שירותי הסטרימינג תפסו תאוצה עצומה בשנת 2018 בישראל, בעיקר בזכות החדירה של ספוטיפיי ודיזר לארץ. שירותי המוזיקה האינטרנטיים גרמו ליצרניות האודיו לפתח רמקולים המתאימים בעיקר בשבילם, לא עוד חיבור בלוטות’ של הסמארטפון ישירות לרמקול, אלא חיבור אינטרנטי המאפשר לרמקול למשוך את המוזיקה ישירות מהרשת. ה-Home Speaker 500 של Bose נוצר בדיוק למטרה הזאת, כאשר בדרך הוא גם משלב עוזרת קולית מבית אמזון.

ה-Home Speaker 500 תומך בשירותי המוזיקה: ספוטיפיי, דיזר, אמזון מיוזיק, פנדורה TuneIn, iHeartRadio ו-SiriusXM. לא כל השירותים האלו פועלים באופן רשמי בישראל והיעדר של אפל מיוזיק בוודאי יפריע לחלק מהמשתמשים.
עיצוב: העיצוב של ה-Home Speaker 500 שמרני מעט, הוא מגיע בצורה מלבנית, כאשר הצדדים מעוגלים. הגריל מכסה את החלק התחתון, כאשר בתחתית ממוקם גומי שישמור על הרמקול הזה מתזוזה לא רצונית על-גבי השולחן. הרמקול עשוי מגוף אלומיניום המספק לו תחושה יוקרתית, כאשר הוא מגיע בצבעים שחור בהיר או כסוף. זהו רמקול יפה, שלא יבלוט יותר מדי על המזנון בסלון.

ממשק: הרמקול כולל מסך צבעוני, המציג תמונות של אלבומי השירים. זה הופך את החוויה לשימוש ברמקול להרבה יותר מהנה לעומת רמקולים אחרים. ניתן להבין בקלות בצורה הזו למה מקשיבים. מצד שני, המסך הוא רק בגודל של בערך 2 אינץ’, הוא לא מגע והוא גם ברזולוציה נמוכה. היה אפשר לצפות ש-Bose תשקיע בו קצת יותר. ל- Home Speaker 500 יש גם 6 כפתורים פיזיים המשמשים לתכנות מראש והשמעה ממקורות שונים, כמו פלייליסט או תחנות רדיו משירות המוזיקה בו משתמשים. כך ניתן להגיע בקלות לפלייליסטים האוהבים או לתחנות הרדיו של האומן, מבלי להתעסק עם הסמארטפון. מדובר בפיצ’ר גאוני שבהחלט הפך את חוויית האזנה שלי למוזיקה לפשוטה יותר עם שירות הסטרימינג בו אני משתמש. הרמקול של Bose כולל עדיין אפליקציה המאפשרת לבצע את כל ההגדרות וההתאמות של שירותי המוזיקה. האפליקציה Bose Music מתחברת לאפליקציה של שירות המוזיקה בו משתמשים, במקרה שלי ספוטיפיי. בצורה הזאת ניתן למצוא את התוכן המבוקש באפליקציה אחת. מה שגיליתי, שבמקרה שאני מפעיל את המוזיקה ישירות מהאפליקציה של ספוטיפיי ולא דרך הכפתורים הפיזיים או האפליקציה של Bose, לא מתבצע לי מעבר אוטומטי קדימה בין השירים.
ל-Home Speaker 500 יש תמיכה באלכסה, כך שניתן להשתמש בה לשליטה קולית בהשמעת השירים ברמקול או לשליטה במוצרים חכמים בבית. דבר זה חוסך קניית רמקול יעודי עבור אלכסה. חבל מאוד ש-Bose לא תומכת בעוזרות קוליות נוספות. האפליקציה של Bose לא מאפשרת להתחבר בקלות לאלכסה, כי זאת לא זמינה בישראל באופן רשמי. לרמקול 8 מיקרופונים הבאים לזהות את הפקודות הקוליות של המשתמש. לצערי לא הייתה לי אפשרות לבדוק את האיכות שלהם, כי אני לא משתמש באלכסה, אלא בגוגל אסיסטנט.
סאונד: Bose מספקת איכות סאונד נהדרת למוצר בגודל הזה. יש כאן 2 רמקולים המכוונים לצדדים, הסאונד עשיר עם צלילים גבוהים באיכות טובה. יש לו באסים מורגשים וצליל קריספי חמים. למרות שמדובר ברמקול יחסית קומפקטי, הוא מצליח לספק צליל שממלא את החדר, אבל הוא לא נותן תחושה רחבה. בעוצמות הגבוהות, ל-Home Speaker 500 יש מגבלות מבחינת ניקיון הצליל והדיסטורשן. ישנה גם אפשרות להשמיע את המוזיקה במספר חדרים באמצעות חיבור רמקול נוסף של Bose.
חיבורים: ה-Home Speaker 500 כולל חיבור ל-WiFi, זה בנוסף לבלוטות’ ובקרוב גם AirPlay 2. קיים גם חיבור קווי 3.5 מ”מ.
מחיר: 2,200 שקל (יבואן רשמי ניופאן)
סקירה: LG SK10Y – מקרן קול עם דולבי אטמוס וחיבור לעוזרת הקולית של גוגל
סקירה: לוג’יטק MX Sound – רמקולים מעוצבים ואלחוטיים למחשב
בשורה התחתונה, ה-Home Speaker 500 של Bose הוא רמקול עם איכות סאונד מצויינת שמהווה פתרון משלים לכל משתמשי שירותי הסטרימינג למינהם, בזכות היכולת להאזין להם בקלות ובלי סמארטפון. החיסרונות נובעים מהתממשקות רק עם עוזרת קולית בודדת – אלכסה, היעדר תמיכה באפל מיוזיק ומחיר גבוה.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
ציון: 9