הכותרת של הכתבה אולי קצת מטעה, 440 שקל הן לא אוזניות במחיר נגיש, אבל עבור חברת אוזניות הספורט Jaybird, זהו מחיר נמוך, מכיוון שהחברה לא הציעה עד עכשיו אוזניות ברמת המחיר הזאת. ה-Tarah הן הגרסה הזולה יותר של דגם ה-X4 המוצלחות (לסקירה המלאה). החברה אומנם חסכה במספר מקומות בדגם החדש, על-מנת להוזיל את המחיר אבל שמרה על כל הנקודות החשובות עבור המשתמשים שלה.

עיצוב: הנקודה הראשונה שבה מבחינים בחסכון על המשתמש היא בתוך האריזה. אי אפשר למצוא כאן את נרתיק הנשיאה ש-Jaybird מצרפת באופן קבוע לאוזניות שלה. גם מתאמי הקצף האיכותיים של חברת Comply לא כלולים בערכה. במקום זה החברה מצרפת 3 מתאמי סיליקון בגדלים שונים, שעדיין שומרים על נוחות, אבל לא דומים במבנה שלהם למתאמי הסיליקון המגיעים עם ה-X4. בדגם היקר יותר, מדובר במתאמים אשר מופרדים מהסנפירים, מה שמאפשר התאמה אישית יותר לאוזניים. יש משתמשים שימצאו את הבדל הזה לחשוב ויש כאלו שבכלל לא ירגישו בהבדל.
עם כל ההבדלים בין שתי האוזניות, ה-Tarah הן אוזניות נוחות המאפשרות לשחק עם הזנב של החוט האחורי באמצעות מתאם מיוחד, במקום הקליפסים שהיו קיימים בעבר עבור התאמת החוט. הפעם יש תופסן שהחוט עובר בו ומאפשר לבצע את ההתאמה במהירות רבה יותר. בניגוד ל-X4, לא ניתן לשים את האוזניות מעל תנוך באוזן, אלא רק מתחת. לי אישית זה קצת הפריע, כי אני מעדיף לרוץ עם ה-X4, כאשר החוט ממוקם מעל האוזניים. ה-Tarah כוללות מיגון מפני מים (תקן IPX7), מה שאומר שאפשר להטביע אותן במים והן יהיו עמידות מפני זיעה וריצה בגשם, אבל הן לא מיועדות לשחייה. מדובר באוזניות עשויות פלסטיק, שהחוט שלהן אף פעם לא מסתבך וזה כבר דבר נחמד.
Jaybird Tarah – חיבור מהיר עם גוגל Fast Pair
שליטה: ה-Tarah הן האוזניות הראשונות שאני נתקל בהן עם גוגל Fast Pair. מדובר בשיטה מהירה יותר לבצע את החיבור הראשוני של האוזניות עם סמארטפוני אנדרואיד. במקום להיכנס להגדרות הבלוטות’ בסמארטפון ולבצע חיפוש ידני של האוזניות, צריך רק להפעיל את האוזניות או להכניס אותן למצב שיוך, במקרה שהן כבר חוברו בעבר לסמארטפון אחר. מספר שניות בודדות לאחר מכן תקפוץ הודעה בסמארטפון המציעה לשייך את ה-Tarah למכשיר. במקרה שלי דובר בגלקסי S10 Plus.
כמו באוזניות אחרות של Jaybird, גם כאן השליטה מתבצעת באמצעות שלט קטן הממוקם על הכבל בצד הימני. השלט של ה-Tarah קצת יותר גדול מזה של ה-X4 וזה דווקא יותר נוח לשימוש. על האוזניות עצמן אין כפתורים. באמצעות השלט ניתן להעביר שירים, לקבוע את עוצמת הצליל ולענות/לנתק שיחות. השלט עצמו לא משפיע על המשקל, לא גורם לאוזנייה הימנית ליפול או לפגוע בלחי בזמן הריצה.
סאונד: הסאונד של ה-Tarah זהה לזה שב-X4. יש עוצמה ואפשר להגביר את הווליום לפחות עד לרמה שאני אהבתי בלי עיוותים. הבאס מורגש היטב ואין דיסטורשן. הצליל עצמו רחב ועמוק עם הפרדה בין הצלילים הנמוכים לבינוניים. מי שלא מרוצה מספיק מהסאונד, יכול לשחק עם הגדרות האקולייזר דרך האפליקציה (הרחבה בהמשך). לא סבלתי מהשהייה בזמן צפייה בסרטים וגם אפשר להשתמש ב-Tarah בחיבור לשני מכשירים בו זמנית, נגיד סמארטפון ולפטופ בזמן העבודה במשרד.
שיחות: השיחה נשמעת משתי האוזניות וזה כבר דבר טוב. שומעים את השיחה בצורה ברורה ולא היו טענות מהצד השני איתו דיברתי.
בניגוד ל-X4 המגיעות עם בלוטות’ 4.1, ב-Tarah כבר אפשר למצוא בלוטות’ בתקן 5.0.
אפליקציה: האפליקציה של Jaybird היא אחת הטובות בתחום הזה של האוזניות. האפליקציה MySound גוירה לעברית ומאפשרת להגדיר את האקולייזר בהתאם להעדפות האישיות של המשתמש. מה שנחמד, שהגדרות האקולייזר נשמרות על האוזניות עצמן, כך שלא משנה אם מחליפים סמארטפון או מתחברים עם האוזניות ללפטופ, הצליל האישי נשמר. Jaybird גם הוסיפה אפשרות למצוא את האוזניות על גבי מפה. תכונה שיכולה לעזור, במקרה ששוכחים את האוזניות. האפליקציה מציגה את המיקום האחרון שהאוזניות היו מחוברות לסמארטפון. האפליקציה גם מוסיפה חיווי בחלק העליון של הסמארטפון על מצב הסוללה (נבדק במכשיר אנדרואיד).

סוללה ל-6 שעות ומטען ייחודי
סוללה: ל-Tarah זמן סוללה של 6 שעות לעומת 8 שעות ב-X4. מה שבדרך כלל מרגיז באוזניות של Jaybird הוא המטען שלהן. מדובר במטען ייחודי, הבנוי ככבל עליו קיימת תושבת המתלבשת על השלט של האוזניות. המטען הזה מתפקד היטב, אבל אם איבדתם אותו, נשארתם בלי סוללה.
מחיר: 440 שקל
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
בשורה התחתונה, ה-Tarah דומות מאוד ל-X4, אבל עם הבדלים שרוב המשתמשים ימצאו למינוריים. כמובן שיש גם הבדל במחיר, כאשר על ה-X4 תצטרכו להוסיף עוד 140 שקל. ה-Tarah הן אוזניות מוצלחות מבחינת הסאונד, הנוחות שלהן בריצה והאפליקציה שמאפשרת להתאים את הצליל באופן אישי.
ציון: 8.5
שיאומי משיקה את ה-Redmi Note 7 בארץ