פלאפון היא מפעילת הסלולר הראשונה שמשיקה את טכנולוגיית ה-eSIM בישראל. מדובר בדור הבא של טכנולוגיית הסים המוכרת, אשר לא דורשת כרטיס סים פיזי במכשיר, אלא פועלת באמצעות סים וירטואלי. פלאפון משיקה את הטכנולוגיה בקטגוריית השעונים החכמים, אשר כוללת את האפל וואץ’ 4 ואת הגלקסי וואץ’ של סמסונג.
כאמור, היתרון של eSIM הוא שאין צורך לרכוש סים פיזי או לבצע החלפה של הכרטיס בכל פעם שעוברים חברה. המשתמש יכול לצרוב פרופיל אלקטרוני של סים מרחוק, ישירות למכשיר. בשעונים חכמים ובאביזרים לבישים אחרים, מדובר ביתרון נוסף, אשר מאפשר לחסוך במקום פיזי במכשיר. משתמש שירכוש שעון חכם עם eSIM גם לא יהיה תלוי בסמארטפון שלו. הוא יוכל לקבל שיחות ומסרונים תחת אותו מספר (קבלת מסרון דורשת שהסלולרי המרוחק ישאר דלוק). החיבור לאינטרנט מאפשר להריץ אפליקציות, כמו שירותי מוזיקה. כך ניתן להשתמש בספוטיפיי או דיזר ישירות מהשעון החכם בזמן פעילות גופנית וללא סמארטפון.
פלאפון מתחילה בהרשמה המוקדמת לרכישת השעונים של אפל וסמסונג כבר מהיום (רביעי), במחירים המתחילים מ-2,200 שקל. המחיר החודשי לשירות ה-eSIM עומד על 10 שקל לחודש וכולל חצי שנה ראשונה חינם. השירות עצמו של ה-eSIM יהיה זמין רק בחודש מאי.
פלאפון Car – הדור השני
פלאפון גם הודיעה על השקת הדור השני לאביזר הרכב החכם שלה פלאפון Car. לדברי החברה, מאז הושק השירות מלפני שנה, הצטרפו אליו 15 אלף משתמשים. פלאפון Car הוא אביזר (OBD2)המתחבר לשקע מחשב הרכב ומאפשר לקבל נתונים שונים ממנו. למשל, הצגת מידע דיאגנוסטי מהרכב, מהירות, האצות חריגות, בלימות וצריכת דלק. זה בנוסף למיקום הרכב על-גבי מפה והוט ספוט לשימוש ב-WiFi ברכב.
הדור החדש של פלאפון Car כולל התראות חדשות על התנעת הרכב וכן התראה המזכירה לבדוק כי לא נשכח דבר ברכב. בנוסף, קיימת אפשרות להאזנה לספרים קוליים מאפליקציית iCast ושירותי דרך. במסגרת שירותי הדרך, ניתן להזמין טלפונית שירותי גרירה, החלפת דלק ומילוי דלק במחירים מיוחדים (באמצעות שלמה סיקסט). התחלת המכירה תחל מה-18 לפברואר. הערכה הבסיסית נמכרת ב-26 שקל לחודש וכוללת 2 גיגה גלישה ואת המכשיר עצמו, ערכת הפלוס נמכרת ב-36 שקל לחודש (3 חודשים ראשונים ב-26 שקל) וכוללת 15 גיגה גלישה וערכת המשפחה נמכרת ב-40 שקל לחודש, כולל 50 גיגה וגם גישה לשירות המוזיקה Musix של פלאפון.
אביזרים שתמצאו בכל מקום
אביזרים המאפשרים למצוא חפצים אבודים באמצעות אפליקציה ובלוטות’ (למשל, TrackR או Tile) הם לא דבר חדש, אבל אביזרים הכוללים חיבור סלולרי פחות מוכרים בארץ. קטלוג המוצרים שפלאפון משיקה תחת המיתוג פלאפון Finder יכלול אביזרים קטנים הכוללים כרטיס סים בתוכם (לא eSIM), אלו יאפשרו איתור קרובי משפחה, בעלי חיים, אופניים חשמליים, קורקינטים ואפילו מזוודות בעת הטיסה לחו”ל. אביזר המזוודה כולל זיהוי מצב טיסה אוטומטי והתראות על הגעת המזוודה למשוא ופתיחתה באמצעות חיישן אור. האביזרים כוללים בתוכם מידע מ-GPS על-גבי מפה, התראות בזמן אמת לסמארטפון (מיקום ומהירות), היסטוריית מיקומים, לחצן מצוקה ואפשרויות עיגון וחיבור לעצמים שונים. ניתן לחבר מספר מוצרים ולצפות בהם מאפליקציה.

ההרשמה המוקדמת ל-Finder תחל היום והמכירה עצמה בחודש מרץ. המחיר 17 שקל לחודש עם נפח גלישה של 1 גיגה.