צילום

סקירה: גו פרו Hero 7 Black – צילום וידיאו בלי רעידות ושיתוף לייב בפייסבוק

צילום וידיאו בסמארטפון או במצלמות אקסטרים מלווה בדרך כלל ברעידות, אותו החברות מנסות כל הזמן לצמצם. לפני מספר חודשים השיקה גו פרו את דגם ה-Hero 7 Black, מצלמה שאמורה לספק צילום נטול רעידות, הנותן תחושה כאילו הסרטון צולם באמצעות גימבל ולא רק בעזרת מצלמה ואולי מוט סלפי. מנגנון ה-HyperSmooth הוא הנשק של גו פרו, לצד מספר פיצ’רים נוספים במלחמה שלה בעיקר נגד עצמה. האויב הכי גדול של גו פרו הוא המשתמשים שלה, המחזיקים מצלמות גו פרו ישנות ולא מוצאים שום סיבה לשדרג אותן לדגמים החדשים. הבעיה השנייה היא מצלמות האקסטרים הסיניות, הנמכרות במחירים הרבה יותר אטרקטיביים, אבל רחוקים בדרך כלל מלהציע חוויה שלמה כמו שגו פרו מציעה עם הממשק החצי ידידותי שלה והאפליקציות המתלוות לעריכת הסרטונים.

rhdr
ה-Hero 7 Black. העיצוב לא השתנה. צילום צחי הופמן

עיצוב: ה-Hero 7 Black לא שונה בעיצוב שלה ממצלמות גו פרו אחרות וזה דבר טוב, אחרת אתם תצטרכו לרכוש אביזרים חדשים, שיכול להיות שאתם כבר מחזיקים בבית ממצלמות ישנות יותר של החברה. עדיין מדובר במצלמה המגיעה רק עם שני כפתורים פיזיים, עמידה לנפילות וגם עמידה למים בלי שום אביזר נוסף עד לעומק 10 מטר.

ממשק: ה-Hero 7 Black נשלטת בעיקר באמצעות מסך מגע בגודל כ-2 אינץ’ בצידו האחורי ועוד מסך זעיר בחלק הקדמי. המסך הזה משמש לחיווי על מצב הצילום, זמן הצילום, סוללה וזמן הצילום שנשאר בכרטיס הזיכרון. חוויית הממשק של גו פרו בינונית, היא יותר טובה משל המתחרים, אבל קשה להגיד שהיא זורמת מספיק בידידותיות שלה. השליטה מתבצעת באמצעות מסך מגע הממוקם בגב המכשיר, שני כפתורים פיזיים ותפריטים לא מסובכים מדי (הממשק לא בעברית). קל להתמצא בניהול המדיה שאוחסנה על המכשיר ובהגדרות וגם לעבור בין מצב הצילום השונים, אבל הייתי שמח לחוויה שכוללת פחות חיפוש עמוק בתוך תפריטים ותתי תפריטים. מצד שני, עדיין מדובר בחוויה טובה בהרבה מזו שמקבלים במצלמות האקסטרים הסיניות.

אחד הקהלים של ה-Hero 7 הוא ולוגרים והגו פרו מאפשרת להם לשדר ישירות ממנה לייב וידיאו לפייסבוק וליו טיוב עם אפשרות להגדרת חיבורים נוספים. חייבים את הסמארטפון והאפליקציה מחוברים לגו פרו, אבל זו דרך נוחה לעשות לייב לרשת החברתית. אגב, גו פרו גם מציעה מצב צילום אנכי ולא רק אופקי, כך שאפשר לצלם בקלות סרטונים ולעלות אותם לסטורי באינסטגרם.

rhdr
ערכת הגו פרו. צילום צחי הופמן

שליטה קולית: כבר ב-Hero 5 הכרנו את מצב ההפעלה הקולית (באנגלית) של המצלמה. גם ב-Hero 7 אנחנו יכולים להמשיך להשתמש ביכולות האלו: להפעיל את המצלמה, לכבות אותה, לצלם תמונה או להתחיל/להפסיק צילום וידיאו. היכולת הזו עובדת, אבל לא בצורה הכי טובה. מבטא ישראלי כבד היא תזהה בחלק מהמקרים, אבל זה גם תלוי ברעש של הסביבה.

צילום: גו פרו הגדירה את המצלמה החדשה כ”גימבל קילר”, היא אומנם יצאה לשוק לפני האוזמו פוקט המוצלחת של DJI, אבל יש הבדלים מהותיים בין המוצרים, כאשר אחד הדברים העיקריים, שהאוזמו היא לא באמת מצלמת אקסטרים (לסקירה המלאה על האוזמו פוקט) והמייצב בה הוא מכני, לעומת המייצב בגו פרו שהוא אלקטרוני. השיפור במנגנון הייצוב ב-Hero 7 נקרא HyperSmooth והוא מורגש היטב, גם לעומת הדור הקודם של המצלמה. מקבלים כאן צילום וידיאו יציב בצורה משמעותית, ניסיתי אותו ברכיבה על הקורקינט והתוצאה הייתה טובה.

את הצילומים ניתן לבצע עד רזולוציית 4K עם 60 פריימים לשנייה. כהרגלה גו פרו מספקת צילום וידיאו איכותי, שנראה מעולה באור יום אבל בתנאי תאורה מאתגרים יותר, כבר סובל מרעשים. השילוב עם מנגנון הייצוב, יוצר תנועה חלקה, נקייה, עשירה באור, צבעים חיים וזוויות הצילום הרחבות מאפשרות לצלם סרטונים עם פרטים רבים.

תוספת נחמדה לצילומים שלכם היא Time Lapse, שאומנם קיימת בדגמים רבים וקודמים של גו פרו, אבל כאן הצילום יציב יותר. TimeLaps למי שלא מכיר, היא אפשרות לצלם זווית קבועה (או לא) במהירות של שקיעה, עננים בשמיים או אנשים הולכים ברחוב. הצילום מתבצע כל מספר שניות קבועות ונותן תחושה של צילום מהיר. אפשר לבחור בין צילום כל חצי שנייה, 1, 2, 5, 10, 30 או 60 שניות.

fznor
אפשר גם להרכיב על הקורקינט עם אביזר תואם. צילום צחי הופמן

מלבד שיפור במנגנון הייצוב, גו פרו גם שידרגה את המיקרופונים להקלטת אודיו והשמע נשמע בסך הכל לא רע בכלל.

הצילום תמונות מגיע עם חיישן 12 מגה פיקסל, אפשר לצלם אותן בצורה רחבה עם אפקט עין הדג או בצילום לינארי רגיל, בו התמונה פחות רחבה אבל ישרה יותר. זה בסוף עניין של טעם והעדפה באיזו שיטה לצלם. באור יום התמונות יוצאות טוב, אומנם לא הכי חדות שראיתי אבל אפשר להסתפק בזה. יש אפשרות של צילום עם HDR, אבל בכל מקרה אל תצפו כאן לאיכות שאתם מקבלים בסמארטפוני הדגל שלכם. בלילה הצילום בעייתי, מגורען ורועש, לא משהו להתגאות בו.

DCIM100GOPROGOPR2983.JPG
צילום בזווית רחבה. צילום צחי הופמן

 

DCIM100GOPROGOPR2982.JPG
צילום בזווית רגילה. צילום צחי הופמן
DCIM100GOPROGOPR3004.JPG
צילום בלילה. צילום צחי הופמן

אגב, המצלמה מתחממת מהר מאוד במהלך הצילום איתה וזה לא כזה נעים להחזיק אותה ביד, אם לא משתמשים במוט סלפי או אביזר אחר.

אפליקציה: בגו פרו מייחסים חשיבות רבה לאפליקציה שלהם, אשר פותחת עולם שלם לאחר הצילום במצלמה. האפליקציה מאפשרת להעביר את כל התוכן בחיבור אלחוטי לסמארטפון או לחלופין, לשירות הענן בתשלום של החברה – Plus. החודש הראשון הוא בחינם ולאחר מכן 20 שקל לחודש. כאמור, לא חייבים לשלם ואפשר לערוך סרטוני וידיאו במהירות דרך האפליקציה בסמארטפון, לשלב מוזיקה ועריכות לפי סגנונות שונים. הכל מתבצע בצורה אוטומטית וניתן לשתף ברשתות החברתיות. מדובר ביתרון גדול של גו פרו, שבעצם מאפשרת בקלות רבה, מבלי ידע בעריכה, ליצור קליפים שנראים טוב.

סוללה: הצלחתי להוציא קצת יותר משעת צילום ברזולוציית 4K, זה אומר שבשביל יום צילומים אתם תהיו חייבים לקחת איתכם יותר מסוללה אחת. אם יש לכם סוללות מדורות קודמים של המצלמה, תוכלו להמשיך להשתמש בהם בדגם החדש.

מחיר: 1,800 שקל (יבואן רשמי DAA)

לעוד סקירות על מצלמות

בשורה התחתונה, ה-Hero 7 Black היא מצלמת אקסטרים נהדרת, בעיקר מבחינת המייצב תמונה, השיתוף ברשתות החברתיות והאיכות צילום וידיאו שמקבלים איתה, שלא לדבר על העמידות והאפליקציות שהופכות את החוויה לשלמה.

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

בואו תראו תמונות של גאדג’טים באינסטגרם

ציון: 9

 

תגובה אחת

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: