ההצלחה של אוזניות האיירפודס מבית אפל, גרמה לכל שוק אוזניות הטרולי וויירלס (אוזניות ללא שום חוט המקשר בינהן) להתרומם לגבהים. לא קשה לראות אנשים מסתובבים ברחוב עם האיירפודס והם ככל הנראה האוזניות השולטות בשוק. מי שהצליחה בשבועות האחרונים להופיע על יותר ויותר אוזניים של אנשים, היא סמסונג עם הגלקסי Buds. הדור השלישי לאוזניות הטרולי וויירלס מצליח לגרום ליותר אנשים להסתובב איתן. בין היתר, בגלל מבצעי ההשקה שסמסונג קיימה בישראל עם השקת דגמי הגלקסי S10, אשר כללו את האוזניות המדוברות במחיר אגרסיבי ולפעמים גם ללא עלות. חשוב לי לציין שאת הסקירה ערכתי עם הגלקסי A70, והוא אכן עבד טוב יותר במהירות חיבור, שימוש באפליקציה ולפעמים גם באיכות השיחה, מאשר עם טלפונים שהם לא של סמסונג.

עיצוב: ל-Buds יש את אחד הנרתיקים הנוחים ביותר מבחינת עיצוב. מדובר בנרתיק יחסית קטן, רזה וקל (40 גרם), שנוח להכניס אותו לכיס. מה שחסר כאן, זה חיבור מגנטי לאוזניות, על מנת שלא יזוזו. האוזניות עצמן קומפקטיות ושוקלות רק 6 גרם והן גם לא זזות באוזניים. ה-Buds כוללות 3 מתאמי סיליקון בגדלים שונים וגם סנפירים נפרדים לאחיזה טובה יותר של האוזניות באוזניים. ה-Buds היו לי נוחות לשימוש גם באימוני ספורט וגם בשימוש במשך היום. מבחינת עמידות לזיעה, הן מגיעות בתקן יחסית נמוך של IPX2. יהיה מעניין לראות אם הן ישרדו לאורך זמן כמויות זיעה אצל חובבי ריצה בקיץ (הן גם לא מיועדות לריצה בגשם).

שליטה: ל-Buds חיבור בלוטות’ 5.0 מהיר, כך שביחד עם אותו חיבור בגלקסי A70, התקשורת הייתה מיידית לסמארטפון, מהרגע שפותחים את הנרתיק שלהן. ברגע שמוציאים את שתי האוזניות מהאוזניים המוזיקה נפסקת באופן אוטומטי (או הסרטון ביוטיוב). אם משאירים אוזנייה אחת בפנים, המוזיקה נמשכת. מה שכן, לפחות בשימוש עם ספוטיפיי, המוזיקה לא חזרה לעבוד באופן אוטומטי, כאשר החזרתי את האוזניות לאוזניים. עבור המשך הניגון, דרושה נגיעה קלה עם האצבע על אחת האוזניות. ניתן לבצע שליטה בעוצמת הצליל ומעבר בין השירים בנגיעות קלות על האוזניות, אבל אם רוצים להשתמש באופציית צלילי סביבה או פקודה קולית, צריך לוותר על האופציה לשליטה בווליום.

סאונד: הצורה הכי פשוטה לתאר את הסאונד של ה-Buds היא פשוט בסדר, אפילו סבבה. הצליל לא כולל באס מודגש, הוא יותר שטוח. שירה וקולות של אנשים הורגשו בצורה ברורה, אבל בסך הכל הצלילים ניטרליים. יש אפשרות לשחק עם הגדרות האקולייזר דרך האפליקציה ולהתאים טיפה יותר את החוויה. עבור אוזניות בטווח המחיר הזה, הסאונד בהחלט מהנה.
ה-Buds מציעות יכולת חשובה ומוכרת, המאפשרת בלחיצת כפתור להכניס צלילי רקע לאוזניות, למשל, עבור ביצוע שיחה עם אדם אחר או בשביל להיות מודע לסביבה. היכולת הזאת הייתה כאן בינונית, כאשר היא בקושי הייתה מורגשת. כנראה בגלל שגם ככה האטימה הפאסיבית לא משהו.
גלקסי Buds – איכות שיחות לא אחידה
שיחות: סמסונג הדגישה בהכרזה על ה-Buds, כמה היא שמה דגש על המיקרופונים שלהן. לדברי סמסונג, האוזניות כוללות מיקרופונים כפולים האמורים להתאים את עצמן לתנאי הסביבה, להסוות רעשי רקע ולהחליף בין מיקרופונים פנימיים לחיצוניים על מנת לנטרל רעשי רקע. בגדול, כל הטכנולוגיה הזאת לא עושה הרבה. במקרה הטוב, שומעים אתכם בסדר במקומות לא רועשים, במקרים פחות טובים, אתם נשמעים מתכתי ולא ברור. קיבלתי המון תלונות על איכות השיחה מהאוזניות, שלא היתה אחידה.

אפליקציה: סמסונג משתמשת באפליקציית Galaxy Wearable המיועדת גם לאביזרים אחרים של החברה. מלבד הגדרות אקולייזר מוכנות מראש, אפשר גם להשתמש באפליקציה לאיתור האוזניות, באמצעות הפעלת צליל חזק מה-Buds. האפליקציה מציגה את מצב הסוללה, מאפשרת עדכוני גרסה ואת התאמת הכפתורי מגע.
גלקסי Buds – טעינה אלחוטית
סוללה: אחד הדברים הנחמדים בחלק מהאוזניות שמתחילות להגיע לשוק, היא היכולת לטעון אותן בצורה אלחוטית. מי שכבר מטעין את הסמארטפון שלו על משטח טעינה אלחוטי, יכול להניח את הנרתיק של ה-Buds וליהנות מטעינה פשוטה. בעלי גלקסי S10 גם יכולים להשתמש בטעינה האלחוטית ההפוכה של הסמארטפון, עבור טעינת האוזניות. ה-Buds כוללות מחבר טעינה USB-C ועל זה אני בכלל מאושר. הסוללות מספקות כ-6 שעות ניגון, כאשר הנרתיק מציע טעינה מלאה נוספת (חלק מהמתחרים מציעים 2 טעינות מלאות נוספות).
מחיר: 500 שקל
בשורה התחתונה, יש לגלקסי Buds המון יתרונות, הן נוחות על האוזניים, יש להן נרתיק נשיאה קופמקטי שגם כולל טעינה אלחוטית, הסאונד עצמו טוב וגם המחיר יחסית נוח. איפה הבעיה? לא מדובר בצליל לאודיופילים, רמת המיגון מפני זיעה/גשם נמוכה ואתם לא תרצו לנהל שיחות טלפון מהאוזניות האלו.