כללי

סקירה: סמסונג גלקסי Tab S6 – כנראה טאבלט האנדרואיד הטוב ביותר שאתם יכולים לקנות היום

הגלקסי Tab S6 פונה לקהל המחפש טאבלט אנדרואיד עם חומרה חזקה ומסך מספיק מוצלח לצפייה ארוכה בנטפליקס. כנסו לסקירה המלאה לגלות אם הוא שווה 3,200 שקל

מגוון טאבלטי האנדרואיד המגיעים עם חומרה חזקה מצומצם מאוד, הוא בעיקר מתרכז בחברת סמסונג. החברה הדרום קוריאנית ממשיכה בעקביות להשיק טאבלטים חדשים ומוצלחים, המספקים פתרון למשתמשים בגזרת האנדרואיד. ה-Tab S6 הוא הגרסה החזקה יותר ל-Tab S5e, אשר יצא בישראל לפני מספר חודשים.

סמסונג Tab S6. צילום צחי הופמן
סמסונג Tab S6. צילום צחי הופמן

עיצוב: ה-Tab S6 מגיע בעיצוב אלגנטי, הדגם שאני בדקתי הגיע עם גב כסוף ושוליים דקים, אבל לא מאוד, ככה שהיה אפשר להחזיק את הטאבלט ביד, מבלי לגעת גם במסך. הטאבלט הזה דק מאוד וקל, שמחזיקים אותו בפעמים הראשונות ביד זה מפתיע. המכשיר שוקל רק 420 גרם והעובי 5.7 מ”מ. הבעיה העיצובית הגדולה במכשיר הזה, היא המיקום שהחברה יצרה עבור העט. זאת מתמגנטת לגב המכשיר עבור האחסון והטעינה המגנטית שלה. אומנם שיטת הטעינה נוחה, אבל העט לא תחזיק בגב הטאבלט יותר מדי זמן, מגע מקרי בה והיא עפה. עדיף לא לאחסן אותה שם ולרכוש איזה כיסוי שישמור עליה יותר טוב.

סמסונג Tab S6. צילום צחי הופמן
סמסונג Tab S6. צילום צחי הופמן

מסך: אין ספק שסמסונג יודעת לייצר מסכים, כאשר המסך 10.5 אינץ’ המגיע כאן הוא בטכנולוגיית Super AMOLED המציעה צבעים עשירים. הרזולוציה עומדת על 1600 על 2560 פיקסלים, החדות גבוהה וכיף לראות כאן סרטים. התאורה אחורית חזקה, אבל יש השתקפות באור יום.

ממשק: חוויית הממשק מתחלקת לשתיים: סמסונג מציעה כאן את מערכת ההפעלה אנדרואיד 9 עליה מולבש הממשק One UI 1.5. הממשק של סמסונג זהה לזה הקיים בסמארטפונים שלה, כאשר הוא מציע לדעתי חווייה ידידותית ונוחה (פרט לעוזרת הקולית ביקסבי). החלק השני בחוויה הוא האפליקציות. אנדרואיד סובלת ממחסור מאפליקציות שנבנו עבור טאבלטים. מה שאומר, שהמון אפליקציות פשוט ימתחו לגודל המסך והן לא יראו טוב או לא ירגישו מספיק נוח. כמובן שהאפליקציות של סמסונג, נטפליקס, יו טיוב וכאלו של גוגל כן מתאימות. סמסונג גם ציידה את הטאבלט עם אפליקציית Premiere Rush של אדובי לעריכת וידיאו.

dex
ממשק DeX

חלק חשוב ב-Tab S6 הוא DeX, המציע להפוך  את ממשק ה-One UI לזה של DeX. זה מציע חוויה הדומה לדסקטופ במחשב (לסקירה על DeX). לצערי, סמסונג לא מוכרת בארץ את המקלדת-כיסוי שלה, המאפשרת תפעול נוח של DeX, כך שלא יצא לי להתנסות בצורה סבירה במצב הזה.

סמסונג Tab S6 – טאבלט מהיר עם עט מגע

חומרה: ה-Tab S6 מגיע עם חומרה המוכרת מסמארטפוני דגל: מעבד סנפדרגון 855 עם 6 גיגה זיכרון עבודה ונפח אחסון של 128 גיגה עם אפשרות הרחבה. האופציה לכרטיס זיכרון היא יתרון בטאבלט של סמסונג, למשל על האייפד, מכיוון שתוכלו להעמיס עליו המון סרטים משירותי הסטרימינג השונים המאפשרים הורדה. ארבעת הרמקולים חזקים ומפתיעים לטובה בעוצמה שלהם, למרות שהצליל מעט מתכתי. תוספת הדולבי אטמוס המוכרת מהסמארטפונים של סמסונג מעשירה את הצליל ואני אישית אוהב אותה. אין כאן חיבור אודיו 3.5 מ”מ. סמסונג ויתרה כאן על מנגנון טביעת אצבע פיזי, הקיים ב-Tab S5e, במקום זה יש כאן זיהוי פנים שעובד טוב אפילו בלילה. מנגנון טביעת האצבע ממוקם מתחת למסך בחלק התחתון שלו. הוא הגיב בצורה לא רעה, אבל אני העדפתי להשתמש בזיהוי פנים. 

הטאבלט הזה גם כולל מצלמה אחורית עם חיישן כפול של 13 מגה פיקסל ו-5 מגה פיקסל. איכות הצילום לא רעה, אם תחליטו שאתם ממש חייבים לצלם תמונה עם הטאבלט שלכם. הסוללה מגיעה בקיבולת 7040 מיליאמפר/שעה עם מחבר טעינה USB-C.

סמסונג Tab S6. צילום צחי הופמן

עט מגע: כאמור, ה-Tab S6 כולל עט מגע. העט מתקשרת בבלוטות’ עם הטאבלט והיא מציעה לתפעל את המצלמה ולשלוט בפונקציות הווליום או ההפעלה/עצירה בזמן צפייה בסרטים בנטפליקס או יו טיוב. קיצור הדרך להפעלת האפליקציות של העט, ממוקם בעיגול הצף בצד של המסך. 

השימוש בעט הפתיע אותי לטובה, כי הצלחתי להפוך את ה-Tab S6 לכלי לכתיבת הערות בכתב יד בזמן פגישות או שיחות טלפון. המסך הגדול מאפשר לבצע סיכומים מהסוג הזה בקלות. העט נוחה לכתיבה, היא נטענת במהירות, אפילו תוך דקה תקבלו זמן סביר לשרבוט טקסט קצר (רוב הסיכויים שאתם תשאירו את העט מחוץ לאזור העגינה-טעינה שלה במשך היום). הבעיה היא  שרוצים להמיר את הטקסט לעברית עבור מעבדי תמלילים, התוכנה אומנם יודעת לעשות את זה, אבל לטעמי זה לא תמיד עבד מספיק טוב. אני השתמשתי ביכולת כתיבה, רק שידעתי שאני לא צריך את הטקסט המדובר להעברה למעבד תמלילים.

מחיר: 3,200 שקל לגרסת הווייפיי או 3,500 שקל לגרסה הסלולרית

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

בשורה התחתונה, ה-Tab S6 הוא טאבלט מצוין, הוא עושה הכל נכון מבחינת החומרה, המסך והעט הנוח לשימוש. החיסרונות העיקריים נוגעים לאחסון המגנטי של העט, הנופל משם באופן קבוע, למחיר הגבוה ולהיעדר אביזר המקלדת מהשוק הישראלי, המונע מהמשתמשים להפוך את הטאבלט הזה גם לתחליף ללפטופ.

עוד כתבות:

סקירה: סמסונג Note 10 Plus – יספק את חובבי העט?

אפל TV פלוס זמין בישראל מהיום. כל הפרטים

yes משיקה את שירות yes plus יחד עם אפל

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: