אוזניות

סקירה: Jaybird Run – אוזניות שנוח לרוץ איתן

אוזניות הטרולי וויירלס (Truly Wireless) הן אוזניות המרגישות ככאלו הנוצרו במיוחד לספורטאים. היעדר חוטים הופך אותן למוצר שכיף לרוץ איתן. חברת אוזניות הספורט ג’ייברד (Jaybird) החלה לפעול בארץ קצת לפני יותר משנה, כאשר המטרה שלה היא להציע אוזניות שאפשר לעשות איתן כמעט כל פעילות ספורט (פרט לשחייה). דגם ה-Run הן אוזניות הטרולי וויירלס הראשונות של ג’ייברד, כאשר מהשם שלהן, אי אפשר להתבלבל למי הן מיועדות.

עיצוב: ה-Run הן אוזניות נוחות, מהר מאוד אחרי שמתחילים לרוץ איתן, שוכחים שהן בכלל נמצאות באוזניים. הן לא זזות, לא כואבות ולא מציקות. ג’ייברד מצרפת בערכה 3 סוגי מתאמי סיליקון בגדלים שונים וגם 3 סוגי מתאמים מסוג של חצי קשת, המאפשרים למקם את האוזניות בצורה יציבה. האוזניות עמידות לזיעה או גשם, מה שמאפשר להמשיך לרוץ איתן בחורף.

DSC05683

ג’ייברד מיקמה כפתור פיזי גדול בכל אחת מהאוזניות. מה שמפריע בעיצוב הכפתורים, הוא הצורך לבצע לחיצה פיזית יחסית חזקה, על מנת שהפעולה תתבצע. זה מציק ולא ממש נוח. הכפתור הימני משמש להפעלה/עצירת השיר המתנגן, מענה/ניתוק שיחה, בעוד הכפתור השמאלי מיועד להפעלת גוגל אסיסטנט או סירי. לחיצה כפולה על אחד הכפתורים תקפיץ את השיר קדימה, אבל אין אפשרות להעביר את השיר אחורה, בשונה מאוזניות אחרות באמצעות שלוש לחיצות.

ג’ייברד מצרפת בערכה שני נרתיקי נשיאה: הדגם הראשון הוא מעיין כיס גומי, בו אפשר לאחסן את כבל ההטענה ומתאמי הסיליקון השונים. הדגם השני הוא נרתיק פלסטיק קשיח בצבע שחור מבריק. הנרתיק עצמו קל, אבל יחסית עבה ולא נוח לשאת אותו בכיס הג’ינס. הוצאת האוזניות מהנרתיק תפעיל אותן באופן אוטומטי והכנסה שלהן תכבה אותן.

DSC05659

סאונד: ל-Run יש סאונד מוצלח, אבל לפחות לי זה הרגיש שהדבר היה תלוי עד כמה הצלחתי לבצע התאמות של האקולייזר הפנימי. הבס היה סביר ולא חזק מדי והדיסטורשנים גם כן לא היו חזקים ומספיק נעימים לאוזן, אבל היה חסר מעט עומק בצלילים. הבידוד הפנימי מרעשי רקע חיצוניים הצליח לבצע את העבודה ולתת לי להיעלם לתוך השירים.

אחד הדברים שהפריעו לי ב-Run היא עוצמת הצליל, זו לא הייתה בהרבה מקרים מספיק גבוהה בשבילי. קשה לי להיזכר שהייתה לי בעיה של ווליום באוזניות אחרות.

ניתן לנהל שיחות טלפון עם ה-Run, אבל את האדם איתו משוחחים ניתן לשמוע רק מהאוזניה הימנית. לא היו תלונות על איכות השיחה ממני, אבל כן שמעו היטב את רעשי הרקע מסביב.

אפליקציה: כמו הרבה אוזניות אחרות, גם ג’ייברד מציעה אפליקציה בשם MySound, זו גוירה לעברית ומאפשרת להגדיר את האקולייזר בהתאם להעדפות האישיות של המשתמש. מה שנחמד, שהגדרות האקולייזר נשמרות על האוזניות עצמן, כך שלא משנה אם מחליפים סמארטפון או מתחברים עם האוזניות ללפטופ, הצליל האישי נשמר.

 

 

 

ג’ייברד גם הוסיפה אפשרות למצוא את האוזניות על גבי מפה. תכונה שיכולה לעזור, במקרה ששוכחים את האוזניות. האפליקציה מציגה את המיקום האחרון שהאוזניות היו מחוברות לסמארטפון. האפליקציה גם מוסיפה חיווי בחלק העליון של הסמארטפון על מצב הסוללה (נבדק במכשיר אנדרואיד).

יכולות נוספות: ה-Run בניגוד לאוזניות טרולי וויירלס מתחרות, לא כוללות נפח אחסון פנימי או מדידת דופק, מה שאולי היה מעלה את המחיר שלהן, אבל מוסיף לחוויית השימוש.

20170918_182610 (1)
ה-Run בתוך נרתיק הטעינה שלהן. צילום צחי הופמן

סוללה: ה-Run מצליחות לספק 4.5 שעות ניגון, נתון מרשים בקטגוריית הטרולי וויירלס. נרתיק הנשיאה מאפשר שתי טעינות נוספות של הסוללות.

מחיר: 850 שקל

בשורה התחתונה, ה-Run הן אוזניות ספורט טובות, אומנם אין להן את הסאונד הכי מוצלח בקטגוריית הטרולי וויירלס, אבל עבור פעילות כמו ריצה, הן לגמרי עושות את העבודה. בנוסף, ג’ייברד מצליחה לספק כאן בדיוק מה שהיא מבטיחה – אוזניות קלות, שלא מרגישים אותן באוזניים והן לא נופלות באימונים.

ציון: 8

 

3 תגובות

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: