כאשר אנחנו מדברים על ארנק חכם, בדרך כלל המחשבה היא על אפליקציה שתאפשר לנו לרכז את כל הכרטיסים שלנו במקום אחד, מבלי שנצטרך ללכת עם ארנק פיזי. עד שבישראל יפעלו טכנולוגיות התשלומים של גוגל, אפל וסמסונג, אנחנו עדיין תקועים עם ארנק רגיל עם כרטיסי אשראי מפלסטיק. חברת Ekster פיתחה ארנק עור קומפקטי, המשלב מספר יכולות, ההופכים את חוויית השימוש היומיומית לטיפה יותר נוחה ומעניינת.

ארנק Ekster – שליפת כרטיסים סטייל ג’יימס בונד
עיצוב: אני חובב ארנקים דקים וקטנים, כאלו שמספיקים רק למספר בודד של כרטיסים ומקום לכמה שטרות. דגם ה-Parliament של Ekster שסקרתי, אומנם לא הכיל מקום למטבעות, אבל הוא היה עבה יותר מהארנק שאני רגיל אליו. מצד שני, חברים שראו את הארנק אמרו שהוא מספיק קומפקטי לטעמם ויותר קטן מהארנק שלהם. מלבד זה שהארנק מעוצב מעור, הוא כולל מיקום מרכזי עבור 5 או 6 כרטיסים, כאשר באמצעות טריגר פלסטיק קטן בתחתית, הם נשלפים כלפי מעלה, כך שניתן לבחור בקלות את הכרטיס הדרוש. מדובר בשיטת עבודה מגניבה, המאפשרת לשלוף כרטיסים בסטייל, גם שהארנק סגור. מעבר לזה, יש מקום לעוד 2 כרטיסים בכיסוי הפנימי וגם רצועה לאחסון שטרות. הארנק הזה גם אמור להגן אליכם מפני סריקות RFID ו-NFC, אשר עלולות לגנוב מכם מידע.

איתור: Ekster משתפת פעולה עם חברת Chipolo, המפתחת מחזיקי מפתחות מסוגים שונים, הכוללים יכולת איתור מרחוק. הדבר מתבצע באמצעות תקשורת בלוטות’ עם אפליקציה בסמארטפון, הזוכרת את המיקום האחרון של החפץ, כולל תצוגה שלו על-גבי מפה. אם במקרה שלנו, שכחנו את הארנק בבית קפה או שהארנק זז למקום אחר, ברגע שמשתמש אחר בעל אפליקציית Chipolo יעבור ליד, נקבל התראה ישירות לסמארטפון. הבעיה, שצריך כמות משתמשים גדולה בשביל שזה יעבוד. אופציית איתור אחרת וכנראה יותר חשובה למשתמשים, היא איתור בבית. באמצעות האפליקציה בסמארטפון, הארנק יכול להתחיל לצלצל, כך שניתן למצוא את הארנק מתחת לספה או בתוך הג’ינס. אופציה נוספת היא ללחוץ על הכפתור בכרטיס האיתור ואז לגרום לסמארטפון לצלצל (במקרה שאתם לא מוצאים אותו).

ארנק עם טעינה סולארית
חיישן האיתור של Ekster בנוי בצורה של כרטיס אשראי ובעובי של שני כרטיסים. מכניסים את הכרטיס הזה בכיס האחורי של הארנק ובעיקרון שוכחים ממנו, למרות שהוא קצת עבה ומוסיף בליטה קטנטנה. מה שמיוחד בכרטיס, שהוא לא פועל עם סוללה שצריך להחליף או דורש הטענה דרך כבל. מדובר בכרטיס עם משטח סולארי, בטכנולוגיה ש-Ekster פיתחה, אשר לא דורשת חשיפה ישירה לשמש. ברגע שמניחים את הכרטיס על השולחן בבית (בתנאי שיש חלון בסביבה), לאחר 3 שעות של טעינת אנרגיה, מקבלים חודשיים של עבודה. לא יצא לי לראות את הארנק בפעולה במשך חודשיים, אבל אני יכול להגיד שהוא עבד אצלי יותר משבועיים, כאשר הוא היה זרוק על השולחן, לפעמים בתוך הארנק ולפעמים מחוץ.

מחיר: הארנק נמכר ב-280 שקל (79 דולר) וחיישן האיתור ב-100 שקל (29 דולר). סך הכל: 380 שקל.
6 מוצרי שיאומי שאולי לא הכרתם: מחסל יתושים, מאוורר ללא להבים ומתקן סבון אלקטרוני
בשורה התחתונה, ארנק ה-Parliament של Ekster נראה טוב. הוא מתאים למי שלא מחזיק מטבעות בארנק ומחפש שיטה נוחה לשלוף כרטיסים במהירות. היכולת לאתר את הארנק, מבלי לדאוג לטעינה קבועה, היא תוספת לא זולה, אבל כנראה ששווה לכאלו שמאבדים אותו כל הזמן בבית.
סקירה: Fuze – להיפטר (כמעט) מכל הכרטיסים בארנק