אוזניות

סקירה: איך זה לישון עם אוזניות ה-SleepBuds של Bose?

חברת Bose מוכרת בעיקר בזכות אוזניות המוזיקה שהיא מציעה בשוק ודגם ה-QC35 הכולל את טכנולוגיית ה-Active Noise Cancelling. זה יודע לנטרל רעשי רקע בצורה מצוינת. Bose פעילה בעוד תחומים בעולם האודיו, כמו אוזניות שהן מכשירי שמיעה ואפילו רמקולים היודעים לנטרל רעשי רקע ברכב. לאחרונה השיקה Bose בארץ את ה-SleepBuds, מדובר באוזניות שלא מיועדות להאזנה למוזיקה, אלא לשינה ללא רעשים.

hdrpl
האוזניות של Bose יעזרו לכם לישון בשקט. צילום צחי הופמן

עיצוב: ה-SleepBuds מעוצבות כאוזניות טרולי וויירלס (כאלו המגיעות ללא חוט מקשר בינהן). מדובר באוזניות קטנות ושטוחות. יש חשיבות רבה לכך שהן שטוחות, מכיוון שהן נכנסות ממש לתוך האוזניים וכך אפשר לישון איתן עם הראש על הצד על הכרית, מבלי שמרגישים אותן. באופן כללי, מדובר באוזניות רכות, המגיעות עם 3 מתאמי סיליקון עם סנפירים, היושבים בצורה יציבה באוזניים. חשוב למצוא את המתאם שיושב הכי טוב באוזניים כך שהאטימות היא גבוהה. ברגע שהאוזניות יושבות טוב באוזניים חלק משמעותי מהרעש בסביבה מנוטרל גם מבלי שמפעילים אותן.

hdrpl
נרתיק בד לנשיאה. צילום צחי הופמן

התקנה ואפליקציה: השימוש ב-SleepBuds מחייב את התקנת האפליקציה Boss Sleep של החברה. זאת תבצע את החיבור הראשוני, שלאחר מכן יתבצע באופן אוטומטי ברגע שמוציאים את האוזנייה מהנרתיק שלהן (הנרתיק עצמו נפתח בהחלקה כלפי מעלה וזה דבר כיפי לביצוע). האפליקציה מציינת בצורה ברורה את מצב הסוללה ומאפשרת גם להגדיר שעון מעורר. השימוש הרגיל עם האוזניות דורש שהסמארטפון יהיה בקרבת האוזניות עם האפליקציה פתוחה כל הלילה, כאשר יש אפשרות לעבוד רק עם האוזניות, אבל אז צריך לקבוע איזה צליל יתנגן בהן מראש ולא ניתן להפעיל את השעון מעורר.

סאונד: מה שהאוזניות עושות בעצם, הן משמיעות צלילים מרגיעים, כמו רשרוש עלים, מפל, מקלחת גשם, מדורה ביער או רעש סטטי. הצלילים האלו מכוילים למיסוך רעשים, כמו כלבים נובחים או מכוניות. Bose מציעה צלילים המתאימים לכל סוגי רעש והם בעצם מתנגדים לרעשים המפריעים. האפליקציה כוללת 10 סוגי צלילים המתאימים לרעשי רקע שונים וניתן להוריד בחינם מחנות האונליין צלילים נוספים. תהליך הורדת הצליל לסמארטפון והעברה שלו לאוזניות מייגע והוא יכול לקחת גם כמה שעות. לכן ב-Bose מציעים לבצע את ההורדה במהלך הלילה, כאשר כבר משתמשים באוזניות עם צליל אחר.

איכות הסאונד טובה, היא נקייה ונעימה באוזניים, גם בעוצמות צליל גבוהות. זה בערך מה שצריך באוזניות מהסוג הזה. חשוב לדעת, שלמרות שמדובר באוזניות אלחוטיות בטכנולוגיית בלוטות’, אי אפשר להשתמש בהן להאזנה למוזיקה או קבלת שיחות מהסמארטפון. הן מוגבלות רק למטרה שהן נוצרו עבורן. מי שחושש משימוש בבלוטות’ בזמן שינה (מבחינת הקרינה), ביבואנית ניופאן מספרים שמדובר ברמת קרינה של לילה שלם הדומה לדקת שיחה עם הסמארטפון.

hdrpl
ערכת ה-SleepBuds. צילום צחי הופמן

שינה: ה-SleepBuds מיועדות לחסום רעשים חיצוניים מהבית כמו: שכנים, עבודות בכביש, מכוניות וגם רעשים בתוך הבית, תינוקות, דיבורים ונחירות (באמצעות סינון רעשים פאסיבי). אני אציין שאני בדרך כלל זה שגורם לרעשי הנחירות. לבכי של התינוק שלי כבר התרגלתי בזכות מסנן רעשים אקטיבי שהמוח של פיתח בעצמו. אני בדרך כלל לא קם בלילה מרעשים חיצוניים. מה שהיה חשוב לי בבדיקה הזאת זה להבין את הנוחות של האוזניות ועד כמה קל להירדם איתן תוך כדי הסוואות של רעשי הרקע בתהליך ההירדמות. במקרה הזה, Bose ביצעה עבודה טובה, אבל היו פעמים שניסיתי לבדוק את האוזניות במהלך שינת צהריים בסופשבוע ואז הייתי צריך להגביר את עוצמת האוזניות על מנת שאלו יסוואו את רעשי הילדים והטלוויזיה. מה שהקשה עליי את תהליך ההירדמות, מכיוון שהצלילים של האוזניות כמו רעשי עלים/ציפורים/גלים היו קצת חזקים. המוצר הזה מתאים למי שלא מפריע לו לישון עם אטמים (ה-SleepBuds נוחות בהרבה מאטמים רגילים) ורעשים מונטוניים לא מפריעים לו לשינה ואפילו עוזרים לו להירדם.

סוללה: כאמור, ה-SleepBuds מגיעות עם נרתיק נשיאה המשמש גם כמכשיר הטעינה. מדובר בנרתיק כסוף ממתכת שנראה טוב והאוזניות יושבות בו באמצעות מגנטים ויש גם תאורה המספקת חיווי פשוט על מצב הסוללה. Bose גם מצרפת נרתיק בד לנשיאה של הערכה. מחבר הטעינה הוא מיקרו USB ולא USB-C.  הסוללה מספקת כ-16 שעות עבודה, כך שאין בעיה לישון איתה שני לילות רצופים אם אתם אנשים מאושרים שיכולים לישון כל כך הרבה או כמה לילות.

מחיר: 1,000 שקל (יבואן רשמי ניופאן).

מחפשים אוזניות לריצה או למשרד? כנסו לערוץ האוזניות

בשורה התחתונה, Bose הצליחו ליצור אוזניות נוחות לשימוש בזמן שינה. הן מתאימות לקהל מסוים של אנשים, שמראש סובלים מהפרעות שינה בגלל רעשים חיצוניים ולא מפריע להם לישון עם צלילים מונטוניים. במקרה הזה, ה-SleepBuds מספקות את מה שהן מבטיחות אבל בעלות יקרה.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

בואו תראו תמונות של גאדג’טים באינסטגרם

ציון: 8.5

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: