סמארטפונים

ביקורת: בלקברי Priv- סמארטפון יקר ולא אפוי עד הסוף

 

בחברת בלקברי הקנדית חושבים שהם נמצאים עדיין אי שם בשנת 1997, קצת לפני השקת האייפון, כאשר אנשים עדיין תפסו מהחברה כסמל סטטוס לאנשי עסקים. אחרת קשה להסביר את התמחור ההזוי של ה-Priv  העומד על 5,000 שקל ברשת פרטנר. ה-Priv הוא סמארטפון יקר, לא אפוי עד הסוף וסובל מחסרונות שונים, שפשוט לא הופכים אותו לאלטרנטיבה ראויה לדגמים אחרים. הדבר היחיד שיכול לקרוץ למשתמשים העסקיים הוא ההבטחה של החברה לנושא האבטחה.

מקלדת: גולת הכותרת של בלקברי היא המקלדת הנשלפת שלה. הציפייה שלנו הייתה למצוא ב-Priv מקלדת מצוינת, אבל הדבר רחוק מכך. בלקברי בנו את המקלדת כך שהיא נשלפת מהחלק התחתון של הסמארטפון (תצורת סליידר). הכפתורים עצמם קטנים מדי וקשה לראות את האותיות החרוטות על גביהם. אבל זו לא הבעיה הכי גדולה במקלדת, אנחנו לא מצאנו דרך נוחה לבצע החלפה של שפה מעברית לאנגלית בלחיצת כפתור בודדת. במקום זה, צריך ללחוץ על אייקון מקלדת המופיע בצד השמאלי התחתון של המסך ורק אז לשנות את השפה. מדובר בשתי לחיצות ארוכות ומתישות. היינו מצפים מבלקברי לחשוב על הנקודה הזו עבור מכשיר שאמור להצטיין בהקלדה מהירה. מצד שני, אנחנו חייבים לציין לטובה את מנגנון השלמת המילים המוצלח בעברית ועל הדרך המהירה לאשר מילים שאנחנו מעוניינים לשלב בטקסט – החלקה של האצבע כלפי מעלה במרכז המקלדת הפיזית.

sdr

ממשק: שינוי משמעותי ב-Priv לעומת סמארטפונים קודמים של החברה, היא מערכת ההפעלה המותקנת בו – אנדרואיד מרשמלו (6.0). בלקברי שמרה על המראה של האנדרואיד ולא ביצעה בו כמעט שינויים, מלבד תכונות הקשורה לרמת האבטחה של המכשיר, כמו הצפנת ה-Priv, בדיקת אבטחת המערכת בכל פעם שמפעילים מחדש את ה-Priv ואפליקציה בשם DTEK המספקת חיווי על מצב ההגנה של הטלפון. בנוסף, יש כאן ממשק צדדי, המסתתר בצד השמאלי של המסך. כאן ניתן לקבל גישה מהירה לאנשי קשר מעודפים, פגישות קרובות ומיילים אחרונים. ה-Priv גם כולל אפליקציית HUB של בלקברי. זו מספקת מקום אחד לקבלת המיילים, המסרונים, הודעות הוואטס אפ והרשתות החברתיות.

מסך: ל-Priv יש מסך מצויין בגודל 5.4 אינץ’ ברזולוציית Quad HD (או 2K) בעל צפיפות פיקסלים של 540ppi. המסך עצמו גולש מעט לצדדים, הוא תופס כמעט 72% מהחלק הקדמי של הסמארטפון. הזכוכית עצמה היא מסוג גורילה גלאס 4 של קורנינג. המסך הזה מספק חדות מצויינת, צבעים עשירים ועמידות טובה באור שמש ישיר.

עיצוב: המקלדת הפיזית מייצרת משקל נוסף לסמארטפון הכבד והגדול הזה, אשר שוקל 192 גרם. ל-Priv יש גם עיצוב רחב. לא בטוח שכל אחד יאהב אותו. גב המכשיר חלק, למרות שהוא כולל פסים אלכסוניים הנותנים תחושה כאילו מדובר בגב מחוספס. כפתור ההפעלה/כיבוי של המכשיר ממוקם בצד השמאלי שלו, כאשר בצד הימני אפשר למצוא כפתורים לשליטה בעוצמת הסאונד וכפתור נוסף המבצע השתקה (Mute) בזמן שיחה או בזמן האזנה למוזיקה. החיסרון בעיצוב היא עדשת המצלמה הבולטת.

cof

חומרה: ה-Priv עובד בצורה מוצלחת מאוד, מגיב היטב ולא נח לרגע, גם שמריצים עליו מספר אפליקציות כבדות. אז איפה הבעיה? הסמארטפון הזה מתחמם מהר. הביצועים של המכשיר לא יורדים, אבל כמה דקות בודדות של צפייה בווידיאו והתחושה של ה-Priv בידיים הופכת ללא נעימה. המעבד של הסמארטפון הוא סנפדרגון 808 של קוואלקום עם שני מעבדים הרצים במקביל: שתי ליבות במהירות 1.8 ג’יגה הרץ וארבע ליבות במהירות 1.44 ג’יגה הרץ. זיכרון העבודה עומד על 3 ג’יגה עם נפח אחסון של 32 ג’יגה כולל אפשרות להרחבה באמצעות כרטיס (עד 200 ג’יגה). הרמקולים של המכשיר מוצלחים וחזקים. חבל רק שבמכשיר יקר כל כך, אין מנגנון טביעת אצבע.

מצלמה: בלקברי מתגאה במצלמה עם עדשת שניידר בעלת חיישן 18 מגה פיקסל, מייצב תמונה אופטי, מפתח צמצם f/2.2 ופלאש כפול עם תאורה חמה וקרה. הביצועים קצת פחות טובים מהנתונים על הנייר. התמונות לא חדות מספיק והצבעים דהויים ולא עשירים כמו שהיינו מצפים מסמארטפון ברמת מחיר כזו.

סוללה: למרות הסוללה עם הקיבולת הגדולה (3410 מיליאמפר/שעה), האנרגיה של המכשיר אוזלת כבר בשעה שש-שבע בערב. מאכזב. ה-Priv כולל את טכנולוגיית הטעינה האלחוטית בתקן Qi ו-PMA, אבל הבעיה כאן, שלוקח שניות ארוכות למצוא את החיישן לזיהוי הסמארטפון הממוקם בגב המכשיר. משום מה, החיישן לא ממוקם באמצע גב המכשיר, אלא יותר לכיון החלק התחתון. ברוב הפעמים בהם ניסינו לטעון את הסמארטפון, לקח לנו זמן ארוך מדי להתחיל את הטעינה האלחוטית ובסוף ויתרנו עליה.

ה-Priv כולל טכנולוגיית טעינה מהירה, אשר אמורה לטעון 60% מסוללת המכשיר בכחצי שעה. המטען המצורף לערכה לא תומך בטעינה מהירה והוא טוען 22% מסוללת הסמארטפון בחצי שעה. עלוב מאוד שהחברה לא מצרפת מטען מהיר במכשיר יקר כל כך.

בשורה התחתונה, בלקברי מכוונים את מכירות ה-Priv לקהל הלקוחות העסקי, זה הפחות רגיש למחיר. מצד שני, עבור סמארטפון שעולה 5,000 שקל, היינו מצפים למכשיר מוצלח בהרבה.

מחיר: 5,000 שקל ברשת פרטנר

ציון: 8

 

 

תגובה אחת

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: