סמארטפונים

סקירה: אייפון Xs Max – גדול במסך וגדול במחיר

האייפון Xs Max הצליח ליצור רף חדש של מחירים כאשר הושק לפני מספר שבועות בישראל. מדובר בגרסה הגדולה של אפל לדגמי האייפון החדשים שלה, שאפילו יקרה יותר מהאייפון X שיצא בשנה שעברה. המחיר ההתחלתי בשנה שעברה עמד על 4,600 שקל ועכשיו 5,200 שקל. השנה המסך גדול יותר ויש גם שיפורים במצלמה ובביצועים, אבל האם זה מצדיק את המחיר המטורף שאפל גובה על הסמארטפון שלה? הנה הסקירה שלי על ה-Xs Max.

IMG_20181111_093824
המסך הגדול של ה-Xs Max. צילום צחי הופמן

עיצוב: המראה של האייפון Xs Max לא השתנה מהאייפון X, אבל הוא עדיין נראה יוקרתי. הסמארטפון ממתכת אל חלד עם גב זכוכית, אשר לפחות בדגם האפור, לא יחזיק יותר משנייה וחצי וישר יתמלא טביעות אצבעות. בדומה לדור הקודם, גם כאן מדובר במסך שכמעט מגיע עד לקצוות, אבל עדיין עם שוליים ברורים. המגרעת הרחבה ממשיכה גם לככב בדגם הזה. מתרגלים מהר למגרעת, אבל כדאי לשים לב, שהרבה אפליקציות ישראליות לא תומכות עדיין במגרעת ובגודל של המסך של האייפון Xs Max והן נראות פשוט רע (ע”ע דומינוס פיצה, פיצה האט ושופרסל). אפל מתגאה שהזכוכית בסמארטפון הזה היא העמידה ביותר שנוצרה לאייפון. אומנם הדגם הזה לא נפל לי לריצפה וקשה לי לדעת עד כמה הוא עמיד (בכתבות שונות באתרים בחו”ל נמצא שהוא אכן עמיד מאוד), אבל לי הוא נשרט מהר מאוד.

אפל שיפרה את העמידות של ה-Xs Max מפני מים. הוא יכול להיכנס לבריכה עד לעומק של 2 מטר למשך חצי שעה (תקן IP68). בכל מקרה, לא הייתי מכניס במקומכם בכוונה סמארטפון שעולה כמה אלפי שקלים לבריכה, כי אם יש שריטה עמוקה או שבר, הוא כבר לא מוגן מפני מים.

אגב, צילום מסך באייפון אפשרי באמצעות לחיצה כפולה על כפתור ההפעלה והווליום העליון. שיטת ההפעלה הזאת גרמה לי לבצע צילומי מסך רבים בטעות.

IMG_20181111_093545_Bokeh
אייפון Xs Max. צילום צחי הופמן

מסך: ל-Max יש מסך גדול – 6.5 אינץ’, אבל הוא לא מרגיש עצום, בגלל השוליים הדקיקים. בעצם מדובר באותו גודל מכשיר של אייפון רגיל עם מסך 5.5 אינץ’. לאייפון יש יחס גוף מסך של 84.4%. מדובר במסך ברזולוציית 1242 על 2688 פיקסלים בטכנולוגיית OLED המצוינת ו-Super Retina, המציגות צבעים עשירים וחדות גבוהה. המגרעת (Notch) המפורסמת של אפל עדיין קיימת כאן, מתרגלים אליה מהר מאוד ואז היא מפסיקה להפריע. המסך גם תומך בתקנים HDR10 ודולבי ויז’ן, המאפשרים ליהנות מטווח צבעים רחב. זה נראה ממש טוב בתכנים מתאימים מנטפליקס. מה שכן מפריע במסך הזה, שהגודל שלו לא מאפשר להגיע עם האגודל לכל מקום בצג ואפל גם לא מאפשרת לקבל שורה של 5 אייקונים במקום 4.

כדי להקל על המשתמשים בעלי הידיים הקטנות, ניתן למצוא כאן את תכונת ה-Reachability ( גישה קלה בעברית) הקיימת למעשה מאז השקתו של האייפון 6 פלוס, ומצמצת את המסך בחצי. ניתן להגיע לתכונה המדוברת באמצעות החלקת האצבע כלפי מטה בחלקו התחתון של המסך.

screenshot-123
Xs מול Xs Max

חומרה: ה-Max מגיע עם המעבד החדש של אפל A12 Bionic עם מנוע עצבי (Neural Engine) הבא לשפר את הביצועים של למידת המכונה (Machine Learning) שתהיה יותר רלוונטית למשתמשים בעתיד ושל יכולות האינטלגנציה המלאכותית (AI) במצלמה. בגדול, המעבד החדש מהיר וגורם לאייפון הזה לעבוד חלק ללא שום השהייה. לדגם הזה יש גם רמקולים סטריאופוניים אשר שולבו בשני צידי האייפון, הם מספקים צליל רחב וחזק שפשוט כיף להאזין לו.

זיהוי הפנים של אפל – Face ID עובד בצורה נהדרת, האייפון נפתח במהירות, גם בלילה וכמעט בכל מצב. במהלך השימוש איתו, כמעט שלא הרגשתי צורך לחזור למנגנון טביעת האצבע או להתלונן על חוסר זיהוי הפנים שלי. מה שמאפשר לאייפון לזהות את הפנים היא מצלמת האינפרה אדום וחיישנים אשר שולבו במגרעת. רק חבל שאי אפשר לפתוח את המכשיר גם שמשתמשים בו לרוחב, מה שמחייב לשנות את הזווית של הסמארטפון, על מנת לשחרר את הנעילה.

ברשת הופיעו תלונות על כך שהאייפון החדש לפעמים קצת מתקשה להתמודד עם אזורים בעייתים לקליטה סלולרית. גם בחוויה שלי, נתקלתי במקרים שהאייפון גלש קצת לאט יותר או הציג חיווי קליטה נמוכה יותר, ממקומות שסמארטפונים אחרים כן מתמודדים איתם. זו לא בעיה שפוסלת את המכשיר, אבל כדאי לשים לב לזה, במיוחד אם אתם עובדים או גרים במקומות שהקליטה הסלולרית בהם לא הכי טובה.

מצלמה: המצלמה מגיעה עם 2 עדשות 12 מגה פיקסל בעלות מפתח צמצם F2.4 ו-F1.8. העדשה הראשית אומנם כוללת אותו מגה פיקסל כמו בדגם הקודם, אבל עם חיישן חדש בו כל פיקסל גדול יותר, מה שמאפשר להציג יותר אור. מדובר בעדשה עם זווית רחבה, בעוד העדשה השנייה היא טלפוטו ומציעה זום כפול 2 מבלי לאבד פרטים או ליצור פיקסלזציה. תוצאות הצילום ביום מעולות, הן חדות מאוד, רמת הפירוט גבוהה והצבעים נאמנים למציאות. הצילום בלילה מצליח להוציא תמונות טובות הנהנות מתאורה מורגשת (עדיין יש מעט גירעון) והתוצאה היא תמונות שכיף להסתכל בהן.

IMG_0082
צילום באור יום. צילום צחי הופמן
IMG_0167
צילום צחי הופמן
IMG_0275
צילום צחי הופמן
IMG_0279
צילום צחי הופמן

אפל שיפרה את מנגנון צילומי הפורטרט/בוקה. המצלמה מבינה בצורה טובה יותר מה האובייקט הקדמי ומה האחורי ורואים את זה, כאשר לפעמים זה נראה כאילו האדם הודבק על התמונה. שלא תבינו לא נכון, זה נראה טוב והמצלמה מצליחה להבין איפה האדם נמצא ולא לבצע מריחות. המצלמה אפילו מצליחה להוציא במהירות תמונות בפורטרט מבלי לבצע מריחה.

IMG_0185
צילום פורטרט. צילום צחי הופמן

יש כאן גם שיפור במנגנון ה-HDR, לו אפל קוראת Smart HDR (או HDR חכם), זה מציע שילוב בצורה חכמה של החלקים הטובים ביותר מתוך שלוש חשיפות שונות לתוך תמונה אחת. כמו שאמרתי התמונות נראות טוב. אפל גם הוסיפה אפשרות לשחק עם אפקט העמעום במצב פורטרט אחרי הצילום או לבצע שינויים עם התאורה. זוהי לא תכונה חדשה בעולם הסלולר, אבל טוב שיש אותה עכשיו גם באייפון.

עבור צילומי סלפי קיימת מצלמה עם חיישן 7 מגה פיקסל ,כאשר ביחד עם מצלמת האינפרה אדום וה-Dot Projector מתקבלים צילומי הפורטרט. המצלמה הזו פחות מוצלחת לתנאי תאורה מאתגרים, אפילו במקומות סגורים. הגירעון ברור פה והתמונות לפעמים יוצאות מבאסות. באור יום התמונות מוצלחות בהרבה, אפילו חדות במקרים מסוימים, אבל לא מושלמות.

סוללה: הסוללה מספקת ביצועים סבירים פלוס והיא תחזיק משבע בבוקר עד אזור אחת עשרה בלילה ולפעמים גם פחות. ה-Max תומך בטעינה מהירה, אבל אפל לא מצרפת את המטען המהיר בערכה. כמו כן, ניתן לטעון את האייפון עם מטען אלחוטי הודות לגב הזכוכית.

מחיר: 5,200 שקל לגרסת 64 גיגה ו-5,800 שקל ל-256 גיגה.

לעוד סקירות סמארטפונים

בשורה התחתונה, האייפון Xs Max הוא סמארטפון נהדר, שמצטיין במקומות החשובים: מצלמה, מסך, עיצוב, סאונד וכוח עיבוד. הסוללה שלו רק סבירה, היא אומנם מציעה טעינה אלחוטית מהירה, אבל אי אפשר שלא להתלונן שהמטען המהיר לא משולב בערכה. האם מחירו של האייפון החדש מצדיק רכישה שלו? ממש לא, אבל מי שתכנן לרכוש אותו, כנראה שהמחיר לא ישנה לו ולבסוף הוא גם יהיה מרוצה מהמוצר שרכש.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

ציון: 9.5

2 תגובות

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: