המצלמות בסמארטפונים השתפרו פלאים בשנים האחרונות, היצרניות שוברות את הראש כמה עדשות הן יצליחו לשלב בתוך הדגם הבא שלהן ואיך הצילום יראה יותר מקצועי. צילום הווידיאו אפשרי היום ברזולוציות גבוהות והסמארטפונים כוללים מייצבים פנימיים, אבל עדיין קשה לקבל סרטון יציב כאשר נמצאים בתנועה. כאן נכנסת לתמונה DJI עם מייצב המצלמה שלה – Osmo Mobile 2. חברת DJI מוכרת מעולם הרחפנים והיא משתמשת בטכנולוגיית המייצב שלה עבור ה-Osmo. ה-Osmo בעצם מתקן את הרעידות של היד והוא כולל בתוכו ג’יירוסקופ. מדובר בדור השני למוצר, אשר זכה לתג מחיר נמוך משמעותית לעומת קודמו – 700 שקל במקום 1,500 שקל. ההפחתה המשמעותית במחיר ושיפור מחלות הילדות מהדגם הראשון, הפכו את ה-Osmo למוצר שכבר פונה לפלח אוכלוסיה גדול יותר, אבל עדיין כזה שמוכן להשקיע סכומי כסף בלתי מבוטלים בשביל מוט סלפי משוכלל מאוד.

עיצוב: הדור השני של ה-Osmo Mobile מעט קל יותר, מדובר ב-485 גרם לעומת 501 גרם. עדיין מדובר במכשיר עם נוכחות משמעותית במשקל ובגודל, כאשר הערכה כוללת נרתיק קשיח לנשיאה. מוט האחיזה עשוי גומי מחוספס בחלק הקדמי שלו, המאפשר אחיזה יציבה. בחלק העליון נמצא הגימבל והתושבת לסמארטפון, כאן מגלים אם לסמארטפון שלכם יש כפתורים מיותרים שעלולים להלחץ בטעות, ברגע שהוא ממוקם במכשיר. לא התקשיתי למקם את ה-G7 של LG על ה-Osmo Mobile 2, אבל כדאי לדעת שיש מגבלת משקל של 202 גרם ואם יש לכם סמארטפון גדול מאוד, אולי כדאי לבדוק את זה לפני שמבצעים את הרכישה. שמעתי גם על תלונות על בעיות חיבור של מיקרופונים חיצוניים ושמירה על היציבות של ה-Osmo בזמן שהמיקרופון מחובר (אבל לא יצא לי לבדוק את הבעיה הספציפית הזאת).

התושבת לסמארטפון יציבה מאוד, לא מצאתי בעיות שגרמו לי לפחד שהסמארטפון יפול או שה-Osmo Mobile 2 יאבד את האיזון שלו בעקבות השימוש ב-G7, שהוא לא מכשיר קטן במיוחד. דווקא בדור הראשון, היו לי בעיות יציבות עם סמארטפונים גדולים.
התקנה/הפעלה: ה-Osmo Mobile 2 פועל באמצעות אפליקציה – DJI Go, למרות שאחרי ההגדרה הראשונית לא חייבים להשתמש בה, אבל עדיף (בהמשך אסביר למה). החיבור בין הסמארטפון ל-Osmo מתבצע באמצעות תקשורת בלוטות’. המייצב כולל מספר כפתורים לשליטה ידנית: גו’יסטיק, מתג לביצוע זום, כפתור הקלטה/צילום וגם חיווי על מצב הסוללה באמצעות 3 נורות. האפליקציה מציגה את מצב הסוללה באחוזים. לוקח קצת זמן להבין את היכולות של -Osmo וכיצד לשלוט בהן עם הכפתורים, אבל DJI כוללת מדריך ראשוני באפליקציה שעוזר להתרגל. בתחתית ה-Osmo אפשר למצוא מחבר למעמדים, כך שניתן יהיה למקם אותו ב-TriPod ולבצע צילום נוח יותר של אירועים.
צילום: הצילום אותו מקבלים בזכות השימוש במייצב של ה-Osmo Mobile 2 הוא חלק, כאשר ביצעתי השוואה שלו למייצב בסרטוני הווידיאו ב-G7 של LG (הסמארטפון שהשתמשתי בבדיקה, סרטון מצורף). הליכה ברחוב, בדשא או אפילו צילום קליפים של הילדים הופכים פתאום למקצועיים. התנועה של המצלמה מדגישה באופן מיידי שהסרטון שצילמתם מקצועי יותר והרעידות נעלמות. חלק מיכולות הצילום לא פעילות בלי האפליקציה.
ה-Osmo Mobile 2 גם מאפשר מעקב אחר דמויות זזות, כאשר הגימבל זז איתם. זה מאפשר לעקוב אחר ילד (שלא זז מאוד מהר) או שרוצים לעקוב אחר דמות במהלך צילום. התנועה במקרה הזה חלקה והאובייקט נמצא כל הזמן בתמונה. ניתן גם לבצע מעקב אחר דמות סטטית כאשר אתם זזים וה-Osmo ממשיך לעקוב אחריה. מדובר בתוספת נוחה לצילומים מסוגים שונים. ניתן גם לבצע צילומי TimeLapse בזמן תזוזה, למשל הליכה ברחוב באמצעות האפליקציה, מה שמספק סרטונים מקצועיים בלי רעידות, שהיו מתקבלות בוודאי ללא ה-Osmo. האפליקציה גם מאפשרת לשלוט בכל ההגדרות השונות, כמו הרזולוציה והרגישות של הגימבל.
סוללה: הסוללה של ה-Osmo Mobile 2 מחזיקה זמן רב והיא לא צפויה להיגמר לכם במהלך טיול. הסוללה מספקת כ-15 שעות עבודה, כאשר מחבר הטעינה הוא מיקרו USB ולא USB-C.
מחיר: 670 שקל (יבואן בנדא מגנטיק)
בשורה התחתונה, למה צריך להוציא קרוב ל-700 שקל בשביל מוט סלפי משוכלל? בעיקרון ה-Osmo Mobile 2 לא מיועד לכל אחד, אבל מי שרוצה להפוך את סרטוני הווידיאו שלו למקצועיים ויציבים יותר, ימצא את המוצר הזה למוצלח.
ציון: 9