חברת OnePlus נוהגת להכריז על דגם חדש בערך כל חצי שנה (בשנה האחרונה מדובר על שני מכשירים בכל פעם). הפעם מדובר ב-7T וב-7T Pro, אשר ההבדלים העיקריים הם מצלמת סלפי נשלפת ומסך גדול יותר הגולש לצדדים. ההבדל במחירים בין המכשירים משמעותי ועומד על כ-600 שקל. אני החלטתי לבדוק את גרסת ה-7T הנמכרת ב-2,600 שקל.

עיצוב: ה-7T עשוי מגוף זכוכית בציפוי מט בצבע אפור או תכלת. התחושה אלגנטית ביד, אבל הסמארטפון הזה גם חלקלק וכדאי שתשמשו בכיסוי המגיע בערכה. המכשיר אומנם יפה עם מסגרת אלומיניום וזכוגית גורילה גלאס 6 בחלק הקדמי וגלאס 5 בגב שלו, אבל הוא גם שוקל לא מעט – 190 גרם. אין כאן מיגון מפני מים, אבל בחברה אומרים שהוא כן מוגן מפני רטיבות, רק בלי שום תקן. בקיצור, אל תכניסו אותו למים. אגב, ב-OnePlus לא זנחו את המתג בצד הימני של המכשיר, המאפשר להשתיק במהירות את הצלצול או לעבור לרטט.
מסך עם תמונה חלקה

מסך: לפני כחצי שנה השיקה וואן פלוס את ה-7 פרו עם קצב רענון תמונה של 90 הרץ (רוב המכשירים מגיעים עם 60 הרץ). עכשיו היא מביאה את הטכנולוגיה גם לדגם ה”רגיל” שלה וזה תענוג. התפריטים והתנועות בממשק רצות חלק. המסך עצמו מגיע בגודל 6.55 אינץ’ בטכנולוגיית Fluid AMOLED המציעה צבעים עשירים. הרזולוציה עומדת על 1080 על 2400 פיקסלים. התאורה האחורית חזקה מאוד (1,000 nits) ויש גם תמיכה ב-HDR Plus הפועלת באפליקציית נטפליקס. יחס הגוף מסך הוא 86.5%. מה שאומר שוליים דקים. וואן פלוס ויתרה בדגם הזה על מצלמת הסלפי הנשלפת, במקום זה היא משולבת בתוך מגרעת קטנה (Notch) בצורת טיפה.
ממשק: ה-7T הוא הסמארטפון הראשון שאני משתמש בו עם אנדרואיד 10 ישירות מהקופסה, כך שעם המכשיר הזה אתם ממש מעודכנים במערכת ההפעלה. בדומה לדגמים אחרים, גם ה-7T מגיע עם מעטפת OxygenOS. המעטפת של וואן פלוס מציעה חוויה נקייה ומהירה, אשר כמעט לא מכפילה אפליקציות של גוגל, פרט אולי לגלריה. המעטפת כוללת עמוד בית נוסף, המציע גישה מהירה למספר אפליקציות, מונה צעדים וכתיבת תזכירים.
מבטיח לעבוד במהירות לאורך זמן

חומרה: המעבד הוא סנפדרגון 855 פלוס העדכני עם 8 גיגה זיכרון עבודה ונפח אחסון של 128 גיגה (ללא כרטיס הרחבה) בטכנולוגיית UFS 3.0 המהירה. בוואן פלוס אומרים שהמכשיר מבצע לעצמו אופטימזציה לאורך הזמן, כך שהוא ימשיך להגיב בצורה חלקה. מדובר בסמארטפון ממש מהיר, אשר גם מציע חיישן טביעת אצבע מתחת למסך, אשר מגיב במיידיות. בניגוד למכשירים רבים אחרים, אתם לא תתגעגו כאן לחיישן הפיזי. הרמקולים הסטריאופוניים חזקים ותומכים בדולבי אטמוס לצליל עשיר יותר.
צילום: וואן פלוס ממשיכה לשפר את יכולות הצילום שלה עם תמונות חדות, מוצלחות ועשירות בצבעים בצורה מספקת. לא מדובר באותה איכות שתקבלו במכשירי דגל כמו סמסונג או אפל, אבל אתם תהיו מרוצים. גם צילומי הלילה היו מוארים היטב. בגב ה-7T אפשר למצוא 3 עדשות: 48 מגה פיקסל עם מפתח צמצם F1.6, חיישן 12 מגה פיקסל עם מפתח צמצם F2.2 עם זום אופטי כפול 2 וחיישן 16 מגה פיקסל עדשה רחבה עם מפתח צמצם F2.2. ה-7T גם כולל מצב צילום חדש במכשירי החברה – מאקרו. מצב זה מצליח לתפוס מקרוב אובייקטים בצורה חדה ועם פרטים רבים.






מצלמת הסלפי מגיעה ברזולוציית 16 מגה פיקסל עם מפתח צמצם F2.0. כל עוד תצלמו בתנאי תאורה טובים אתם תהיו מרוצים.
סוללה: ה-7T מציע ביצועי סוללה טובים, כאשר לי משעה שבע בבוקר עד אזור חצות נשארו עוד 30% אנרגיה (זמן מסך של כ-4 שעות). וואן פלוס שילבה כאן את טכנולוגיית הטעינה המהירה שלה, המציעה בתוך רבע שעה 36% אנרגיה ובתוך חצי שעה 71%. נתוני טעינה מרשימים מאוד. מה שעדיין חסר בקטגוריה הזאת של סמארטפוני וואן פלוס היא טעינה אלחוטית.

מחיר: 2,600 שקל (יבואן רשמי Cell Now).
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
בשורה התחתונה, ה-7T הוא סמארטפון עם מסך מעולה שאפשר להתמכר אליו, טעינה סופר מהירה, חומרה חזקה ומצלמה טובה (אך לא הכי טובה בשוק).
עוד כתבות:
סקירה: KY02 – אוזניות טרולי וויירלס של Cowin ב-230 שקל
וואווי משיקה את ה-Nova 5T – סמארטפון עם 4 מצלמות ב-1,750 שקל
סקירה: אייפון 11 פרו – שלוש עדשות, צילום לילה וסוללה חזקה יותר