סמארטפונים

ויתרתי על מכשיר הדגל לטובת ה-Galaxy A57: הנה מה שגיליתי על הסמארטפון הדקיק

ה-Galaxy A57 הוא האלטרנטיבה של סמסונג לתחרות הסינית, הוא מציע מסך נהדר, יכולת עריכת תמונות באמצעות AI וגוף דקיק, במחיר המתחיל מ-1,550 שקל

בעוד שרוב הזמן אנחנו שומעים על השקות סמארטפונים מסדרת ה-S, דווקא סדרת ה-A היא זאת שפונה להמונים עם סמארטפונים במחירים נוחים יותר. ה-Galaxy A57 שהושק בחודש שעבר בארץ, הוא הדגם המוביל את קטגוריית ה-A, כאשר הוא מנסה למנוע מהלקוחות של החברה לעבור לדגמים של היצרניות הסיניות. בתקופה האחרונה השתמשתי ב-A57 בתור הסמארטפון הראשי שלי, בשביל לראות אם לא חייבים להשקיע את סכומי הכסף שמבקשת סדרת ה-S.

סמארטפון דקיק ומבריק - Galaxy A57. צילום צילום צחי הופמן
סמארטפון דקיק ומבריק – Galaxy A57. צילום צילום צחי הופמן

עיצוב: Galaxy A57 – דקיק מזכוכית

ה-A57 הוא סמארטפון דקיק, רק 6.5 מ״מ, זה לעומת ה-7.4 מ״מ ב-Galaxy A56 (לסקירה המלאה). הרגשתי את הדקיקות הזאת מיד שהחזקתי אותו ביד, כאשר סמארטפונים אחרים פשוט נראים עבים לידו. הסמארטפון הזה גם לא כבד, הוא שוקל 179 גרם.

מבחינת עיצוב, ה-A57 מגיע במראה זכוכית מבריק. יש לו מסגרת אלומיניום וזכוכית קדמית ואחורית מסוג Gorilla Glass Victus Plus, שהיא אומנם לא הגרסה הכי מתקדמת של חברת קורנינג, אבל היא תוכננה לעמוד בנפילות של משטחים קשים מגובה של עד 2 מטר. העמידות הזאת חשובה כאן, כי הסמארטפון הזה הרגיש לי חלקלק בידיים ולכן כדאי להשקיע ישר בכיסוי מתאים.

ה-A57 מגיע בצבעים: תכלת, כחול, סגול ואפור. הוא גם עמיד למים ואבק בתקן IP68, מה שאומר טבילה במים עד לעומק של 1.5 מטר למשך 30 דקות, אבל כמו תמיד, לא כדאי לנסות את זה אם לא חייבים.

סמסונג Galaxy A57. צילום צחי הופמן
סמסונג Galaxy A57. צילום צחי הופמן

מסך: Galaxy A57 – מתמודד היטב עם אור השמש

ה-A57 מגיע עם אותו גודל מסך כמו קודמו – 6.7 אינץ׳, מדובר בתצוגה מוצלחת בטכנולוגיית Super AMOLED Plus ברזולוציית Full HD Plus עם קצב רענון תמונה המגיע עד 120 הרץ, מה שמספק לו תנועה חלקה בממשק. הבהירות כאן מגיעה בשיא ל-1900 ניטים וגם תחת השמש הישראלית הקופחת בצהריים, הצלחתי לקרוא הודעות בלי לאמץ את העיניים.

סמסונג Galaxy A57. צילום צחי הופמן
סמסונג Galaxy A57. צילום צחי הופמן

ממשק: עדכונים לשש שנים ו-AI

ה-A57 מגיע עם מערכת ההפעלה אנדרואיד 16 עליה מולבש הממשק העדכני של סמסונג – One UI 8.5 והוא כולל שדרוגים למערכת ההפעלה למשך שישה דורות קדימה. כמובן שסמסונג שילבה כאן המון יכולות AI, כאשר היא ממתגת אותן תחת השם Awesome Intelligence במקום Galaxy AI, המיתוג בו היא משתמשת בסדרת הדגל שלה – Galaxy S26. סמסונג מציעה כאן את AI Select אשר מאפשר לחלץ טקסט או תמונות מבלי לבחור פריטים באופן ידני. התכונה הזאת תומכת גם בגרירה ושחרור בפריסות של כמה חלונות, ומאפשרת למשתמשים להעביר תמונות ל-Samsung Notes או לעורך התמונות. עוד יכולות הן מחיקת אובייקטים מתמונות ו-Auto Trim  לעריכה יותר קלה של סרטונים.

סמסונג הוסיפה כאן את היכולת של תמלול שיחות או הפיכת הודעות קוליות לטקסט, אבל היא לא זמינה בעברית. מה שכן, בניגוד לכל מכשיר של יצרנית אחרת שאני זוכר, יכולת הקלטת השיחות כאן היא ללא עדכון של הצד השני.

סמסונג Galaxy A57. צילום צחי הופמן
סמסונג Galaxy A57. צילום צחי הופמן

חומרה: זיכרון עבודה מינימלי

סמסונג אומנם מציעה את המכשיר בגרסה הכוללת זיכרון עבודה (RAM) של 12 גיגה, אבל ממה שאני ראיתי וקיבלתי לסקירה, מדובר בארץ בגרסה עם ה-8 גיגה זיכרון עבודה. ברוב המקרים זה יספיק לכם, אבל אני הרגשתי הרבה פעמים שהמכשיר טיפה מגמגם. אני כמובן משתמש כבד וזה הורגש אצלי קצת יותר, אבל עבור קהל היעד שמחפש סמארטפון מקטגוריית הביניים זה אמור להספיק. המעבד כאן הוא Exynos 1680 בטכנולוגיית 4 ננומטר של סמסונג.

נפח האחסון כאן בגרסה הבסיסית מגיע עם רק 128 גיגה, כאשר יש אפשרות גם ל-256 גיגה. לא ראיתי שגרסת ה-512 גיגה נמכרת בארץ. כמובן שיש כאן NFC, ה-WiFi בגרסת 6e ויש גם eSIM. יש כאן גם רמקולים סטריאופוניים לא רעים בכלל, אבל היה נחמד ליותר עוצמה.

מצלמה: תוצאות טובות, ללא זום אופטי

מבחינת צילום, המכשיר כולל מערך של שלושה חיישנים: 50 מגה פיקסל ראשי עם מייצב אופטי, 12 מגה פיקסל צילום רחב 123 מעלות וחיישן 5 מגה פיקסל מאקרו. אין כאן זום אופטי, רק דיגיטלי, וזה כצפוי לא שומר על החדות. מדובר במצלמה טובה לקטגוריה עם פירוט לא רע וצבעים חיים שבסך הכל הצליחה להוציא עבורי תמונות טובות. גם צילום הלילה הצליח לייצר תמונות עם הרבה תאורה.

מצלמת הסלפי מגיעה עם חיישן 12 מגה פיקסל. כל עוד מצלמים באור יום אופטימלי, התמונות מוצלחות, אבל אל תצפו כאן למעבר לזה בתנאים פחות אידיאליים.

סוללה: מתקשה לשרוד יום שלם

סמסונג ציידה את ה-A57 בסוללה בגודל מכובד של 5000 מיליאמפר/שעה, אבל משהו בניהול הסוללה כאן לא מתנהג נכון, כי היא פשוט אוזלת במהירות. לי היא החזיקה משעה 07:30 ועד 19:00 כאשר נשארו לי 12% אנרגיה. מצד שני, מדובר בזמן מסך ארוך של כמעט 6 שעות. מבחינה טעינה, סמסונג ציידה את המכשיר בטעינה של 45 וואט, שנותנת פתרון סביר לטעינה חוטית. אין כאן טעינה אלחוטית.

מחיר: 1,550 שקל

בשורה התחתונה, ה-Galaxy A57 הוא סמארטפון טוב, אבל צריך להבין, שבגלל שסמסונג בחרה למכור כאן את גרסת ה-8 גיגה זיכרון עבודה ולא את ה-12 גיגה, היא מכוונת אותו לקהל שפחות מחפש ביצועים ומוכן להתפשר (לפעמים) על גמגומים בתחושה החלקה בממשק (לא בטוח שכל אחד ירגיש אותם). מעבר לזה, זהו סמארטפון דקיק עם מסך מוצלח וסוללה בקיבולת גדולה, אבל כזאת שתתקשה לשרוד יום שלם.

יתרונות:

עיצוב דקיק

עמיד למים

מסך באיכות מוצלחת

המון יכולות AI

חסרונות

דורש יותר זיכרון עבודה

הסוללה מתקשה לשרוד יום שלם

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

השאר תגובה

לגלות עוד מהאתר The Gadget Reviews

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא