תעודת זהות: הנעל בקצרה למי שבדרך לריצה
| קטגוריה | סופר טריינר |
| משטח ריצה | כביש |
| שיכוך | גבוה |
| ייעוד מרכזי | תתמודד עם כל סוג של ריצה. מיומית, דרך טמפו וכלה בתחרות |
| מרחקים מומלצים | כל מרחק. יהיו נפלאות בארוכות. |
| מהירות מתאימה | כל מהירות |
| תמיכה במנח | ניטרלי או סופינציה (קריסה החוצה של כף הרגל) |
| גובה הסוליה | מקסימליסטית, מהגבוהות בשוק – 45 מ"מ בעקב, 37 מ"מ בקדמת הנעל |
| דרופ | 8 מ"מ |
| התאמה לסגנון נחיתה | עקב, מרכז וקדמת כף הרגל |
| סוג פלטה | ללא |
| משקל | נעל קלה מאוד – 223 גרם (גברים מידה 42) |
| אפשרויות רוחב | סטנדרטי/רחב |
| מחיר | 1,090 שקל |
Asics מוסיפה למשפחת נעלי ה-Blast שלה סופר טריינר עם שרירים, ה-Megablast. נעל קלה מאוד, עם קצף מתקדם מאוד, שמייצר החזר אנרגיה גבוה לצד יציבות יחסית. הנעל היפיפיה הזו רב שימושית ומתאימה כמעט לכל סוג אימון ומהירות. בחנתי אותה לאורך 140 קילומטרים של ריצות כביש, וחזרתי כדי לספר לכם, שאולי אפילו תוכלו להשתמש בה בתחרויות.

החוויה שלי מהנעל
עיצוב ומראה – אסיקס סקסי ביוניסקס
הנעל מגיעה בעיצוב אחד לשני המינים ובשני צבעים בלבד. אירוע שלא רואים הרבה בעולם נעלי הריצה. ה-Megablast תבוא בלבן או בסגול עם אדום בוהק. הגפה עשויה מאריג טכני שהצבעים שזורים בה בפסים, וחלקה שקופה. כך רואים את הגרב שתחתיה, אז בחרו היטב מה לשלב.
בריצה הראשונה שלי איתה, תפסתי שהנעל קיבלה תשומת לב גדולה משאי-פעם קיבלה נעל שרצתי איתה. רצים ורצות שמביטים בה באמצע הריצה, או פונים אליי בעצירות השתייה בהתלהבות שלא פגשתי. לדעתי, זו הנעל היפה ביותר שראיתי העונה, או לפחות זו שהכי מושכת תשומת לב. לפעמים אני פשוט לא מצליח להתאפק ונועל אותן גם ביומיום.
הגפה
הגפה מבהירה שמדובר בנעל פרימיום ועוד לפני שנעלתי אותה בפעם הראשונה והרגשתי את הקצף. רשת סינתטית של אריג טכני המאוורר את כף הרגל בצורה טובה, ומנדיף את הזיעה במהירות סבירה. הוא לא מפנק, אבל נראה שיהיה עמיד מאוד.
- התאמה:
מידת הנעל מתאימה לגודל (true to size), אז אפשר להזמין באינטרנט. רוחב הנעל במרכז כף הרגל הדוק דיו כדי לייצר אחיזה, אבל רחב מספיק בשביל הנוחות. קופסת האצבעות קצת צרה באיזור הזרת ונמוכה מעט, אבל התרגלתי אחרי שתי ריצות, וזה מרגיש נח.
- תמיכה וייצוב כף הרגל בנעל:
ריפוד העקב טוב מספיק לעיגונו במקום, ולתחושת נוחות ללא שפשופים, תוך כדי שמירה על משקל נמוך. הוא מרגיש הרבה יותר מפנק מהעובי שלו.

לשון דקה עם ריפוד בחלקה העליון. למרות שהיא מעוגנת רק בחלקה התחתון, היא לא זזה כמעט במהלך הריצה. גם בזכות לולאה דרכה עוברים השרוכים.
השרוכים ראויים לפרגון בזכות העיצוב המשונן שלהם. החיספוס שנוצר, מונע התרה של הקשר במהלך הריצה, ואפילו החלקה של ההידוק. המחיר? חליצת הנעל לוקחת עוד כמה שניות, אבל אני מוכן לשלם את המחיר הזה. בחלק האחורי של הנעל לולאת עקב לאחיזה בעת הנעילה.
הסוליה
- הסוליה האמצעית גבוהה מאוד – 45 מ"מ. נכון, שהיא מעבר ל-40 המ"מ המותרים בתחרויות ריצה רשמיות, אבל אני גם מעבר לשלב בו אני בודק שהשיאים שלי יהיו מוכרים על-ידי איגוד האתלטיקה. אדאג שוב בגלגול הבא.
בנעליים כמו בבני אדם, לגובה יש יתרונות רבים. במיוחד כשהוא מגיע מחומרי פרימיום. קצף ה-FF Turbo² עושה ממש כאן, ב-Asics Megablast, את הופעת הבכורה שלו. בכך אסיקס מציגה קצף רביעי בתוך כשנתיים. קצב גבוה מאוד לשחרור קצפים חדשים.
למעשה, מדובר בתרכובת של אסיקס המבוססת על קצף העל A-TPU Aliphatic Thermoplastic Polyurethane)), מהטובים בקצפי הפרימיום. ה-A-TPU נמצא גם בקצפים של אדידס (Lightstrike pro) ופומה (Nitro Elite ).

קצףה- FF Turbo² קל מאוד והחזר האנרגיה שלו הוא אחד מהגבוהים שפגשתי בשנתיים האחרונות. למעשה, זו אחת הנעליים עם הכי הרבה תחושת "חיות" שיצאו בתקופה זו – והיא קופצנית בצורה שגורמת לי לרצות להגביר את הקצב (גם כשעדיף שאני לא).
בדרך כלל הקפיציות הזו באה על חשבון היציבות, ואז מקבלים סוליה מרשמלואית מתנודדת. החשש גובר כשמדובר על סוליה בגובה מקסימליסטי. אבל פה אסיקס הצליחה לשנות את המשוואה ובאמצעות העלאת רמת הקשיחות של הסוליה לשלב החזר אנרגיה ויציבות גם יחד.
שיכוך הזעזועים של ה-Megablast הוא מהטובים שיש, ומקביל לנעלי תחרות מהטובות. זה מאפשר לרוץ בכל מהירות ולכל מרחק, וגם בכל משקל גוף, כשהגוף מוגן.
- סוליה פנימית:
רפידה בסיסית, הניתנת לשליפה ולהחלפה.
- רוקר:
עם גובה סוליה של 45 מ"מ מבנה הנדנדה קריטי, כדי ליצור תנועה זורמת. כך נוצר עיקול אגרסיבי בעקב ובקדמת כף הרגל. זה עלול ליצור בעיית יציבות, אז אסיקס הושיבה את מרכז כף הרגל בצורה מלאה על הקרקע.
- סוליה חיצונית:
אסיקס שילבה בסוליה החיצונית את תרכובת הגומי ASICSGRIP. היא עושה עבודה מצוינת ואחיזת הכביש של הנעל חזקה מאוד גם במשטחים רטובים. עם זאת, הגומי נפרס רק בקצות הסוליה עם רצועה אחת במרכז קדמת כף הרגל. זה מוביל לחשיפה גבוהה של הקצף עצמו, ולחשש לפגיעה בו בטווח הארוך. בטוח שלא כדאי לרוץ בכלל על שבילים. אבל אני מניח שזה המחיר שאנחנו משלמים על המשקל הנמוך של הנעל.
- עמידות: בעוד קצפי העל (למשל, PEBA) ספקים ביצועים חזקים אך נוטים לעמידות נמוכה. קצף ה-A-TPU ידוע כעמיד מאוד. אחרי 140 ק"מ של ריצה, אני לא רואה סימני בלאי משמעותיים, והן מרגישות כמו שהרגישו לאחר 50 ק"מ.
למי מתאימה ולמי פחות
הנעל תתאים לרצות ולרצים ש…
- רוצות להחזיק נעל רב-תכליתית אחת לכל הריצות.
- אוהבות את התחושה הקפיצית של החזר אנרגיה גבוה.
- רוצות נעל שמתנהגת ומרגישה כמו נעל-על, אבל פלטת קרבון זה לא הקטע שלהן.
הנעל פחות תתאים לרצות ולרצים ש…
- מעדיפות סוליה קשיחה יותר עם החזר אנרגיה נמוך.
- אוהבות להרגיש יותר את הקרקע.
- עלותה של הנעל גבוהה מדי לטעמן.
האם הנעל שווה את המחיר?
ההחלטה ברכישת נעל היא מה אני מקבל מול כמה אני משלם עבור זה. כאלף ₪ לנעל זה הרבה כסף, לכן ניסיתי להראות כאן את מגוון השיקולים, את מה שטוב ואת מה שלא טוב. האמונה שלי היא שלצד היתרונות שלה, והיא נעל נפלאה – היא תהיה עמידה למדי. בסוף אני משלם עבור כמות קילומטרים שאני עושה בנעל. אם היא אכן תספיק למרחק גדול דיו, אז המחיר הגבוה היה שווה את זה.
המלצתי
אל תתבלבלו מהמאסיביות של העיצוב המקסימליסטי. זו נעל קלה, מהירה ובעיקר מפתיעה. אני אישית הכי נהנה לרוץ בהן באימוני מהירות, או בריצות ארוכות בקצבים ששואפים לקצב המרתון שלי.
ה-Megablast היא אחת הנעליים הכי ורסטיליות שפגשתי. לא רק בכך שהיא מתאימה לכל מרחק ומהירות, אלא שרמת הביצועים שלה בכל אחד מאלה גבוהה. זאת בזכות תרכובת הבית של קצף העל, שהיא מציגה בראשונה. באימוני מהירות הקפיציות שלה מזניקה אותי בכל צעד קדימה ועדיין יציבה, בריצות ארוכות היא משככת בצורה מעולה את הזעזועים ועדיין מרגישה חיה. והריצה איתה תמיד כיפית, ותמיד קשה קצת פחות.
כן, המחיר מציב אותה בקצה העליון של הסקאלה ורק נעלי קרבון נמצאות מעליה בשרשרת המזון. אבל אם אתם מחפשים זוג ורסטילי אחד שנותן תמורה מלאה לכסף ומרגיש כמו מוצר פרימיום אמיתי – זו הנעל בשבילכם.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

