חדשות

סמסונג משיקה את ה-Q9 – הטלוויזיה שהופכת לחלק מהקיר

סמסונג השיקה אתמול (ב’) את טלוויזית הדגל שלה Q9, לצד דגמים נוספים לשנת 2018. ה-Q9 שייכת לסדרת ה-QLED אותה החברה הציגה כבר בשנה שעברה. לדגמים החדשים התווספו האותיות FN, המבדלות אותם מאלו שב-2017. גם השנה סמסונג ממשיכה לשלב (בדומה לחברות אחרות) את יכולות הבית החכם בתוך המסכים שלה, כאשר המטרה היא להפוך את הטלוויזיה למקום המרכזי להפעלת המוצרים החכמים ולצפייה בתמונות. אפליקציית Smart Things של החברה מאפשרת להתחבר למוצרים שונים בבית כמו מזגן, שואב אבק, מכונת כביסה ומצלמת אבטחה. האפליקציה יודעת להתחבר גם עם מוצרים של חברות נוספות ולא רק של סמסונג (אבל לא של כל החברות הקיימות והפופולאריות בשוק). סמסונג גם מציעה אפליקציית תמונות, המאפשרת לשתף תמונות מהסמארטפון (גם מרחוק) ולהציג אותן במסך בסלון.

17_2018_Q9F
דגם Q9FN

סמסונג שילבה ב-Q9 וגם בדגמים נוספים את מצב ה-Ambient Mode, זה מציג במצב המתנה תמונות, לוח פגישות, תחזית מזג האוויר או חיקוי של הקיר מאחור . באמצעות אפליקציית ה-SmartThings, המשתמש מצלם את רקע הקיר והופך אותו לתמונה במסך, כך הטלוויזיה משתלבת עם המיקום שלה בבית. בסמסונג אומרים שהפונקציה הזאת עושה שימוש בצריכת זרם מאוד נמוכה, כאשר גם התאורה האחורית של המסך יורדת. מצב ה-Ambient Mode מאפשר להאזין לאפליקציות המוזיקה: Spotify ו-Deezer, אותן ניתן להתקין בטלוויזיה. את הטלוויזיות מסדרת ה-QLED ניתן לתלות עם מתלה צמוד קיר יחודי, המזכיר תמונה.

20180625_104835
מצב Ambient Mode. צילום צחי הופמן
Q7F
מצב Ambient Mode

בדומה לדגמים מהשנה שעברה של סמסונג, החברה משפרת את הכבל האופטי הדקיק –  One Invisible Connection, המעביר נתונים של אודיו/וידאו במהירות גבוהה, אך השנה מכיל בתוכו גם את כבל החשמל.  החידוש מאפשר להציב את המסך על הקיר בסלון ללא צורך בחיבור הטלוויזיה ישירות לשקע חשמל בסמוך אליה. חיבור הכבל הבודד מגב הטלוויזיה מתבצע ישירות לקופסת החיבורים החכמה (One Connect Box), אותה ניתן למקם בארון התקשורת הביתי או בשידה מרוחקת בסלון אליה מתחברים הממירים וקונסולות המשחקים, מה שמשאיר את איזור הטלוויזיה נקי מקופסאות וכבלים מיותרים.  הכבל האופטי זמין באורך של 5 מטרים (למעוניינים ניתן לרכוש כבל באורך 15 מטרים).

דגם ה-Q9 משלב  לראשונה בין טכנולוגיית Quantum Dots (נקודות קוונטיות) וטכנולוגיית Direct Full Array (תאורה אחורית ישירה). טכנולוגיית התאורה האחורית הישירה עושה שימוש בתאורה אחורית מקומית בטכנולוגיית Quantum Dots, זאת בשילוב פאנל המחולק לאזורים בכדי לשלוט באופן נקודתי בתאורה. סמסונג הוסיפה לסדרת הדגל שכבת Ultra Black Elite המפחיתה השתקפויות ומשלימה את חוויית הצפייה, ובכך מאפשרת לחוות את מגוון הצבעים המוצגים בכל תנאי תאורה.

דגם ה-Q9FN בגודל 65 אינץ’ נמכר ב-20 אלף שקל, כאשר דגם ה-75 אינץ’ נמכר ב-27 אלף שקל (היבואן הרשמי סמליין).

20180625_100314_HDR
דגם Q7FN. צילום צחי הופמן

סמסונג גם מציעה את ה-Q7FN השייך לסדרת ה-QLED. דגם זה נמכר בגודל 55 אינץ’ במחיר של 7,500 שקל וב-65 אינץ’ ב-20 אלף שקל. ה-Q7FN כולל בדומה ל-Q9FN את המעבד החדש של החברה – Q Engine בעל 4 ליבות לשיפור התמונה וגם את אופציית Ambient Mode.

לסקירות טלוויזיות נוספות

 

 

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: