אינטרנט אלחוטי בבית הפך בשנים האחרונות להכרח. אנחנו רוצים שהסמארטפונים, הלפטופים, הטלוויזיות החכמות, מצלמות האבטחה ושאר האביזרים שקיימים בבית יהיו מחוברים באופן קבוע לרשת. הבעיה שנתב אלחוטי בודד, לא מצליח בדרך כלל לכסות דירות שלמה, שלא לדבר על בתים עם שתי קומות וחצר. מה שיוצר בעיות קליטה בבית. טכנולוגיית ה-Mesh הקיימת ב-deco M5 של tp-link באה לפתור בדיוק את הבעיה הזאת. היא מציעה כיסוי אלחוטי רחב ויציב למספר גדול יותר של מכשירים ומאפשרת שכפול של עוצמת הנתב הקיים על גבי שטחים גדולים יותר.

התקנה: ה-Deco מתאים לכל נתב/מודם, גם לכאלו שלא תומכים בטכנולוגיית Mesh. אני חיברתי אותו לממיר הפייבר בוקס של הוט. ההתקנה מתבצעת באמצעות האפליקציה של tp-link, זו מדריכה את המשתמש באמצעות איורים וטקסטים קצרים באנגלית. אין פה יותר מדי הגדרות, צריך לכבות את הנתב/מודם הקיים, לחבר את יחידת ה-Deco הראשונה אליו באמצעות כבל LAN ולהפעיל אותם לאחר מכן יחדיו. תאורה כחולה מהבהבת על-גבי ה-Deco תסמן מתי הוא מוכן לשיוך באמצעות בלוטות’ לאפליקציה. לאחר מכן, מכניסים את שם הרשת והסיסמא. לאחר ההתקנה של ה-Deco הראשון, מחפשים מיקום נוסף בבית בו הקליטה מתחילה להיות בעייתית וממקמים אותו. מדובר בתהליך שיוך נוסף הדומה לזה של היחידה הראשונה.
הערכה כוללת 3 יחידות Deco, כך שהיא מתאימה לבתים גדולים עם שתי קומות, מרפסת וחצר. אגב, במהלך הסקירה שלי, העברתי את ה-Deco בבית נוסף, מה שדרש ממני לבצע אתחול פיזי ליחידות עצמן. הדבר מתבצע באמצעות כפתור אתחול הקיים בגב ה-Deco.
שימוש: טכנולוגיית Mesh פותרת בעיה המוכרת לצרכנים שהוסיפו מגברים שונים אצלם בבית. בתור לקוח הוט, הפתרון שהחברה הציעה לי בעבר עבור פריסה של הרשת, הוא שילוב של ממיר מיני פייבר בוקס, הכולל נתב פנימי. הפתרון הזה יוצר מצב שיש בבית מספר רשתות בעלות אותו שם והסמארטפון או הלפטופים ממשיכים להיות מחוברים לרשת אליה הם התחברו בהתחלה, אפילו אם היא חלשה יותר במיקום בה הם נמצאים. בשביל להתחבר לרשת החזקה יותר, צריך לבצע חיבור ידני. במקרה של Mesh יש רק רשת אחת וה-Deco מספק כל הזמן לסמארטפון את החיבור הטוב יותר, כאשר הוא מזהה איזה מכשיר מחובר אליו והאם לחבר אותו לרשת ה-2.4 ג’יגה הרץ או ל-5 ג’יגה הרץ. כמו כן, ה-Deco יודע לקבוע את ערוצי השידור בהתאם למכשירים אחרים המחוברים באותה סביבה, כמו נתבים מדירות סמוכות.
ה-Deco מאפשר חיבור של עד 64 מכשירים בו זמנית בממוצע, לעומת עד 15 מכשירים בממוצע בשימוש בנתב רגיל, כך שהוא מותאם לעולם האינטרנט של הדברים (IOT), בו אנחנו מחברים נורות, מזגנים, טלוויזיות ורמקולים לרשת שלנו. לכל יחידת Deco קיימים 2 כניסות LAN במהירות 1 ג’יגה, כאשר מחבר החשמל הוא מסוג USB-C. ניתן לחבר עד 10 יחידות Deco בבית. 3 יחידות יצליחו לכסות שטח של כ-420 מטר. המכשיר תומך בקצב העברת נתונים של 1300Mbps ובכל יחידה קיימים 4 אנטנות.
בבדיקה שלי, אפילו יחידה בודדת של Deco כיסתה חלק משמעותי יותר של הבית מזה של הפייבר בוקס של הוט. אצלי בבית היה צורך בשתי יחידות, שכיסו את כל החלקים בבית, כאשר הם מצליחים להעביר אינטרנט מהיר יותר לאזורים שהתקשיתי לקבל בהם קליטה נורמלית, שלא לדבר על מהירות גלישה יציבה.
אפליקציה: באמצעות האפליקציה של ה-Deco, ניתן לנהל בלחיצת כפתור את מורשי הגישה לרשת בבית, לנתק מרחוק משתמשים או מכשירים, להגדיר פרופילי שימוש אישיים עבור המשתמשים השונים ולחסום תכנים באופן פרטני. בנוסף, הורים לילדים יכולים לבחור באחד מתוך 4 פרופילי שימוש: ילדים, טרום מתבגרים, מתבגרים ומבוגרים, עבור כל אחד מהם הגדרות שונות לתוכן אותו הוא רשאי לצרוך.
מחיר: 1,250 שקל (ערכת 3 יחידות, 3 שנים אחריות, יבואן בנדא מגנטיק)
בשורה התחתונה, ה-Deco M5 הוא לא מוצר זול, אבל הוא משדרג בצורה משמעותית את חוויית האינטרנט האלחוטי בבית. טכנולוגיית ה-Mesh בה משתמש ה-Deco, מאפשרת לחבר אותו לכל נתב קיים, גם לישנים והאיטיים של חברות התשתית. אם יש לכם בית גדול ועד היום התקשיתם לרשת אותו עם WiFi בצורה טובה, הדגם הזה יפתור לכם את הבעיה.
ציון: 9
שלום
אני מניח שצריך לשים חלק מהיחידות בחדרי שינה
האם נפלטת קרינה מהם?
זה בטיחותי?
תודה
אורן
נפלטת קרינה, אני לא שם ראוטר בחדר שינה, עדיף להימנע מזה
האם ניתן לחבר את כל היחידות עם כבל lan לנתב? אני לא רוצה לבנות על קליטה בין היחידות כשאמקם אותן.
אני לא חושב, תנסה לבדוק עם היבואן