כללי

סקירה: ניסיתי לעבוד יום שלם עם הסמסונג DeX Pad

לפני קצת יותר משנה, סמסונג הציגה את תחנת העגינה שלה DeX Station, אשר הציעה למשתמשים להפוך את סמארטפוני הגלקסי S8 שלהם למחשב. הדבר התבצע באמצעות מסך מחשב, מקלדת ועכבר. לפני מספר חודשים השיקה סמסונג את הגלקסי S9 ואיתו גם את הדור השני – DeX Pad. הדור הקודם היה מוצר שבא להראות לאן הולך עולם המיחשוב הנייד/נייח והדור השני מציג שיפורים שונים, שאמורים להפוך את החוויה לנעימה יותר.

20180523_114627
אריזת DeX Pad. צילום צחי הופמן

עיצוב וחיבורים: הדור השני של ה-DeX עבר שינוי עיצובי, הוא כבר לא מגיע במבנה עגול בו הסמארטפון מונח בעמידה, אלא מדובר במשטח מלבני, הכולל חיבור USB-C עבור הגלקסי S9. הסמארטפון מונח עליו בשכיבה וסמסונג אפילו בנתה פתחי אוורור ומאוורר בחלק התחתון. מבחינת חיבורים, כניסת ה-LAN מהדור הקודם נעלמה, אבל כן יש כאן 2 חיבורי USB, יציאת HDMI ועוד כניסת USB-C עבור המטען. העיצוב החדש מאפשר לחבר בקלות אוזניות חוטיות. סמסונג מצרפת בערכת ה-DeX את המטען המהיר שלה, היכול לשמש כאן גם לטעינת הסמארטפון כאשר הוא מונח על גבי התושבת (מבלי להשתמש ביכולת ה-DeX). עוד אפשר למצוא בערכה הוא כבל HDMI.

EE-M5100B_007_Dynamic_Black

הפעלה: ה-DeX מתחיל לפעול ברגע שמחברים אליו את הגלקסי S9 וגם את ה-S8 וה-Note 8. לוקח ל-DeX שניות ארוכות עד שהממשק שלו מתחיל לפעול. ניתן לחבר ל-DeX עכבר חיצוני ומקלדת עבור השימוש וזה כמובן הרבה יותר נוח, אבל סמסונג מציעה להשתמש במסך הסמארטפון כמשטח מגע לעכבר ויש גם מקלדת וירטואלית על המסך, למקרים קיצוניים שאתם מוכנים לסבול את השימוש בה. הרעיון של שימוש במסך הסמארטפון כמשטח מגע הוא מתבקש, אבל לטעמי הוא פחות יעיל, כי אם יש לי כבר מסך חיצוני ומקלדת, כנראה שיש לי גם עכבר.

20180523_115324_HDR
DeX Pad. צילום צחי הופמן

ממשק: סמסונג עיצבה ממשק מיוחד עבור ה-DeX ולא מדובר בשיקוף המסך של הסמארטפון. קיימת כאן תצוגת דסקטופ עם אפליקציות בהן מרבים להשתמש, בתחתית המסך מופיעות האפליקציות האחרונות שנפתחו, לצד לוח תצוגה הכולל שעון ומספר אייקונים המסמנים את חיווי ה-WiFi, בלוטות’ ואפשרויות צילום מסך וחיפוש. ניתן להציג את כל החלונות הפתוחים בלחיצת כפתור או לפתוח תפריט של כל האפליקציות המותקנות בסמארטפון. על הדסקטופ ניתן למקם קיצורי דרך לאפליקציות מועדפות. ניתן להחליף את הטפט כמו בכל דסקטופ וגם להציג מספר אפליקציות על המסך במקביל.

Screenshot_20180523-115844_Chrome

ה-DeX מגיב טוב, אפילו שמפעילים מספר אפליקציות במקביל, כולל פייסבוק, סלאק, וואטס אפ וגוגל דוקס, לא מרגישים בעיות בתגובה. אפשר לצפות במסך הגדול בסרטוני יו טיוב או מאפליקציות טלוויזיה אחרות כמו סלקום טיוי. את הצלילים מיו טיוב שומעים דרך הרמקול הפנימי של הגלקסי או לחלופין אפשר לחבר רמקולי בלוטות’ חיצוניים.

ניסיתי לעבוד עם ה-DeX יום עבודה שלם במשרד, כמובן עם עכבר ומקלדת חיצוניים. נתחיל בזה שבמקרה הצורך, שרוצים לכתוב מסמכים, להשתמש באפליקציות אקסל/וורד של מיקרוסופט או האלטרנטיבות של גוגל, אין בעיה לעשות את זה. גם אפליקציות המיילים של גוגל והדפדפן עובדים טוב ואפשר לפתוח מספר חלונות במקביל, תוך כדי מענה לוואטס אפ ואפילו לענות לשיחות טלפון שמחוברים עם אוזניית בלוטות’. הבעיה היא שבכל פעם שמנתקים את הסמארטפון מתחנת העגינה ומחזירים אותו מחדש לפעולה, צריך לחכות את זמן ההפעלה וגם למקם שוב את האפליקציות על המסך (הן ממשיכות לעבוד מאותה נקודה שהפסקתי איתן לפני הניתוק). סמסונג עשתה הרבה דברים טובים עם ה-DeX, אבל עדיין חסר כאן את הנוחות שאפשר למצוא במחשבי ווינדוס/מק של ניהול קבצים, עריכת תמונות או תוכנות אחרות שאין להן גרסת אפליקציה. אני לא רואה את עצמי כרגע עובד איתו כמחשב העיקרי שלי.

אפליקציות: האפליקציות החשובות לשימוש כמו וואטס אפ, גוגל דרייב, דוקס, כרום, הדפדפן של סמסונג עובדות בצורה תקינה ומוצגות בצורה ברורה על גבי חלון מלבני גדול. אפליקציות שעדיין לא תומכות ב-DeX מוצגות במלבן יחסית קטן לעומת ריבוע גדול לאפליקציות תומכות. סמסונג מציעה את הפיצ’ר DeX Labs בתוך ההגדרות, אשר יגרום לכל אפליקציה לעלות במצב מותאם, אבל חלק מהאפליקציות עלולות לקרוס כמו שלפעמים קורה.

מחיר: סמסונג הציעה את ה-DeX בהנחה או בחינם בעת רכישת הגלקסי S9, עלותו בנפרד 375 שקל.

בשורה התחתונה, ה-DeX Pad השתפר בקצב התגובה שלו, אבל זה קשור יותר לגלקסי S9. התחושה שלי, שבמקרה ששכחתי את הלפטופ ואני צריך לעבוד, אני יכול לסמוך על ה-DeX ולעבוד איתו יום שלם, אבל זה לא משהו שאני ארצה לעשות בשוטף, כי חוויית השימוש לא מספיק חלקה כמו בווינדוס/מק. הבעיה הגדולה של ה-DeX שהוא צריך אביזרים משלימים שאנחנו בדרך כלל לא מסתובבים איתם, כמו מסך מחשב ומקלדת, מצד שני, אולי יבוא יום שבאמת נוכל להגיע למשרד רק עם הסמארטפון, להתחבר לתחנת העגינה ולהתחיל לעבוד, בלי להרגיש שנמוך בחוויה שלנו.

רוצים לקנות גלקסי S9 Plus? תקראו קודם את הסקירה עליו

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: