שנים ארוכות שהרובוטים שואבי האבק נמצאים בחיינו. הם מתפקדים היטב בניקוי האבק שאנחנו משאירים אחרינו, אבל הם לא חפים מבעיות. אנחנו צריכים לסדר עבורם את הבית, שהם לא יסתבכו בשרוכים של נעליים, גרביים ושאר חפצים. מטלה אחרת שאנחנו צריכים למלא עבור הרובוטים היא ניקוי השיערות המסתבכות בגלגלים וריקון מיכל האבק. את המטלה האחרונה איירובוט הצליחה לפתור עבורנו בדגם החדש שלה – רומבה i7 פלוס.

הפעלה: את ה-i7 פלוס מפעילים בדומה לרובוטים אחרים של איירובוט, באמצעות כפתור בודד בשם Clean, הממוקם בחלק העליון של הרובוט. בנוסף, יש עוד שני כפתורי קטנים, אחד בכל צד של הכפתור הראשי. אלו יגרמו לרובוט לחזור לתחנת העגינה או לבצע ניקיון ממוקד באזור בו הוא נמצא. מה שנחמד, שהכפתורים בדגם החדש לא דורשים לחיצה, אלא נגיעה קלה בהם. הכפתור הראשי גם כולל תאורה לבנה או כחולה המסתובבת סביבו, בהתאם לפעולה המתבצעת.
אפליקציה: כבר לפני כשלוש שנים עם השקת רומבה 980, החלה איירובוט לשים בחזית את היכולת שלה לשלוט ברובוטים עם אפליקציה והתקן WiFi. אם פעם היכולת הזו שימשה בעיקר להפעלה מרחוק והגדרה של תוכנית הניקיון השבועית, הפעם האפליקציה היא חלק קריטי בחוויית השימוש ברומבה. ה-i7 פלוס כולל טכנולוגיית מיפוי חדרים – Imprint Smart Mapping. הרובוט לומד את מבנה הבית ומאפשר לבחור את החדרים אותם רוצים לנקות (עד 10 אזורים). תהליך הלמידה לוקח עד 5 פעולות ניקוי של הבית, אצלי זה לקח קצת פחות. לאחר מכן, מקבלים באפליקציה מפה של הבית ואפשר לציין את השם של כל חדר. בצורה הזאת, ניתן בהפעלות עתידיות לבחור איזה חדרים הרובוט ינקה או ידלג עליהם. הפתרון הזה חוסך את הצורך בשימוש בקיר וירטואלי, למרות שיחידה כזאת מגיעה בערכה של ה-i7 פלוס. אם איירובוט תוסיף אופציה לצפייה בזמן אמת במיקומו של הרובוט בזמן הניקוי, זה בהחלט יהיה נחמד.
אני יכול להגיד, שיכולת מיפוי החדרים עבדה היטב והפכה את חוויית השימוש אצלי לידידותית מבעבר. במקום להרים פיזית את הרובוט ולהניח אותו בחדר שבדיוק רציתי לנקות, ניתן לשלוח אותו בקלות לנקות רק את המטבח והכל ישירות מהסמארטפון. ה-i7 פלוס נוסע ליעד שלו וחוזר במהירות לתחנת העגינה, כאילו זה גר בבית שלי כבר שנים ארוכות.
ניקיון: אחד הדברים המרגיזים ברומבה 980 הוא הרעש בזמן הניקיון. ב-i7 פלוס, איירובוט הצליחה להנמיך מעט את הרעש, למרות שהוא עדיין בעוצמה גבוהה. עדיף שתפעילו את הרובוט הזה שאתם יוצאים מהבית. הדגם הזה כולל מערכת יניקה יחסית חזקה ומערכת ניקוי תלת שלבית השואבת את הלכלוך מהריצפה. לא נתקלתי בבעיות בשאיבת האבק או לכלכוך שנשאר על הריצפה. כבר ממזמן איירובוט נפטרה ממברשות המורכבות משיערות בד, בהן לכלוך מסתבך בקלות. ב-i7 פלוס, כמו בחלק מהדגמים הקודמים, נמצאים מברשות גומי המתאימות עצמן לתנאי השטח. במהלך הבדיקה שלי, לא נתפסו שיערות במברשות, אבל כן בגלגל הצד הבודד.

גולת הכותרת של ה-i7 פלוס היא מערכת סילוק האשפה האוטומטית – Clean Base. זאת ממוקמת על תחנת העגינה, מה שהופך אותה לגדולה משמעותית, כי היא כוללת מעיין ארובה גדולה, בה ממוקמת שקית אשפה עשויה מבד קשיח. בכל פעם שהרובוט מגיע לטעון את עצמו, הוא גם מרוקן את הלכלוך ממנו. מה שגורם לרעש משמעותי באותו זמן. באיירובוט מציינת שהשקית מסוגלת להכיל כמות של כ-30 מיכלי לכלוך, נפח המספיק למספר שבועות. במהלך הבדיקה שלי, לא הצלחתי למלא את השקית עד הסוף, אז לא יצא לי לבדוק אם אכן מתקבלת התראה באפליקציה, המציינת לרוקן את השקית. בכל אופן, הוצאת השקית וזריקתה לפח, לא דורשת התלכלכות או נגיעה עם האבק. פתרון מצויין לאנשים האלרגיים לאבק. הערכה של האיירובוט כוללת 2 שקיות, כאשר 3 שקיות נוספות יעלו 79 שקל.
סוללה: ה-i7 פלוס מציע כמעט שעה וחצי של עבודה רצופה. אם זמן העבודה לא יספיק לכם עבור ניקיון הבית (אצלי הוא לא הספיק), הוא יחזור לתחנת העגינה וימשיך את העבודה מאותו מקום שהפסיק לאחר שהסוללה תתמלא.
מחיר: 3,990 שקל
לסקירה על הרובוט שואב אבק של שיאומי
לעוד סקירות, כנסו לערוץ שואבי האבק
בשורה התחתונה, ה-i7 פלוס של איירובוט הוא רובוט מעולה לניקיון הבית. השדרוג למערכת סילוק אשפה אוטומטית, עושה את החיים לקצת יותר קלים. הבעיה זה המחיר, שלא בטוח שיקרוץ לכל אחד.
להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews
בואו תראו תמונות של גאדג’טים באינסטגרם
ציון: 9