהיגה סמי אוטונומית שעד כה לא שולבו ברכבי הכניסה ההתחלתיים של שוק היוקרה.
אפשרות אחרת שאפשר לקבל בתוספת תשלום, היא מערכת ניווט המציגה הכוונה בכביש בעזרת מציאות רבודה, וכן מעבר ועקיפה אוטונומית בין נתיבים (Active Lane Changing Assist), עצירת חירום אוטונומית בחשש לתאונה (Active Emergency Stop Assist), שמירת נתיב, ניטור שטחים מתים גם כשהרכב כבוי (Active Blind Spot Assist) ובקרת שיוט אדפטיבית.
הכתבה פורסמה לראשונה באתר חדשות הצרכנות פואנטה
עוד כתבות באתר פואנטה:
בדקנו את PainShield: מכשיר ביתי קטן להקלה בכאבים שונים. התוצאה מפתיעה
ההוצאות השקופות: לא תאמינו כמה קל לצמצם את ההוצאות במאות שקלים בחודש
גרים בבית משותף? ייתכן שאתם משלמים חשמל עבור yes, האם תקבלו פיצוי?