OnePlus כבר ממזמן לא משחקת בקטגוריה של סמארטפוני דגל במחירים זולים. החברה שהתגאתה פעם מחירים נמוכים ביחס לחומרה, עברה לשחק במגרש של הגדולים, בכל הקשור לתג מחיר (החומרה עדיין נשארה מצוינת). ה-7 פרו שהושק לאחרונה בישראל, נמכר ב-3,450 שקל לגרסת החומרה הזולה ביותר שלו וגם יכול להגיע ל-4,000 שקל במפרט הגבוה. במחירים האלו, הוא מתחרה ראש בראש בגלקסי S10 פלוס של סמסונג וה-P30 פרו של וואווי. עבור התחרות הזו, וואן פלוס ציידה את המכשיר בתכונות שאנחנו עדיין לא מוצאים אצל כל המתחרים, כמו: מצלמת סלפי נשלפת המבטלת את המגרעת (Notch) וקצב רענון תמונה גבוה.

עיצוב: שמחזיקים בפעם הראשונה את ה-7 פרו ביד, לא מבינים למה המכשיר מרגיש קצת מוזר. הסיבה לכך היא היעדר מגרעת. וואן פלוס שילבה את המצלמת הקדמית בתוך מגירה אלקטרונית, הגורמת למצלמה להחשף בעת הצורך. העיצוב של המכשיר ממשיך במסך הגולש לצדדים, היוצר יחס גוף-מסך מרשים של 93.22%. המכשיר שאני קיבלתי הוא בצבע כחול-נבולה, שזה שילוב של גוונים שונים של כחול. מדובר בסמארטפון לא קל ואולי אפילו כבד – 206 גרם. אתם תרגישו אותו טוב בכיס האחורי של המכנסיים. רק שלא תבינו לא נכון, זה מכשיר יפיפה בעיצוב שלו ובתחושה שהוא נותן שמחזיקים אותו ביד. וואן פלוס שומרת באדיקות על המתג הפיזי לשינוי מצב רטט/שקט/צלצול. מה שחסר ב-7 פרו, הוא עמידות למים בתקן IP67 או דומה, למרות שוואן פלוס אומרים שיש כאן מיגון כלשהו.

וואן פלוס 7 פרו: מסך ענק בקצב רענון גבוה
מסך: ה-7 פרו מגיע עם מסך ענקי ומצוין בגודל 6.67 אינץ’ בטכנולוגיית Fluid AMOLED. הרזולוציה של המסך היא Quad HD Plus עם תמיכה ב-HDR 10 ו-10 פלוס. וואן פלוס עבדו עם נטפליקס להתאמה של התצוגה לתכנים. התאורה האחורית של המסך חזקה מאוד, זה נהדר לימי הקיץ שטופי השמש. המסך מציע איכות תמונה מצוינת, עם צבעים טבעיים, כאשר מה שמוסיף כאן לחוויה, הוא קצב רענון תמונה של 90 הרץ, הגבוה יותר ממכשירים אחרים בשוק, אשר מציעים 60 הרץ. זה יוצר תמונה חלקה מאוד, שאפשר להרגיש אותה למשל, בגלילה ובמעבר בין האפליקציות. אגב, הערה קטנה עבור מצב הלילה, המפחית את האור הכחול. משום מה, שפותחים את המכשיר, מסך הנעילה מופיע עם אור כחול חזק ורק שנכנסים לעמוד הבית זה מסתדר. שמסתכלים על הסמארטפון בלילה, בחדר חשוך, זה מפריע.

ממשק: בדומה לשאר מכשיר וואן פלוס, דגם ה-7 פרו מגיע עם מעטפת OxygenOS המולבשת על גרסת אנדרואיד פאי (9) העדכנית. המעטפת של וואן פלוס מציעה חוויה נקייה ומהירה, אשר כמעט לא מכפילה אפליקציות של גוגל, פרט אולי לגלריה. המעטפת כוללת עמוד בית נוסף, המציע גישה מהירה למספר אפליקציות, אפשרות סימון מקום חנייה של הרכב על גבי מפה וכתיבת תזכירים.
חומרה: ה-7 פרו הוא סוס עבודה מהיר. אתם לא תחכו עם המכשיר הזה לטעינת אפליקציות. הדגם שבדקתי הגיע עם מעבד סנפדרגון 855 עם 12 גיגה זיכרון עבודה ונפח אחסון של 256 גיגה (ללא יכולת הרחבה). פשוט מטורף. המכשיר גם כולל אחסון בתקן UFS 3.0 לכתיבה וקריאה מהירה יותר ויש גם מנגנון קרור נוזלי. מנגנון טביעת האצבע הממוקם מתחת למסך, מהיר ועובד היטב. הרמקולים הסטריאופוניים מספקים צליל חזק. מה שאין כאן, זה מחבר אוזניות 3.5 מ”מ.
וואן פלוס 7 פרו: 3 עדשות ומצלמת סלפי נשלפת
מצלמה: ה-7 פרו מגיע עם 3 עדשות הממוקמות בגב המכשיר: עדשה רגילה 48 מגה פיקסל עם מפתח צמצם F1.6, עדשה רחבה 16 מגה פיקסל עם מפתח צמצם F2.2 ועדשת טלפוטו עם זום אופטי כפול 3 עם 8 מגה פיקסל ומפתח צמצם F2.4. המצלמה מקבלת הרבה אור בצילום וזה נהדר שרוצים לצלם אובייקטים במקומות סגורים. גם צילומי בוקה/פורטרט בהם הרקע מטושטש מאחורה היו מוצלחים. המצלמה מהירה, כך שאין בעיה לצלם ילדים תזיזתיים, הזום אופטי כפול 3 פחות טוב והורגשו רעשים וחוסר חדות בשימוש בו. צילומי לילה המתבצעים במצב היעודי עבורם, היו מוארים היטב, אבל גם סבלו מחוסר פרטים ומריחה. צילומים בזווית רחבה לא סבלו מבעיות. מה שחסר, זה מנגנון אינטלגנציה מלאכותית (AI) לזיהוי מצבי צילום באופן אוטומטי. מדובר במצלמה טובה שמוציאה תמונות עם חדות וצבעים נאמנים למקור, למרות שהיא לא הטובה בשוק.




כאמור, מצלמת הסלפי מופיעה רק כאשר עוברים למצב הצילום שלה. היא פשוט עולה מהחלק העליון בצורה אלגנטית ושקטה, עד שכמעט לא תשימו לב לקיומה. המצלמה מגיעה עם חיישן 16 מגה פיקסל עם מפתח צמצם F2.0. הצילום שלה סובל מעט מעיבוד יתר. באור יום אתם תוציאו תמונות סבירות עם מעט רעשים, אבל לא יותר מזה.

סוללה: הסוללה של ה-7 פרו טובה ומחזיקה יום שלם בקלות ועוד תשאיר לכם יותר מ-30% אנרגיה לקראת חצות. לוואן פלוס יש טכנולוגיית טעינה מהירה מאוד בשם Warp, הכוללת מטען יחסית גדול המצורף לערכה. זאת מספקת 28% אנרגיה בתוך רבע שעה ו-52% בתוך חצי שעה. חסרון משמעותי בנושא הטעינה, הוא היעדר טעינה אלחוטית. מי שרגיל כבר להשתמש במטענים אלחוטיים בבית, במשרד וברכב, קצת יתאכזב שוואן פלוס עדיין לא תומכת בטעינה אלחוטית.
מחיר: 4,000 שקל לגרסת ה-256 גיגה/12 גיגה זיכרון עבודה (יבואן רשמי Cell Now)
לעוד סקירות סמארטפונים, כנסו לערוץ שלנו
בשורה התחתונה, ה-7 פרו הוא סמארטפון יקר שמתחרה במכשירי הדגל של היצרניות הגדולות בשוק. יש לו ביצועים מהירים שישמחו כל משתמש, מסך מצוין, עיצוב יוקרתי וסוללה שלא נגמרת במהלך היום וגם כוללת טעינה מהירה. מצד שני, למרות שהמצלמה טובה, היא לא מושלמת ביחס למתחרים ואין טעינה אלחוטית.