אנחנו יודעים שיצרניות הטכנולוגיה אוהבות למתוח את גבולות המסך במכשירים שלהן, כמה שרק יותר. ה-Galaxy Tab S8 Ultra של סמסונג מותח את הגבול הזה, כנראה קצת יותר מדי. מדובר בטאבלט עם מסך ענקי, שממש רוצה להיות לפטופ, אבל אולי קצת מוותר על הנוחות של טאבלט. זוהי אגב אחת השאלות ששאלתי את עצמי במשך ההתנסות שלי איתו, האם במשקל ובגודל שלו, אני כבר לא מעדיף לקחת לידיים שלי את הלפטופ?

עיצוב ומסך: Galaxy Tab S8 Ultra – גדול מדי לידיים
סמסונג מתחה את הגודל של מסכי הטאבלט אולי למקסימום עם ה-Galaxy Tab S8 Ultra. מדובר במסך ענקי של 14.6 אינץ’ המגיע באיכות מצוינת בזכות טכנולוגיית Super AMOLED, קצב רענון תמונה גבוה של 120 הרץ ורזולוציה של 1848 על 2960 פיקסלים. אם אתם נוהגים לצפות בסרטים בטאבלט שלכם, אתם תחוו כאן חוויית נהדרת, אבל יש לכך גם תנאים. קודם כל, ברזולוציה הזאת ושאתם תהיו קרובים מאוד למסך, הוא לא יראה לכם סופר חד. קשה להחזיק אותו בידיים לאורך זמן, אפילו זמן קצר. הוא שוקל 726 גרם והוא ארוך וגדול מידי. מצד שני הוא דק מאוד – 5.5 מ”מ. כמי שנוהג לצפות בתוכניות טלוויזיה בטאבלט בזמן שהוא במיטה, לא היה לי נוח להחזיק אותו בידיים ונהגתי להניח אותו על המיטה. מכיוון שסמסונג מצרפת כאן כיסוי אחורי עם רגלית (תלוי במבצע בחנות), לא בעיה לבצע את הפעולה הזאת.
למסך הענקי יש המון יתרונות: אפשר לחלק אותו לשניים ולעבוד עם אפליקציות במקביל, לקרוא טקסטים על שטח תצוגה ענקי או להציג לאנשים תכנים. מה שכן, התאורה האחורית שלו לא מאוד חזקה (380 ניטים) ולפעמים במקומות מסוימים עם תאורה שמשית חזקה, לא תמיד היה מספיק נוח להשתמש בו. לשם השוואה, ה-Galaxy S22 Ultra של סמסונג, שהוא אומנם סמארטפון ולא טאבלט, מגיע ל-1750 ניטים. מצד שני, זהו מכשיר שבדרך כלל משתמשים בו בחוץ, בניגוד לטאבלט.
בתחום המיגון, המסך מגיע עם זכוכית גורילה גלאס 5, זוהי לא הזכוכית הכי חדישה של חברת קורנינג, אבל היא טובה. הגוף של הטאבלט עשוי מ-Armor aluminum. מה שגם אמור לשמור עליו.


ממשק: Galaxy Tab S8 Ultra – ממשק ידידותי עם החסרונות הרגילים של אנדרואיד
סמסונג מתאמצת מאוד להציע חוויה טובה עם הטאבלטים שלה והיא מצליחה במשימה, למרות שטאבלטי אנדרואיד סובלים באופן קבוע מחיסרון של חוסר השקעה מצד מפתחות האפליקציות. למשל, טיקטוק ופייסבוק לא נראות טוב ולא מותאמות למסך הגדול. שלא לדבר על אפליקציית דיסני+ שעובדת בארץ ולא מציגה ממשק אופקי, אלא רק אנכי.
מערכת ההפעלה כאן היא אנדרואיד 12 עם המעטפת One UI 4.1 של סמסונג. זה אומר שאתם יכולים לפתוח 3 אפליקציות במקביל במסך מפוצל, כולל שינוי המיקום שלהם על המסך בלחיצת כפתור (השלוש נקודות בפס ההפרדה), אפליקציית סמסונג Notes קיימת כאן לכתיבה נוחה של פתקים בהקלדה או עם עט המגע (כולל סינכרון בין המכשירים של המשתמש ותוכנת One Note של מיקרוסופט במחשב), קבלת שיחות באופן אוטומטי מסמארטפון של סמסונג גם על הטאבלט ואפליקציית SmartThings המאפשרת לתפעל מוצרים חכמים בבית.
במטרה להציע כאן חוויית לפטופ, תצטרכו קודם כל לקנות מקלדת של סמסונג (אזור ה-1,000 שקל). סמסונג משלבת כאן את הממשק DeX אותו ניתן להפעיל בלחיצת כפתור מהמקלדת הפיזית. הממשק הזה מציע לפתוח אפליקציות בתצורה המזכירה חלונות של מחשב, יש סרגל קיצורי דרך של אפליקציות בחלק התחתון וקיצורים שונים, שירגישו לכם כאילו אתם כמעט בווינדוס (או במערכת ההפעלה כרום של גוגל).

חומרה: Galaxy Tab S8 Ultra – טאבלט מהיר עם פינוקים
המעבד שמשולב כאן הוא סנפדרגון 8 דור 1, אותו אנחנו מוצאים בדרך כלל בסמארטפונים החזקים יותר. זיכרון העבודה (RAM) גבוה – 12 גיגה ונפח האחסון עומד על 256 גיגה, כולל אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס. בקיצור, הטאבלט הזה מהיר.
בתור מכשיר שאמור לשמש חלק מהזמן, אם לא יותר לצפייה בסרטים, ה-Tab S8 Ultra מגיע עם 4 רמקולים אשר עברו התאמה על-ידי חברת AKG (ששייכת לסמסונג תחת הרמן). יש כאן תמיכה בדולבי אמטוס והצליל שמקבלים כאן מוצלח.
עבור הכניסה לטאבלט, סמסונג מציעה זיהוי פנים שעבד רוב הזמן טוב וגם חיישן טביעת אצבע אופטי הממוקם מתחת למסך, בצד הימני, כאשר מחזיקים את הטאבלט בצורה אופקית או בתחתית המסך, בזמן שמחזיקים אותו אנכית. החיישן הזה הגיב היטב.

בחלק הקדמי קיימות שתי מצלמות 12 מגה פיקסל, אחת רגילה ואחת רחבה (120 מעלות), אשר עבורן סמסונג יצרה מגרעת קטנה, שלא ממש הפריעה לי. סמסונג הבינה שהשימוש בטאבלט הזה יהיה במצב אופקי ולכן המצלמות גם מותאמות למצב הזה, כאשר הן ממוקמות בחלק הארוך של הטאבלט. המצלמות האלו גם יודעות לבצע מעקב אוטומטי אחר התזוזה שלכם במהלך שיחת וידיאו, הבעיה שבמצב הזה האיכות יורדת בצורה משמעותית.
סמסונג מצרפת בערכה את ה-S Pen, אשר כולל אפשרות לטעינה מגנטית בגב הטאבלט וגם תא יעודי ששומר עליו באזור הטעינה באמצעות הכיסוי האחורי. בהשוואה לעט אשר צורפה בסדרת ה-Tab S7, מהירות התגובה כאן שופרה מ-9 מילי שניות ל-2.8 מילי שניות, אומנם אני לא בדיוק הקהל יעד שמצייר עם העט, אבל עבור כתיבת הערות, הוא עושה את העבודה בצורה טובה.
ה-Tab S8 Ultra מגיע עם סוללה בקיבולת של 11200 מיליאמפר/שעה, כאשר באמצעות מטען של 45 וואט, הסוללה אמורה להתמלא בתוך 82 דקות. סמסונג לא מצרפת מטען בערכה, כך שתצטרכו לרכוש כזה בנפרד. מחבר הטעינה הוא USB-C.
מחיר: 4,500 שקל
בשורה התחתונה, ה-Galaxy Tab S8 Ultra הוא טאבלט עם חוויית שימוש ענקית. המסך שלו עצום ובאיכות מצוינת, החומרה חזקה, הרמקולים מספקים צליל שנשמע היטב ויש גם עט שמאפשר לכתוב הערות בקלות או לאייר. השאלה שעולה מי צריך מסך כזה גדול בטאבלט וגם מוכן להשקיע מחיר הדומה לזה של מקבוק אייר? מבחינתי קשה לי לראות איך הוא מחליף לי את הלפטופ האישי, אבל הוא כן טאבלט עם חוויית שימוש נהדרת.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
לא כדאי לפספס גם…
סקירה: לוג׳יטק Combo Touch – המקלדת שהופכת את האייפד ללפטופ
איפה ניתן להשיג?
אתה יכול לנסות במחסני חשמל, סאני ודינמיקה