לפטופים

סקירה: אסוס VivoBook X512F – לפטופ ב-4,350 שקל

לפטופים עם שוליים דקים הם לא דבר חריג בענף. הדגם X512F של אסוס, מגיע עם מסך 15.6 אינץ', אשר בזכות השוליים שלו, מציע עיצוב איתו ניתן להתנייד יחסית בקלות. לסקירה המלאה

בשנה האחרונה אנחנו רואים יותר ויותר לפטופים המגיעים עם מסכים בעלי שוליים דקים. מלבד נושא העיצוב, הדבר מאפשר ליצרניות המחשבים לשלב מסכים גדולים יותר בגוף קטן יותר. ה-VivoBook X512F הוא לפטופ של אסוס הכולל מסך 15.6 אינץ’, שבדרך כלל לא היה מומלץ להתניידות, אבל במקרה הזה, מדובר בלפטופ לא כבד במיוחד, שמפתיע בביצועים שלו.

Asus-vivobook3
אסוס VivoBook X512F. צילום צחי הופמן

עיצוב: מה שמפתיע ב-VivoBook, שלמרות שמדובר במסך 15.6 אינץ’, המשקל שלו לא כזה נורא והוא עומד על 1.75 ק”ג. זה אומר, שלא תהיה לכם בעיה להסתובב איתו בתיק הגב שאתם בדרכים. העיצוב עצמו סטדנרטי, מראה פלסטיק בצבע אפור-כסוף, אבל עם שוליים דקים של 5.7 מ”מ ויחס גוף מסך של 88%, שאפשרו להכניס מסך גדול בגוף לא ענק. בתוך המסגרת הדקה, אסוס הצליחה לשלב בחלק העליון מצלמת וידיאו.

asus-vivobook-2

אסוס VivoBook – מסך 15.6 אינץ’ במשקל 1.75 ק”ג

מסך: המסך מגיע בגודל 15.6 אינץ’ 16:9 ברזולוציית Full HD. מדובר במסך גדול עם שטח תצוגה רחב, המאפשר לעבוד בקלות וגם לצפות בסרטים בהנאה. איכות התצוגה טובה ביחס למחיר עם ציפוי מט וצבעים נעימים, אבל היא לא חדה במיוחד. כאשר הפעלתי את מצב תאורת הלילה המנמיך את האור הכחול, חווית התצוגה לא הייתה נעימה כמו במסכים אחרים שעבדתי איתם. עוצמת התאורה האחורית בדגם הזה היא רק בסדר, הייתי צריך עוד קצת עוצמה. כל עוד אתם במקום סגור והשמש לא מאירה ישירות מול המסך, אין בעיה לעבוד עם הצג הזה.

asus-vivobook

 

מקלדת ועכבר: אסוס שילבה בדגמים האחרונים שלה, ציר ErgoLift המאפשר למקלדת להתכוונן ולהתרומם מעט, זה נחמד אבל דורש גם להטות את המסך אחורה וזה לא תמיד נוח. המקלדת עצמה מרווחת מספיק עם כפתורים רכים ויש גם תאורה אחורית בכפתורים. אהבתי שהכפתורים לשליטה בעוצמת האור במקלדת, במסך ובווליום לא מחייבים לחיצה על כפתור נוסף בשביל להפעיל אותם, כמו FN. המקלדת גם כוללת Number Pad מלא וכפתור קיצור למחשבון באותו אזור. משטח העכבר סביר, אבל עדיין העדפתי לעבוד עם עכבר חיצוני.

חומרה: רוב הזמן ה-VivoBook שקט, אבל לעיתים לא רחוקות, המחשב מחליט שהוא מתאמץ ואז הוא מתחיל להשמיע רעשי אוורור המורגשים היטב. המחשב מריץ מעבד i7 דור 8 עם 8 גיגה זיכרון עבודה ונפח אחסון של 256 גיגה (SSD). מדובר בחומרה שתספיק לרוב המשתמשים הבסיסיים. היה כבר נחמד לקבל כאן 16 גיגה זיכרון עבודה. אם יש אופציה תשדרגו. הכרטיס הגראפי הוא מסוג NVIDIA GeForce MX110. חבל שאסוס לא שילבה כאן קורא טביעות אצבע, שמתחיל להפוך נפוץ יותר ויותר בלפטופים (הוא כן קיים בגרסאות אחרות של אותו דגם). הרמקולים בינוניים, יש להם עוצמה מוגבלת והסאונד בסיסי.

סוללה ל-4 שעות וחיבור USB-C

Asus-vivobook2
אסוס VivoBook X512F. צילום צחי הופמן

חיבורים: נחמד למצוא ב-VivoBook מספר רב של חיבורים: כניסת USB-C חדישה, כניסת USB 3.1 ועוד אחת 2.0. עוד קיימת כאן יציאת HDMI, קורא כרטיסי זיכרון מיקרו SD וכמובן יציאת 3.5 מ”מ לאוזניות. הלפטופ גם תומך בחיבורים האלחוטיים WiFi 5 – 802.11ac ובלוטות’ 4.2. אין כאן כניסת LAN וגם לא הגיע מתאם בערכה, כמו שאסוס נוהגת לצרף בחלק מהמחשבים שלה.

סוללה: הסוללה מספקת ביצועים נמוכים של 4 שעות בהגדרות ביצועים גבוהים, תאורה אחורית גבוהה וחיבור ל-WiFi. אם תורידו קצת מהעוצמה של התאורה ותרדו למטה בהגדרות הביצועים, תוכלו להוציא מהסוללה כ-5 שעות עבודה. המטען עצמו מגיע בגודל בינוני ולצערי הוא לא מסוג USB-C.

מחיר: 4,350 שקל

לעוד סקירות לפטופים, כנסו לערוץ שלנו

בשורה התחתונה, מבחינת מחיר, ה-VivoBook X512F נמצא על הגבול העליון של קטגוריית הביניים. יש לו ביצועים טובים, מסך גדול באיכות בינונית, הדורש יותר תאורה אחורית, אבל המשקל שלו מאפשר לקחת אותו לכל מקום.

סקירה: אסוס זנבוק UX433F – לפטופ 14 אינץ’ ששוקל רק כ-1 ק”ג

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

להצטרפות לעמוד האינסטגרם

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: