לוח שידורים

פעם yes קידמה את הבינג', עכשיו היא פוגעת בו

ניסיתי לצפות בבינג' בעונה החמישית והמצויינת של פאודה ב-yes וגיליתי שכנראה היה עדיף לי לחכות שהיא תשודר בנטפליקס, כי חווית הצפייה של החברה כבר לא מתאימה לעולם הזה

חיכיתי תקופה ש-yes תשדר מספיק פרקים של פאודה, שאני אוכל להתחיל לצפות בעונה החמישית בבינג' בלי הפרעות מיותרות (עונה מצוינת ומומלצת, אבל כנראה כדאי שתחכו שתעלה לנטפליקס). מהר מאוד גיליתי ש-yes פשוט הרסה לי את החוויה עם רצון להרוויח עוד כסף מהלקוחות המשלמים שלה.

לאחרונה yes הוסיפה פרסומות לפני צפייה בכל פרק. היא התחילה את זה עם העונה החמישית של פאודה (כרגע החברה מגדירה את זה כפיילוט ואתם משתתפים בו מבלי שבחרתם). בכל פרק, אתם חייבים לצפות בפרסומת מרגיזה של בנק לאומי, שהפרזנטורים מקפצים ומרקדים על משהו שלא ממש מעניין אותי ורק מפריע לי להתחיל את הפרק.

פאודה עונה 5 ב-yes. צילום אוהד רומנו
פאודה עונה 5 ב-yes. צילום אוהד רומנו

אומנם כ-30 שניות לפני פרק אחד זה לא נשמע הרבה, אם צופים בפרק אחד, אבל מה קורה שעושים בינג'? הפרסומת המעצבנת חוזרת בכל פעם, שלא לדבר שמדובר באותה פרסומת שפשוט קוטעת את רצף החוויה.

בעולם שבו התרגלנו משירותי סטרימינג אחרים להקפיץ את כל ההפרעות המיותרות, בין אם זה תקציר הפרקים הקודמים והשיר פתיחה, פתאום פרסומת לא קשורה פוגעת בהנאה.

אגב, גורמים ב-yes אמרו שמרבית הצופים של העונה, לא צופים בה בבינג'. אלא כל שבוע בפרק. אומנם זה יכול להיות, אבל עדיין יש מי שכמוני רוצה לצפות בה בבינג'.

הדבר עוד יותר מפתיע, כי yes היא זאת שדחפה את נושא הבינג' בישראל כבר בשנת 2014, כאשר היא יצאה בקמפיין שמלמד את הישראליים מה זאת המילה הזאת ולמה כדאי לצפות ככה בסדרות שאתם אוהבים.

רוצים לצפות בתוכן ב-4K? אל תקפצו לסמארטפון שלכם באמצע

עוד דבר תמוהה ב-yes היא ההחלטה להפריד תוכן ב-4K לתוכן בשידור Full HD. אם אתם צופים בפאודה או כל תוכן אחר ורוצים ליהנות ממנו ברזולוציה גבוהה, אתם צריכים להבין ש-yes מעלה בנפרד את התכנים ב-4K וב-HD, כך שאתם צריכים לחפש את התוכן בנפרד. זה לא עובד ב-yes כמו בנטפליקס או בדיסני+ שבוחרים את הרזולוציה בתוך הפרק.

הבעיה מסתבכת שאתם רוצים להתחיל לצפות בפרק בטלוויזיה ומתישהו לעבור לטאבלט/לסמארטפון שלכם. האפליקציה במכשיר הנייד לא תזהה אותו, כי גרסת ה-4K לא קיימת במובייל (רוב שירותי הסטרימינג לא מציעים 4K במובייל), מה שאומר שאתם צריכים להתחיל לחפש את המיקום שלכם בפרק מחדש בסמארטפון ואז אם תחליטו לחזור שוב לטלוויזיה, לעשות אותו דבר (אם תעדיפו את גרסת הרזולוציה הגבוהה). yes הייתה יכולה לזהות לבד את המכשיר בו הצופה משתמש ולהתאים את הרזולוציה.

נכון שאצל חלק משירותי הסטרימינג המקומיים אין בכלל תוכן ב-4K, אבל הם לא שירות פרימיום כמו yes והם גם לא מרוויחים פעמיים על הלקוחות שלהם, פעם אחת על דמי המנוי ופעם שנייה על הפרסומות. 

לא רוצים לקבל התראות? אל תדאגו, אנחנו נזכיר לכם שוב ושוב ושוב

דבר שלישי שאומנם פחות קשור לבינג', משום מה ב-yes לא מוכנים שאתם לא תשתמשו בהתראות באפליקציה שלהם על תוכן חדש. אתם אומנם יכולים להגיד שאתם לא מאשרים, אבל כמעט בכל פעם שתיכנסו לאפליקציה, היא תציע לכם שוב להירשם לשירות הזה, לא משנה כמה תסרבו.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

לא כדאי לפספס גם…

השאר תגובה

לגלות עוד מהאתר The Gadget Reviews

כדי להמשיך לקרוא ולקבל גישה לארכיון המלא יש להירשם עכשיו.

להמשיך לקרוא