סמארטפונים

סקירה: OnePlus 11 – מבריק ומהיר

השוק הישראלי נשלט על-ידי שלושה שחקנים: אפל, סמסונג ושיאומי, מי שעדיין לא הצליחה לבסס את מעמדה במקום הרביעי היא OnePlus, שהדגם החדש שהוציאה – 11 מפתיע בביצועים שלו

אנחנו נמצאים בשיאה של תקופת השקות מכשירי הדגל מצד יצרניות הסמארטפונים. לאחר שסמסונג השיקה את דגמי ה-Galaxy S23 ובין ההשקה של דגמי ה-13 של שיאומי, נחת בארץ ה-OnePlus 11 (עדיין אין דגם פרו). הדגם החדש ממשיך את שיתוף הפעולה של OnePlus עם חברת הצילום Hasselblad, לצד עיצוב יוקרתי וחומרה חזקה.

OnePlus 11. צילום צחי הופמן
OnePlus 11. צילום צחי הופמן

עיצוב: OnePlus 11 – מראה מבריק בצבע ירוק

OnePlus הצליחה ליצור לעצמה חתימה עיצובית במכשירים שלה, כך שקל לזהות אותם. גם ה-11 נהנה ממראה פרימיום עם גוף זכוכית (Gorilla Glass Victus מקדימה ו-Gorilla Glass 5 מאחורה), מסגרת אלומיניום וצבע ירקרק מבריק או שחור. המיגון מפני רטיבות כאן לא גבוה במיוחד – תקן IP64, אבל הוא עדיין אמור לדעת להתמודד עם נוזלים.

למרות שהגב של ה-OnePlus 11 הוא מזכוכית מבריקה, הוא מצליח להפחית מעט טביעות אצבע. OnePlus גם החזירה לכאן את מתג הזזה הפיזי המוצלח שלה למעבר בין צלצול, רטט והשתק שלא היה ב-OnePlus 10T, אבל היה ב-10 Pro. משקל המכשיר לא קל – 205 גרם, אבל נוח להחזיק אותו ביד.

OnePlus 11. צילום צחי הופמן
OnePlus 11. צילום צחי הופמן

מסך: OnePlus 11 – צבעים עשירים וקצב רענון תמונה גבוה

ה-OnePlus 11 מגיע עם מסך בגודל 6.7 אינץ׳ בטכנולוגיית Super Fluid AMOLED בגודל 6.7 אינץ׳ וברזולוציה של 3216 על 1440 פיקסלים עם קצב רענון תמונה גבוה של 120 הרץ המאפשר את התנועה החלקה של הממשק. בזכות טכנולוגיית LTPO 3.0 המסך יודע להוריד את קצב רענון התמונה בצורה אוטומטית על פי השימוש במכשיר. היא מסוגלת להוריד את קצב הרענון עד ל- 1 או 10 הרץ כאשר אין צורך בקצב רענון גבוה, כמו לדוגמה בעת קריאת ספרים אלקטרוניים. בהתאם, כאשר צריך קצב רענון גבוה, כמו בעת משחקים, המערכת יודעת להקפיץ את הנתון למקסימום האפשרי, 120 הרץ. דוגמה נוספת: מצב Always On  Display עובד בקצב רענון של 1 הרץ בלבד, לעומת 30 הרץ אצל המתחרים. מצב זה צורך 30% פחות מהסוללה.

איכות המסך מוצלחת מאוד, הצבעים עשירים, התמונה חדה, אבל למרות שהתאורה האחורית מגיעה בשיא שלה ל-1300 ניטים, עדיין באור שמש ישיר, הרגשתי שאני צריך עוד קצת תאורה.

OnePlus 11. צילום צחי הופמן
OnePlus 11. צילום צחי הופמן

ממשק: OnePlus 11 – תחזירו כבר את הקלטת השיחות

OnePlus מציעה את המכשיר עם מערכת ההפעלה אנדרואיד 13 עליה מולבש הממשק OxygenOS 13.0. כרגיל, OnePlus עדיין שופכת את האפליקציות גם בעמודי הבית וגם במגירה, שזה תמיד לא נוח. מה שהשתנה בגרסה הזאת של OxygenOS 13 לפחות מאז שבדקתי אותה בגרסה 12.1, שלא משנה אם מחליקים מהחלק העליון של המסך מהצד הימני או השמאלי מקבלים את לוח ההתראות. הגישה למסך הווידג׳טים של OnePlus  שנקרא Shelf מתבצעת עכשיו בהחלקה ממרכז המסך כלפי מטה, במקום בהחלקה מהצד הימני של המסך.

המכשיר עדיין לא תומך בהקלטת שיחות, אבל כן יש תמיכה ב-WiFi Calling עבור אנשים עם בעיות קליטה סלולריות בבית.

OnePlus11. צילום יח״צ
OnePlus11. צילום יח״צ

חומרה: OnePlus 11 – יש eSIM           

ה-OnePlus 11 הוא סמארטפון מהיר עם חומרה חזקה וזריזה, הוא כולל את המעבד העדכני של קוואלקום – Snapdragon 8 Gen 2 עם זיכרון עבודה (RAM) עצום של 16 גיגה בגרסה שהגיעה אליי לסקירה (יש גם גרסה של 8 גיגה) בתקן המהיר LPDDR5X עם נפח אחסון של 256 גיגה, גם הוא בתקן המהיר UFS 4.0. כמובן שאין כאן אופציה להרחבת זיכרון באמצעות כרטיס.

OnePlus הטמיעה במכשיר את מנגנון RAM-Vita אשר פותח במשך 3 שנים בחברה. RAM-Vita היא טכנולוגיית למידת מכונה פנימית שמאיצה כל שכבה של תהליך הקצאת זכרון RAM, כולל בחירת זיכרון RAM שכבר נמצא בשימוש, שחרורו ממשימות נוכחיות, והקצאה מחדש בפועל של זיכרון RAM אלה למשימות אחרות עתירות משאבים. זה גם מבטיח זיכרון RAM מספיק עבור יישומים עם עדיפות גבוהה שנבחרו על-ידי הבינה המלאכותית. לדוגמה, אפליקציית המצלמה שבה מוקצים 500 מגה עד 1 גיגה כדי לאפשר חווית מצלמה טובה יותר.

זוהי פעם ראשונה שסמארטפון של OnePlus תומך גם ב-eSIM לצד כרטיס נאנו סים. אומנם בישראל מפעילות הסלולר הגדולות לא מספקות ללקוחותיהן את הטכנולוגיה עבור הסמארטפון, אבל היא רלוונטית לנוסעים לחו״ל. כאשר אין שימוש ב-eSIM, המכשיר תומך בשני כרטיסי סים.

קורא טביעות האצבע מגיע בטכנולוגיה אופטית והוא ממוקם מתחת למסך, זה סיפק ביצועים מהירים והוא כמעט שלא פישל. יש לסמארטפון רמקולים סטריאופוניים טובים, אשר OnePlus אומרת שהיא בנתה אותם בדומה לרמקולים של לפטופים ויש גם תמיכה בדולבי אטמוס. בנוסף, יש גם תקשורת בלוטות׳ 5.3 ו-WiFi בתקן 6.

OnePlus11. צילום יח״צ
OnePlus11. צילום יח״צ

מצלמה: OnePlus 11 – ממשיכה בשיתוף עם Hasselblad

מערך הצילום של ה-OnePlus 11 כולל שלושה חיישנים אשר כויילו בשיתוף פעולה עם חברת Hasselblad. המצלמה הראשית הינה של 50 מגה פיקסל ומבוססת על החיישן Sony IMX890. לחיישן מפתח צמצם של f/1.8 והוא כולל מייצב אלקטרוני ואופטי. החיישן השני הוא 48 מגה פיקסל עם מפתח צמצם של f/2.2 והוא מיועד לצילומים רחבים בזווית של 115 מעלות. החיישן השלישי הוא 32 מגה פיקסל עם מפתח צמצם של f/2.0. כל אלו מצליחים לייצר תמונות מוצלחות מאוד עם רמת פירוט טובה, התמונות שקיבלתי נטו לגוון הטבעי יותר והשימוש בזום אופטי כפול 2 לא פגע בתוצאות. גם בצילומי לילה המצלמה הצליחה לייצר תוצאות מוארות, אבל עדיין היה ניתן לראות את הפגיעה בחדות בעצמים.

מצלמת הסלפי לא אכזבה, היא מגיעה עם חיישן 16 מגה עם מפתח צמצם של f/2.45 ויש לה גם פוקוס אוטומטי. כל אלו מאפשרים לה לייצר תמונות חדות עם צבעים נעימים, כאשר בזכות המייצב האלקטרוני הן גם לא סובלות מטשטושים.

סוללה: OnePlus 11 – סוללה חזקה וטעינה מהירה

למרות שמדובר במכשיר דגל, OnePlus לא שילבה כאן טעינה אלחוטית וזה בעיקר מוזר וגם יכול להפריע להרבה משתמשים שמעדיפים לטעון את הסמארטפון שלהם בצורה הזאת.

הסוללה מגיעה כאן בקיבולת של 5000 מיליאמפר/שעה, לי היא החזיקה משעה שבע בבוקר ועד אחת עשרה בלילה ועוד נשארו לי 20% אנרגיה (זמן מסך של כמעט 5 שעות). זה מרשים. הסמארטפון מציע טעינה מהירה מאוד בהספק של 100 וואט (מטען כלול בערכה), בתוך 15 דקות הצלחתי להגיע ל-53% אנרגיה ובתוך 30 דקות ל-97% אנרגיה. מה שאומר, שאם איכשהו תתקעו עם מעט סוללה, תוכלו לטעון אותה ממש במהירות.

מחיר: 3,600 שקל לגרסת 256 גיגה אחסון ו-16 גיגה זיכרון, יש גם גרסה ב-3,100 שקל עם 128 גיגה אחסון ו-8 גיגה זיכרון (יבואן רשמי Cell-Now)

בשורה התחתונה, OnePlus הביאה השנה סמארטפון דגל שלא מתקשה בתחרות מול מכשירים אחרים בקטגוריה. הוא עושה כמעט הכל נכון, בין אם זה איכות המסך, העיצוב או המצלמה והסוללה. מצד שני, כדאי לשים לב, שעל מנת להציע מחיר אטרקטיבי בקטגוריה, OnePlus ויתרה כאן על טעינה אלחוטית ותקן גבוה למיגון מים.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: