שעונים חכמים

סקירה: Amazfit Verge – שעון חכם ב-700 שקל

השעון החכם Verge של Amazfit מיועד בעיקר לחובבי הספורט, הוא כולל מד דופק, GPS ועמידות לזיעה וגשם

שוק השעונים החכמים צפוף מאוד, כאשר בין היצרניות הרבות המוכרות את המוצרים שלהן בישראל, אפשר למצוא את המותג Amazfit של Huami. השעונים של החברה נמכרים בין היתר בחנויות שיאומי ברחבי העולם, כאשר לארץ הם גם מגיעים דרך היבואנית Wear Your Tech. דגם ה-Verge הוא דגם הביניים של החברה, הוא נמצא בין ה-Pace ל-Stratos (לסקירה על ה-Stratos).

Verge2
עמוד הבית של ה-Verge. צילום צחי הופמן

עברית: ה-Verge לא תומך בעברית ישירות מהקופסה, אתם תצטרכו להתקין כזאת באופן עצמאי (מדריך להתקנת העברית של היבואן). ברגע שתתקינו אותה, תוכלו לראות שיחות מזוהות עם השם בעברית והצגת מסרונים מאפליקציות כמו וואטסאפ וג’ימייל. אחד הדברים שהפריעו לי, שברגע שהתראה על הודעה נכנסת, היא מופיעה בעברית הפוכה ורק שחוזרים אליה לממשק ההודעות, היא מופיעה בצורה תקינה.

ממשק: עמוד הבית כולל את תצוגת השעון בה תבחרו, כאשר החלקה של המסך כלפי מטה מציגה עמוד קיצורי דרך למצב שינה (מצב בו לא נכנסות התראות), מצב טיסה, השתקת הרמקול, שליטה בתאורה האחורית, כיבוי, אתחול ושליטה בהגדרות המערכת. מצד ימין של עמוד הבית קיימים רק שני ווידג’טים: מזג האוויר השבועי ונגן המוזיקה. החלקה נוספת ימינה מגלה את התפריט הראשי. לשעון יש רק כפתור פיזי בודד, המחזיר ישירות לעמוד הבית.

amazfit_verge_black_hero_right-copy

Amazfit Verge – שיחות טלפון וניטור שינה

ה-Verge מאפשר לנהל ממנו שיחות טלפון באמצעות רמקול ומיקרופון הקיימים בו (בזמן חיבור של השעון לסמארטפון בבלוטות’).כאשר שיחה נכנסת, רואים בעברית את שם האדם המתקשר וניתן לבחור אם לענות או לנתק. ניתן גם לראות את היסטוריית השיחות ולחייג במהירות ממנה. איכות המיקרופון סבירה, אבל שומעים באופן ברור שמדובר בספיקרפון. חלק מהאנשים שדיברתי איתם לא התלוננו וחלק כן. הרמקול עצמו קצת חלש, כך שבכל מקרה לא נוח יותר מדי לדבר עם השעון הזה.

בתחום הבריאות, תמצאו כאן אופציה לניטור הדופק במשך כל היום או רק באופן יזום. ה-Verge גם מציע ניטור שינה באופן אוטומטי, הוא מספק מידע על זמן השינה בפועל עם חלוקה לשינה עמוקה, שינה קלה וזמן בו הייתם ערים.

amazfit_verge-2

מבחינת מוזיקה, השעון לא תומך באפליקציות סטרימינג, אבל כן אפשר להוריד מוזיקה אליו, במקרה שיש לכם כזו במחשב ולהאזין לה דרך אוזניות בלוטות’. לשעון נפח אחסון של 1.9 גיגה. חבל ש-Amazfit לא מציעה חנות אפליקציות רשמית שהייתה עוזרת להעשיר את יכולות השעון הזה. הבלוטות’ בתקן 4.2 ויש גם WiFi.

ה-Verge תומך בעוזרת הקולית אלכסה. מה שאומר, שבאמצעות המיקרופון והרמקול של השעון, אתם תוכלו לשאול שאלות ולתת פקודות קוליות לאלכסה. בשביל להפעיל את אלכסה ב-Verge, אתם תצטרכו שהסמארטפון שלכם יהיה בממשק באנגלית וחשבון פעיל של אלכסה (אני לא ניסיתי את האופציה של אלכסה).

Verge3
Amazfit Verge. צילום צחי הופמן

Amazfit Verge – משקל קל ועמידות לזיעה

עיצוב: ה-Verge מגיע בעיצוב ספורטיבי, בצבע אפור כהה, כאשר החלק התחתון באפור בהיר ויש נגיעות של צבע אדום-כתום. השעון קצת שמן, אבל הוא לא שוקל הרבה – 43 גרם, כך שקל ללכת איתו על היד כל היום. השעון הזה לא עמיד למים, רק מפני התזות וגשם (למרות שהוא בתקן IP68), כך שלא כדאי ללכת איתו לבריכה. את הרצועות של השעון ניתן להחליף, אבל מדובר ברצועות היחודיות לדגם הזה ואי אפשר להשתמש ברצועות שעון סטנדרטיות.

מסך: ה-Verge מגיע עם מסך בטכנולוגיית AMOLED המציעה צבעים עשירים. המסך בגודל 1.3 אינץ’ עם רזולוציה של 360 על 360 פיקסלים וזכוכית מסוג גורילה גלאס 3. התאורה האחורית מתמודדת בצורה בינונית עם אור שמש ישיר. מה שמפריע, שאין כאן מצב לכיבוי המסך, כאשר נמצאים בסרט קולנוע או שהולכים לישון. אומנם אפשר לבטל את ההתראות, אבל המסך עדיין יתעורר בתזוזות מסוימות. מה שכן, ניתן לקבוע אופציה שהמסך יכבה בשעות מסוימות, זה טוב שהולכים לישון, אבל פחות שהולכים לסרט.

ספורט: יכולות הספורט של השעון, מציעות ניטור ריצה, הליכה, אופניים, הליכון, סקי, טניס, כדורגל ועוד שלל אפשרויות. מה שכן, אי אפשר לנטר כאן אימוני שחייה, בשביל זה יש את דגם ה-Stratos. אני בדקתי את השעון במהלך ריצות בפארק, כאשר האיתור הראשוני של לווייני ה- GPS וה-GLONASS היה מהיר (תוך כמה שניות). במהלך האימון עשיתי השוואה לשעון הגרמין – ForeRunner 645 Music. מדידת הדופק הייתה זהה וגם נתוני המרחק. נתוני שריפת הקלוריות היו לא מדוייקים, הם הראו נתונים נמוכים מדי (מדובר בתלונה שסוקרים נוספים התלוננו עליה). ככל הנראה, Amazfit לא מתייחסת לנתוני המשקל וגובה האישיים של המשתמש בחישוב הקלוריות.

עמודי התצוגה בזמן אימון כוללים בהגדרת ברירת המחדל את הנתונים החשובים, למשל, מרחק, מהירות, דופק וזמן. לא מצאתי דרך להתאים בצורה ידנית את הנתונים המופיעים בעמודים עצמם. מה שכן הפריע לי, שבזמן ריצה התאורה האחורית נחלשת ועד שלא לוחצים על הצג, היא לא מתעוררת לעוצמה מספיק חזקה. בריצה בלילה זה לא מפריע, אבל שרצים ביום, זה כן.

סוללה: כמו רוב השעונים החכמים בשוק, גם ה-Verge מגיע עם תושבת טעינה יחודית משלו, אשר בלעדיה לא תוכלו לספק אנרגיה למכשיר שלכם. הסוללה מחזיקה כיומיים וחצי, כולל ניטור שינה ו-25 דקות של אימון ריצה (עם GPS פועל ומדידת דופק קבועה באימון).

מחיר: 700 שקל (יבואן רשמי Wear Your Tech)

מחפשים שעון חכם אחר? כנסו לערוץ סקירות השעונים החכמים

בשורה התחתונה, ה-Verge הוא שעון המעוצב במראה ספורטיבי, המציע בעיקר יכולות עבור אנשים הרוצים לנטר פעילויות ריצה ורכיבה על אופניים. הוא מציג התראות בעברית, אבל לא ישירות מהקופסה והוא גם לא עושה את זה בצורה מושלמת. מדובר במוצר המתאים לקהל הרוצה להתנסות בעולם השעונים החכמים ולא רוצה להשקיע סכומים גבוהים מדי.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

להצטרפות לעמוד האינסטגרם

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: