לפטופים

סקירה: לנובו Yoga Book C930 – טאבלט שרוצה להיות לפטופ מהעתיד

היוגה בוק C930 של לנובו מספק הצצה לעתיד הלפטופים או הטאבלטים. הוא משלב שני מסכים, כאשר אחד מהם הופך למקלדת בעת הצורך

אם אתם רוצים הצצה לעתיד של הלפטופים, כנראה שה-Yoga Book C930 של לנובו יוכל לתת לכם אותה. היוגה בוק הוא לא לגמרי לפטופ ולא לגמרי טאבלט, זהו מוצר שנמצא בין שתי הקטגוריות. מכיוון שהוא מגיע עם מערכת ההפעלה ווינדוס 10 הום של מיקרוסופט והוא בתצורה של לפטופ, הגיוני יותר להסתכל עליו כלפטופ, כי ביננו, ווינדוס היא לא בדיוק מערכת הפעלה שקל לתפעל רק באמצעות מסך מגע.

c930

עיצוב: העיצוב של היוגה בוק מלבני לגמרי, לנובו לא השאירו שום מרווח בחזית הטאבלט-לפטופ לפתיחה שלו באמצעות האצבעות. בהתחלה לא הבנתי את הרעיון הזה, עד שגיליתי שבאמצעות הקשה כפולה עם האצבע בגב המסך, תגרום ללפטופ להיפתח. זה מגניב בפעמים הראשונות ושמדגימים את זה לחברים, אבל זה לא באמת יעיל, במיוחד שמחזיקים את המכשיר בידיים ולא מניחים אותו על גבי שולחן.

היוגה בוק קל ודק, תענוג לשים אותו בתיק, כי לא מרגישים אותו בכלל. הוא מגיע בעובי של 9.9 מ”מ ובמשקל של רק 775 גרם. פשוט מטורף כמה המוצר הזה קל עבור לפטופ, אבל קצת פחות בשביל טאבלט.

לנובו יוגה בוק C930 – שני מסכים בטאבלט-לפטופ אחד

מסך: היוגה בוק כולל שני מסכים, שניהם בגודל 10.8 אינץ’. העליון הוא המסך הראשי, זה מגיע עם איכות תמונה מוצלחת מאוד ועם צבעים עשירים ועמוקים. הרזולוציה עומדת על 2560 על 1600 פיקסלים. התאורה האחורית סבירה. המסך הזה הוא גם מסך מגע, מכיוון שמדובר בטאבלט. המסך עצמו מתקפל, כך שאפשר לעבוד איתו במצב טאבלט או להניח על השולחן כמו אוהל ולצפות בסרט. בניגוד לטאבלט רגיל, לא תצטרכו לרכוש כיסוי שיאפשר לכם להעמיד את הטאבלט על השולחן.

המסך המשני הוא בטכנולוגיית E-INK המוכרת מקוראי ספרים אלקטרוניים. מסכים מהסוג הזה נחשבים לחסכוניים בחשמל, כי הם פועלים רק שהתצוגה שלהם מתחלפת. למשל, בעת השימוש במסך כמקלדת (הרחבה בהמשך) או בעת איורים. המסך המשני גם משמש כלוח שרטוט, באמצעות עט המגע המצורף לערכה וכקורא ספרים אלקטרוניים.

מקלדת ועכבר: הבעיה הגדולה של היוגה בוק היא המקלדת. אומנם לנובו רצתה להיות חדשנית ולשלב בטאבלט-לפטופ שלה מקלדת על-גבי מסך, שתציע יותר יכולות ממקלדת רגילה, אבל הנוחות פשוט לא טובה. לא נוח להקליד על המסך, האצבעות מתחילות לכאוב ומנגנון הרטט שאמור לספק תחושה של מקלדת רגילה, סתם עושה רעש ולא מספק את החוויה שמקבלים במנגנון ההפטיק במקלדות על-גבי המסך במכשירי אפל. המקלדת עצמה גם קטנה ואני פספסתי פעמים רבות את האותיות שרציתי להקליד. השימוש בעכבר לא עובד טוב, הפתרון זה לנסות להשתמש כמה שיותר במסך המגע או לחבר עכבר חיצוני.

 

חומרה: לנובו שילבה מנגנון טביעת אצבע הממוקם קצת מעל המקלדת, הוא לפעמים מגיב מהר ולפעמים מפספס, כך שווינדוס יכריח אתכם להכניס סיסמא באופן ידני. החומרה עצמה לא מספיק מעודכנת ביחס למחיר: מעבד i5  דור 7 של אינטל עם רק 4 גיגה זיכרון עבודה ונפח אחסון של 256 גיגה ויש גם אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס מיקרו SD. בקיצור, אל תדרשו יותר מדי מהמכשיר הזה, גלישה באינטרנט, האזנה לספוטיפיי וצפייה בנטפליקס אמורה לספק אתכם. הרמקולים מפתיעים לטובה, הם חזקים וברורים. אם אתם עובדים עם המחשב על הברכיים, קחו בחשבון שהוא מתחמם מהר.

IMG_20190409_170137
מתחמם על הברכיים

רק שני חיבורי USB-C

חיבורים: ליוגה בוק יש רק שני חיבורי USB-C, אחד בכל צד. שניהם מאפשרים גם טעינה של המחשב. בנוסף, תוכלו למצוא קורא כרטיסי זיכרון מיקרו USB, הממוקם ביחד עם מגירת הסים. מה שאומר, שתצטרכו להשתמש בסיכה בכל פעם שתרצו להכניס כרטיס זיכרון.

סוללה: לנובו שילבה מטען קומפקטי עם היוגה בוק, הוא בגודל ובמשקל של מטען של סמארטפון, שזה ממש נחמד. מכיוון שמדובר במחבר מסוג USB-C, אתם גם תוכלו להטעין איתו את הסמארטפון שלכם, שזה בונוס לא רע בכלל שמסתובבים בדרכים. זמן העבודה של המחשב עם הגדרות ביצועים גבוהים, תאורה אחורית חזקה ואינטרנט אלחוטי עומד על רק קצת יותר מ-3.5 שעות. תוכלו לסחוט מהלפטופ עוד קצת זמן אם תשחקו עם ההגדרות.

מחיר: 5,150 שקל

לעוד סקירות לפטופים

בשורה התחתונה, היוגה בוק C930 ירגיש לכם במבט ראשון כמוצר שבא מהעתיד, אבל התוצאה הסופית לא מספיק טובה. בתור טאבלט הוא כבד ומערכת ההפעלה ווינדוס לא מתאימה לחוויה הזאת. בתור לפטופ הוא קל ודק, אבל שימוש במסך המשני כמקלדת ועכבר לא מצליח להתמודד עם המשימה. מגיע ללנובו שאפו על הרעיון, אבל כנראה שתצטרכו לחכות לדור הבא, בשביל לקבל מוצר מבושל יותר.

אייסר מציגה כרומבוק לעסקים ולפטופ ליוצרים

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

להצטרפות לעמוד האינסטגרם

 

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: