הבנק הדיגיטלי One Zero הציג היום (שלישי) בפעם הראשונה, חלק מיכולות האפליקציה והבינה המלאכותית בהן הוא ישתמש. האפליקציה של הבנק, תייצר אוטומציה של תהליכים ידניים שגוזלים היום למשתמש זמן רב, כאשר היא תסרוק את הפעילות בחשבון מידי יום. בכל פעם שהיא תזהה דבר חריג או חשוב, היא תיידע את מנהל הכספים בבנק על כך. זה ישתמש במידע במטרה לעזור ללקוח עם המטרות שהגדיר: יציאה מהמינוס, חסכון או השקעה.

ב-One Zero אומרים, ״טכנולוגיה מבוססת אוטומציה מנתחת את המידע הפיננסי של הלקוחות ומזהה טעויות פיננסיות, אשר מנהלי הכספים פותרים עבור הלקוחות. זאת להבדיל מכלים לניהול תקציב ומהצגת המידע בתרשימים וגרפים, שמשאירים את האחריות הבלעדית ללקוחות, להדק את החגורה ולהוציא פחות, מבלי לעזור להם באמת״.
האפליקציה תציע בין היתר: לבנות ללקוחות חיסכון עתידי בהתאם ליכולות שלהם. המערכת תבדוק את יעדי החיסכון הרצויים של הלקוח מול התזרים החודשי החזוי שלו, בכדי להגדיר את גובה ההפקדות החודשיות ומספר החודשים הנדרש על מנת להגיע ליעד החיסכון.
One Zero – זיהוי שינויים בחשבון באופן אוטומטי
האפליקציה תציע תכנית מימון אופטימלית על בסיס התזרים של הלקוח, מאפייני הפעילות הייחודיים שלו, ההכנסה הפנויה הצפויה והנכסים הנזילים שברשותו. לדוגמא: לקוח מעוניין בפתרון מימון לרכישת רכב בהיקף של 100 אלף שקל בעוד שלושה חודשים. במקום פשוט להציע לו הלוואה בסכום המבוקש, המערכת תראה שברשותו פיקדון בהיקף של 30 אלף שקל, שהוא יכול לסגור ותמליץ לו להשתמש ביתרת העו”ש הפנויה שתיצבר לו בהיקף של 20 אלף שקלים וליטול הלוואה של 50 אלף שקלים מקרן ההשתלמות לשלוש שנים שכרוכה בהחזר חודשי של 1,400 שקלים בחודש.
זיהוי בסיסי דפוסי התנהלות היסטוריים, המראים שהלקוח צפוי להיכנס למינוס זמני בחשבון כאשר כמה ימים לאחר מכן, עם כניסת המשכורת, החשבון יתאזן ולהעניק ללקוח המלצה שתמנע את הכניסה למינוס. כך למשל, זיהוי כי תשלום חשבון החשמל בהוראת הקבע יכניס את הלקוח למינוס והמלצה לעדכן את מועד התשלום לאחר כניסת המשכורת או אפשרות להעביר כסף מחשבון אחר שברשות הלקוח כדי לסגור את הפער (מידע החשוף למערכת מכוח הבנקאות הפתוחה).
בדומה, המערכת תזהה פערים תזרימיים בין מועדי חיוב כרטיס האשראי לכניסת המשכורת בעת החלפת מקום עבודה ותמליץ ללקוח להתאים את מועד הירידה של חיוב האשראי למועד כניסת המשכורת.
זיהוי מצבים בהם ללקוח לא נכנסה משכורת במשך כמה חודשים ולהציע לו לבחון זכאות להחזר מס.
סריקת הפעילות בכרטיסי האשראי והוראות הקבע:
אם תשלום שיורד באופן קבוע לא ירד (לדוגמא חשבון חשמל), עדכון הלקוחות בהתאם כדי להימנע מתשלומי ריבית פיגורים.
עליה בתשלום חודשי קבוע, למשל, בחברת סלולר, כתוצאה מסיום הטבה, על מנת לבדוק חלופות זולות יותר.
תשלום לשני ספקי שירותים חליפיים (למשל, במצב בו הלקוח החליף ספק והוראת התשלום לספק השני לא בוטלה).
חיובים כפולים או חריגים.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
בנק הפועלים משדרג את האפליקציה עם עוזר פיננסי