לפני כחודש השיקה OnePlus את הסמארטפונים החדשים שלה בארץ: דגם ה-8 וה-8 פרו. ההפרש בין שני הדגמים עומד על 700 שקל, כאשר את המפרט של שניהם אתם יכולים למצוא כאן. מה שמאפיין בשנים האחרונות את דגמי וואן פלוס, שהמחירים שלהם כבר לא ממש זולים. מדובר בחברה אשר מציעה מחירים העומדים ראש בראש מול היצרניות המתחרות, לצד חומרה חזקה מאוד, שבאה לתת פייט לשחקניות המובילות את השוק.

וואן פלוס 8: מראה מתכתי בצבע ירוק מיוחד
עיצוב: הוואן פלוס 8 שקיבלתי לסקירה הגיע בצבע ירוק בהיר כסוף עם גימור מט. מדובר בצבע מיוחד בגזרת הסמארטפונים, שנתן לו לוק אלגנטי, שפשוט היה חבל לשים עליו כיסוי. גימור המט בגב המכשיר, מאפשר לו למזער את כמות טביעות האצבע שידבקו אליו. ל-8 מסגרת אלומיניום וזכוכית גורילה גלאס 5 בשני הצדדים. המשקל של הסמארטפון עומד על 180 גרם, זה לא מעט, אבל גם לא ממש נורא. העובי הוא 9 מ”מ ובניגוד לדגם הפרו אין כאן מיגון מים בתקן IP68, למרות שהמכשיר אמור להיות בעל הגנה (רק ללא התקן עצמו). בכל מקרה, אל תכניסו אותו לבריכה.
מסך: וואן פלוס מציעה מסכים נהדרים במכשירים שלה והיא ממשיכה גם בדגם ה-8 להציע את החוויה הזאת. מקבלים כאן מסך בגודל 6.55 אינץ’ ברזולוציית 1080 על 2400 פיקסלים בטכנולוגיית Fluid AMOLED המציעה צבעים עשירים (לא מאוד) עם שחור עמוק. המסך תומך ב-HDR10 Plus לטווח צבעים רחב יותר וכמובן שיש כאן את קצב רענון התמונה 90 הרץ (ב-8 פרו יש 120 הרץ), המחליק את התנועה במסך. המסך מתמודד בצורה טובה עם אור שמש ישיר. יחס הגוף מסך עומד על 88.7%. אין כאן מגרעת, פרט למצלמת סלפי הממוקמת בצד העליון, אשר כמעט לא מפריעה.

ממשק: ה-8 מגיע עם אנדרואיד 10 ועליו מולבשת המעטפת הקבועה של וואן פלוס – Oxygen OS. המעטפת הזאת מציעה חוויית שימוש דומה מאוד לזאת שגוגל התכוונה אליה, בלי אפליקציות מיותרות, עוזרות קוליות (הכוונה היא לא לגוגל אסיסטנט) שלא עושות שום דבר או כל מיני תפריטי קיצור שאתם לא תיגשו אליהם. מה שהיה חסר לי כאן היא אופציה להקלטת שיחות, לפחות כזאת שעובדת בלי כל מיני תעלולים מיותרים עבור ההפעלה שלה.
וואן פלוס מאפשרת בין היתר, לעבוד עם ממשק המחוות של גוגל, הנפטר מכפתורי הקיצור בתחתית המסך ומאפשר לשלוט במעברים בין התפריטים או מעבר אחורה בהחלקת האצבע על המסך, במקום לחיצה על כפתור. זה נוח מאוד ברגע שמתרגלים. וואן פלוס ממשיכה לשמור על הכפתור הצידי להעברת הסמארטפון למצב רטט או שקט, יכולת שפשוט כיף שהחברה שומרת עליה.

חומרה: הוואן פלוס 8 כולל כמו הרבה מכשירי דגל אחרים את מעבד הסנפדרגון 865 של קוואלקום, הכולל גם מודם סלולרי דור 5. אומנם זה לא מזיק שיש אופציה כזאת במכשיר, שמתישהו בעתיד תהיה גם רלוונטית בישראל, הבעיה שכרגע זה מייקר את מחירי הסמארטפונים וזה חבל.
היחידה שאני בדקתי מגיעה עם 12 גיגה זיכרון עבודה ונפח אחסון של 256 גיגה, ללא יכולת הרחבת זיכרון. חיישן טביעת האצבע ממוקם מתחת למסך והוא מגיב היטב ובמהירות. הרמקולים הסטריאופונים חזקים וברורים. הסמארטפון הזה הוא טיל, במיוחד לאור החומרה החזקה. לא נתקלתי בשום גמגום איתו והיה פשוט כיף לעבוד איתו.

צילום: וואן פלוס מצליחה לשפר באופן קבוע את איכות הצילום במצלמות שלה, אבל היא איכשהו לא מצליחה להגיע לאותה איכות של מכשירי דגל מצד היצרניות הגדולות בשוק, למרות שהיא כן שמה תג מחיר דומה לזה לשלהן. גם הפעם זה לא שונה. בגב המכשיר ממוקם מערך של 3 חיישנים: עדשה ראשית – 48 מגה פיקסל עם מפתח צמתם F1.8 ומייצב תמונה אופטי, עדשה רחבה 16 מגה פיקסל עם מפתח צמצם F2.2 ועדשת מאקרו 2 מגה פיקסל F2.4.
ברירת המחדל במצלמה היא חיישן ה-12 מגה פיקסל וצריך לבצע בכל פעם את המעבר ל-48 מגה פיקסל. המצלמה טובה, אבל היא לא מצוינת, חסרים כאן פרטים או מעט חדות שמקבלים במכשירי דגל אחרים. הצילום במצב לילה יוצא טוב ומואר, אבל גם קל לקבל כאן תמונות מעט מרוחות. מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 16 מגה פיקסל F2.0 והיא בינונית מאוד, אפילו בחוץ באור שמש.
וואן פלוס 8: חצי שעה טעינה – 65% אנרגיה
סוללה: הוואן פלוס 8 מגיע עם סוללה בקיבולת 4300 מיליאמפר/שעה, אשר מספקת ביצועים מוצלחים. לאחר יום שלם של שימוש משעה שבע וחצי בבוקר ועד קרוב לחצות נשארתי עם 34% אנרגיה (קרוב ל-4.5 שעות זמן מסך). טכנולוגיית הטעינה המהירה של וואן פלוס – Warp Charge, מספקת בתוך רבע שעה טעינה של 36% אנרגיה ובתוך חצי שעה 65%. מדובר בטעינה מאוד מהירה עם המטען המגיע באריזה. חבל שאין כאן גם טעינה אלחוטית.
מחיר: 3,500 שקל לגרסת ה-12 גיגה/256 גיגה ו-3,200 שקל לגרסת ה-8 גיגה/128 גיגה (יבואן רשמי CellNow)
בשורה התחתונה, הוואן פלוס 8 הוא מכשיר מוצלח, יש לו מסך מעולה, כוח עיבוד חזק וטעינה ממש מהירה. חבל שהמצלמה לא מיישרת קו עם המתחרים באותה רמת מחיר ואין כאן טעינה אלחוטית. במחיר הזה, אין תירוץ לשמור את האופציה הזאת רק לגרסת הפרו.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
עוד כתבות:
סוני חשפה את הפלייסטיישן 5 ואת המשחקים החדשים
המצלמה טובה?
היא בסדר, לא כמו מכשירי דגל אחרים