בשבוע שעבר השיקה בארץ חברת LG את סדרת מסכי ה-OLED שלה לשנת 2020. בקצה העליון ממוקמים דגמי ה-ZX היוקרתיים, הסדרה האמצעית היא ה-GX ומתחתיה ה-CX. אני הספקתי כבר לבדוק את דגם ה-GX – טלוויזיה המוגדרת מבחינת החברה כתמונה, היא לא כוללת רגלית והיא מיועדת לתלייה שלה רק על הקיר, ממש כמו פריט אומנות.

עיצוב: ה-GX היא טלוויזיה מעניינת מאוד מבחינת העיצוב שלה, קודם כל, היא לא כוללת רגלית, מה שאומר שאי אפשר למקם אותה על מזנון. מבחינת LG הטלוויזיה הזאת היא תמונה שתולים על הקיר. מהסיבה הזאת, את הסקירה על ה-GX הייתי צריך לעשות עם רגלית שלא קשורה בצורה מקורית למסך. דבר זה אומנם מנע ממני לראות אותה תלויה על הקיר אצלי בבית. לרוב האנשים היעדר רגלית, זה כנראה דבר שלא יפריע, כי ישראליים אוהבים לתלות את המסכים על הקיר אצלם בבית. רק שה-GX היא טלוויזיה דקיקה המגיעה עם מתלה יעודי, המאפשר לה להיות צמודה על הקיר, כמעט בלי רווח, ממש כמו תמונה. המתלה הזה מאפשר להזיז אותה בכל פעם שרוצים לחבר כבל.

אגב, טלוויזיה על הקיר, יוצרת בדרך כלל בעיה בהעברת החוטים לחשמל או לסטרימר/ממיר של ספקית שירותי הטלוויזיה. במקרה של כבל החשמל, תצטרכו דרך להסתיר אותו. בחלק מהטלוויזיות של סמסונג משתמשים בכבל דקיק מאוד ושטוח, העובר לתוך קופסה שהיא המוח של הטלוויזיה. הקופסה הזאת כוללת את הכבל חשמל, זאת יכולה לשבת במקרה הזה במזנון או באזור קרוב. מבחינת ממיר/סטרימר, אתם לא תהיו חייבים לחבר כזה לטלוויזיה. ה-GX כוללת מערכת הפעלה חכמה עם אפליקציות של חלק משירותי הטלוויזיה בארץ (הרחבה בהמשך).

LG GX – כמעט כל אפליקציות שירותי הטלוויזיה במקום אחד
ממשק ושלט רחוק: מערכת ההפעלה webOS כבר ותיקה בטלוויזיות של LG, היא מציעה גישה למגוון אפליקציות, כמו: נטפליקס, אמזון פריים וידיאו, יו טיוב, אפל TV, סלקום TV, פרטנר TV, הוט ונקסט TV. יש כאן אופציה לחיפוש קולי בעברית (עוזרות קוליות עדיין לא זמינות בטלוויזיות של LG בישראל) וגם יכולת נוחה למי שמתפעל בית חכם – לוח מחוונים. האופציה הזאת זיהתה לי באופן אוטומטי את כל הנורות החכמות של פיליפס Hue, כך שיכולתי לשלוט בהם בקלות מהטלוויזיה. לא הצלחתי לחבר את חיישני הסנסיבו הקיימים במזגנים אצלי.

הממשק עצמו צף בצורה אלכסונית בתחתית המסך. הוא מציג בתפריט הזה את כל האפליקציות, כאשר חלק מהאפליקציות כמו נטפליקס ויו טיוב, יקפיצו תפריט צף נוסף, בו ניתן לקבל גישה מהירה לתוכן שנצפה או המלצות צפייה.
על גבי השלט הרחוק קיימים כפתורי גישה מהירה לאמזון פריים וידיאו ונטפליקס. יש כפתורים ייעודים לעצירה/ניגון של סרטים באפליקציות, שגם עובדים בין היתר בסלקום TV. השלט עצמו ניתן לשליטה כמו עכבר אוויר, כך שקל לסמן לאן רוצים להגיע בממשק.

LG GX – תמונה חדה ושחור עמוק
תמונה וצליל: ה-GX מציעה תמונה מצוינת וזה לא מפתיע, כי מדובר בטכנולוגיית OLED, היודעת להציג צבעים עשירים מאוד, חדות גבוהה ושחור עמוק בצורה מפחידה. את האיכות הגבוהה ביותר מקבלים בצפיה בתוכן 4K, בין אם זה באמצעות שירות אפל TV הקיים כאן, נטפליקס או יו טיוב. בשביל לייצר את התמונה הזאת, ה-GX מצויידת במעבד אלפא 9 דור 3, הפועל עם בינה מלאכותית. זה יודע לזהות באופן אוטומטי את איכות התוכן הנצפה, כאשר באמצעות אלגוריתם של למידה עמוקה, המעבד יודע לזהות פרצופים, טקסטים ופרטים נוספים, כאשר הוא מעבד כל פרט בהם באופן שונה וזה נראה טוב. המעבד גם מתמודד יפה עם שידורים פחות איכותיים, כמו שרוב ספקיות הטלוויזיה שלנו בארץ מציעות וגם אותן הוא מציג בצורה שכיף לראות.
הסאונד טוב, במיוחד שמבינים שמדובר במסך כל כך דק. בהפעלת פרופיל ה-AI Pro מקבלים צליל עשיר יותר, שאפשר להבחין בו קצת יותר בפרטים. עדיין צריך לזכור שמדובר ברמקולים של טלוויזיה ואם אתם כבר רוכשים טלוויזיה כזאת, כדאי כבר להשקיע בסאונד בר.
חיבורים: יש כאן 3 חיבורי HDMI 2.1 ועוד אחד מסוג HDMI ARC. בנוסף, קיימים 3 חיבורי USB ותקשורת LAN ו-WiFi.
מחיר: 13,490 שקל (לגודל 65 אינץ’)
בשורה התחתונה, ה-GX הוא מסך OLED עם איכות תמונה מצוינת, בהתאם למסורת של הטכנולוגיה. הדגם הזה מיועד למי שמחפש מסך שהוא יכול לתלות על הקיר והעיצוב המינימליסטי בסלון חשוב לו, אחרת הוא יכול לקבל תמורה דומה בדגם ה-CX הנמכר ב-2,000 שקל פחות, רק ללא המראה הדקיק הנצמד על הקיר.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
עוד כתבות:
שיאומי משיקה את ה-Mi TV 4S בגודל 65 אינץ’ ב-2,890 שקל
סמסונג השיקה את טלוויזיות ה-Crystal UHD, מסך 65 אינץ’ ב-3,990 שקל