אייסר היא שחקן מוכר ובולט בשוק העולמי, אבל פה בארץ קשה למצוא אותה בחנויות, וזה חבל. לאייסר יש לפטופים טובים עם מפרט גבוה ביחס לרמת המחיר שלהם. ה-Swift 3 הוא בדיוק מוצר מהסוג הזה, יש לו מפרט שאפשר למצוא בלפטופים יקרים יותר, כאשר הצרכן מתפשר בנקודות מסוימות אבל החוויה היא של מוצר בקטגוריה גבוהה יותר.
עיצוב: הלפטופ הזה נראה טוב, הוא עשוי מתכת כסופה ומוברשת, כאשר על הציר הפנימי המחבר בין המסך למקלדת חרוטה המילה Swift. אין פה יותר מדי הפתעות עיצוביות, כאשר בפינות הוא מצופה מתכת מבריקה, אבל יש משהו בחיבורים שנראה כאילו הודבק. זה לא מפריע בעין, אם לא מתמקדים בזה יותר מדי. המשקל עומד על 1.8 ק”ג, המאפשר לסחוב אותו בתיק גב, מבלי לקטר יותר מדי. בכל מקרה, לקטגוריה שהוא נמצא בה, ה-Swift 3 הוא מחשב שלא מתביישים בו.

מסך: אייסר שילבה כאן מסך 14 אינץ’ ברזולוציית Full HD עם גוון צבע נעים ודיוק טוב של התצוגה. זהו לא מסך מגע, אבל ניתן להשטיח את המסך ב-180 מעלות. למה זה טוב? אולי לשתף את התצוגה עם חברים, אבל המסך כאן לא מגע, אז זה לא ממש מועיל. התאורה האחורית במסך לא מספיק חזקה ולפעמים זה קצת מפריע, אבל רוב הזמן זה בסדר.

חומרה: אייסר לא חסכה כאן בחיבורים, בכדי שלא תצטרכו ללכת עם מתאמים שונים: יש כאן כניסת USB-C חדישה, 2 כניסות USB 3.0, כניסת USB 2.0, יציאת HDMI וקורא כרטיסי זיכרון מסוג SD. ל-Swift 3 קורא טביעות אצבע העובד ביחד עם ווינדוס Hello של מיקרוסופט. מנגנון זה מאפשר לפתוח את המחשב בנגיעה קלה, אבל לא תמיד הוא מספיק מהיר והיו פעמים רבות שהוא פספס. מה חסר כאן? כניסת LAN.
המפרט כולל מעבד i7 של אינטל דור 8 עם 8 ג’יגה זיכרון עבודה. הגרסה שאני בדקתי כוללת כרטיס מסך פנימי של אינטל ונפח אחסון של 256 ג’יגה, אבל המחשב שנמכר בחנויות כולל כרטיס מסך טוב יותר מסוג Geforce MX150 עם 2 ג’יגה זיכרון, כאשר כונן האחסון במחשב הוא בנפח גדול יותר של חצי טרה. בכל מקרה, לא נתקלתי בבעיות בביצועים של המחשב, הוא הגיב טוב ובמהירות, אבל חשוב לציין שלא ניסיתי להריץ עליו משחקים, אלא בעיקר עבודה עם שני מסכים, דפדפן כרום עם המון טאבים פתוחים, בנוסף לסלאק, וואטס אפ, טלגרם ונגן מוזיקה פתוח תוך כדי לעבודה. אנטנות ה-WiFi משולבות בחלקים העליונים של המסך – לא נתקלתי בשום בעיית גלישה. מדובר בהתקן WiFi מסוג 802.11ac. עוד אפשר למצוא כאן תקשורת בלוטות’.
רמקולים: הרמקולים ממוקמים בתחתית המחשב, בצדדים, והם כוללים טכנולוגיית TrueHarmony, האמורה לספק חדות גבוהה לצלילים. זה לא באמת ככה. לרמקולים יש עוצמה סבירה וגם סאונד מספיק לצפייה בסרטים או האזנה לשירים במחשב, אבל הוא לא יותר מבסדר. הצליל לא עמוק והבאס בינוני.
מקלדת ועכבר: המקלדת מרווחת, נוח להקליד איתה זמנים ארוכים, אפילו בהקלדה מהירה ועיוורת וגם יש לה תאורה אחורית לעבודה בחדרי הרצאות חשוכים. משטח העכבר תופס שטח מכובד, ובסך הכל מאפשר להשתמש בו מבלי להידרש כל הזמן לעכבר חיצוני.

סוללה: הסוללה חלשה ומצליחה להגיע בקושי ל-4 שעות עבודה בהגדרת ביצועים גבוהים, תאורה אחורית גבוהה וחיבור ל-WiFi.
המחיר: 4,700 שקל (נמכר גם במפרטים חלשים יותר ב-3,000 עד 3,500 שקל)
בשורה התחתונה, ה-Swift 3 שייך לקטגוריית לפטופי הביניים, כאשר אלו לא נמכרים במחיר מופרז, אבל עדיין מציעים חומרה טובה ואפילו טובה מאוד (ביחס למחיר). אייסר יצרה כאן מחשב מתכת שנראה טוב, כמעט שלא מפשל וכולל יכולות שקיימים בדגמים יקרים יותר.
ציון: 8