כללי

סקירה: גלקסי Tab S4 – האם כדאי לשדרג לטאבלט של סמסונג?

ענף הטאבלטים אומנם לא בשיאו, אבל יש צרכנים שעדיין נהנים ממוצר המאפשר להם ניידות גבוהה ואפשרות לצפות בתוכניות טלוויזיות וסרטים על גבי מסך גדול בכל מקום. בחודש אוגוסט 2018 הכריזה סמסונג על ה-Tab S4 ובחודש ספטמבר האחרון היא השיקה אותו בארץ. קשה להגיד שההתעניינות סביב השקות טאבלטים זוכה להייפ רציני (אולי קצת בעולם האייפדים), אבל מי שחובב את התחום ומעריך את השימוש בטאבלטים, בוודאי יעריך את הדור החדש של סמסונג.

qrf
טאב אס 4 – גב זכוכית. צילום צחי הופמן

עיצוב: ה-Tab S4 מגיע בגוף זכוכית שנראה מרשים, אבל רגיש לשריטות ולטביעות אצבע. הוא שוקל 482 גרם והעובי שלו עומד על 7.1 מ”מ. נוח להשתמש בטאבלט הזה, אם זה עבור קריאת טקסטים במצב מאונך או צפייה בסרטים שנמצאים במיטה במצב אופקי. המסך זכה לשוליים דקים, כך שיחס הגוף מסך תופס 78.6%.  היעדר כפתורים פיזיים בסנטר של הטאבלט, אפשר לסמסונג להגדיל עוד יותר את המסך ביחס ל-Tab S3 שהגיע עם מסך 9.7 אינץ’.

qrf
עדיין לא הגיע פאי. צילום צחי הופמן

מסך: המסך של ה-Tab S4 נראה מצוין, יש לו צבעים עשירים וחיים עם שחור מוחלט, שנותנים לתמונה תחושה שהיא כמעט קופצת מהמסך. רמת התאורה האחורית חזקה ורוב הזמן אתם בכלל לא תצטרכו להשתמש במקסימום שלה. המסך מגיע בגודל 10.5 אינץ’ בטכנולוגיית Super AMOLED האיכותית ועם רזולוציה של 2560 על 1600 פיקסלים, צפיפות פיקסלים של 287ppi וכפי שכבר ציינתי קודם עם שוליים דקים.

באג מרגיז במסך של ה-Tab S4 אבל קשור יותר בממשק (נתקלתי בו גם בגלקסי A9) קשור לפונקציית “מסנן אור כחול” בו המכשיר מפחית את התאורה הכחולה ומחזק את הצהובה. מצב זה נוח לעבודה בלילה ופחות מכביד על העיניים. הבעיה שבשעות הערב הממשק של סמסונג מוסיף מצב מסנן אור כחול בנוסף לזה של אנדרואיד, נוצרת איזה כפילות שיוצרת תאורה צהובה מאוד שאי אפשר לנטרל אותה דרך הממשק הרגיל של המכשיר. במדריכים שראיתי ברשת יש מספר פתרונות לבאג הזה, למשל התקנת נובה לאנצ’ר.

qrf
ממשק זהה לזה שבסמארטפונים של סמסונג. צילום צחי הופמן

ממשק: ה-Tab S4 מגיע עם אנדרואיד בגרסה הלא מעודכנת אוריאו (8.1) אשר אמורה להתעדכן מתישהו בחודש אפריל או לאחר מכן לפאי. הטאבלט כולל את המעטפת הרגילה של סמסונג המופיעה בסמארטפונים של החברה, זאת מציעה חוויית שימוש ידידותית, אבל מה שמעניין כאן, שבדומה לדגמי הגלקסי S וה-Note מהשנתיים האחרונות, סמסונג שילבה גם ב-Tab S4 את מצב DeX. בעוד שהפעלת ה-DeX בסמארטפונים דרשה חיבור למסך חיצוני, במקרה של הטאבלט הוא כבר כולל מסך גדול, כך שבשביל לעבוד איתו כאילו היה לפטופ, כל שדרושה זאת מקלדת חיצונית (אביזר מוכר לטאבלטים) וכדאי שגם עכבר, כי האייקונים במצב DeX קטנים ופחות נוחים ללחיצה עם האצבע. ה-DeX ניתן להפעלה/כיבוי באמצעות אייקון יעודי במסך ההתראות. ה-DeX מדמה שולחן עבודה של מחשב שולחני/לפטופ עבור עבודה יעילה יותר. DeX פעיל רק במצב אופקי ומה שנחמד שניתן לפתוח את הטאבלט באמצעות סריקת הפנים גם בתצורה הזו.

rhdr
ממשק ה-DeX. צילום צחי הופמן

בתצורה של ה-DeX, המשתמש מקבל ממשק דמוי דסקטופ, המדמה עבודה דומה יותר לזו של מחשב, פתיחת חלונות לעבודה במקביל, עבודה על מספר מסמכים בו זמנית, מעבר מהיר בינהם וגרירה והדבקה עם האצבע. עד כמה ה-DeX מהווה ב-Tab S4 תחליף ללפטופ? התשובה הקצרה היא לא. גם אם תוסיפו לו מקלדת חיצונית ועכבר, העבודה לא הכי ידידותית, אולם בעת הצורך שממש חייבים לערוך מסמך, אפשר להסתמך עליו. הדפדפן כרום פעיל כאן בתצורה של דסקטופ והרבה אפליקציות כמו גוגל דוקס ירוצו כאן בצורה טובה.

חומרה: המעבד הוא סנפדרגון 835 עם 4 גיגה זיכרון עבודה, נפח אחסון של 64 גיגה ויש אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס זיכרון (עד 400 גיגה). עבור עבודה שוטפת לצפייה בסרטים וגלישה באינטרנט או צריכה של כל סוג של תוכן אין בעיה בנתונים של החומרה, אבל היה נחמד לקבל במחיר הזה עוד זיכרון עבודה, שלא לדבר על נפח האחסון הממש ממש מצומצם כאן.

הטאבלט כולל סורק פנים וקשתיות לפתיחת המכשיר (אין טביעת אצבע), הוא לא תמיד מבצע זיהוי תקין בפעם הראשונה והוא לא מספיק מהיר.

בקטגוריית האודיו, סמסונג שילבה 4 רמקולים הממוקמים בצידי המכשיר אשר עברו התאמה על-ידי AKG (מותג אודיו השייך לסמסונג), כאשר בדומה לדגמי הגלקסי S9, גם הטאבלט הזה תומך בתקן דולבי אטמוס אשר מספק צליל רחב אבל לפעמים גם מתכתי. הצליל חזק ואפילו מעט מעט עמוק שצופים בסרטים, הוא פחות מלהיב להאזנה למוזיקה. הערכה של הטאבלט כוללת גם עט מגע, אבל ביחידה שאני קיבלתי לסקירה, היא לא צורפה. הסוללה מגיעה בקיבולת של 7300 מיליאמפר/שעה עם טעינה מהירה ומחבר USB-C.

מצלמה: אף פעם לא הבנתי את הצורך בשימוש במצלמה של הטאבלט לצילומים (אלא אם כן מדובר כחלק משימוש באפליקציה). בכל מקרה, סמסונג שילבה בטאבלט שלה מצלמה אחורית עם חיישן 13 מגה פיקסל שמספק ביצועים סבירים באור יום. המצלמה הקדמית לצילומי סלפי מגיעה עם חיישן 8 מגה פיקסל, התוצאה באור יום חביבה, במקומות סגורים מגורענת.

20190121_140524
צילום במצלמה האחורית. צילום צחי הופמן
20190121_140511
צילום במצלמה האחורית. צילום צחי הופמן
20190121_140451
צילום במצלמה הקדמית. צילום צחי הופמן

מחיר: 3,000 שקל

בשורה התחתונה, אהבתי את ה-Tab S4, מדובר בטאבלט שכיף לראות איתו נטפליקס ולקרוא תוכן. הוא נוח לשימוש והמסך שלו מדהים. הבעיה קשורה בעיקר לנפח האחסון הפנימי שנחשב לנמוך ולזיכרון העבודה שגם היה יכול לקבל שדרוג. האופציה לשימוש ב-DeX נשמעת מעניינת אבל אני לא הייתי סומך על הטאבלט הזה בתור תחליף ללפטופ. מי שמחפש מוצר לצריכת תוכן יאהב אותו, אבל פחות ימצא אותו כתחליף ללפטופ.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

ציון: 8

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: