שעונים חכמים

סקירה: סונטו 5 – שעון ספורט עם GPS, מדידת דופק והתראות בעברית

סונטו השיקה לאחרונה את הדגם 5 שלה, שעון הכולל מסך צבעוני, התקן GPS ומד דופק פנימי וגם חיבור לסמארטפון עם התראות בעברית. כנסו לסקירה המלאה

חברת סונטו (Suunto) השיקה לאחרונה את הדגם 5 שלה. מדובר בגרסה עממית יותר לדגם ה-9, הנמכר ב-3,500 שקל לעומת 1,700 שקל. השעון החדש מיועד לחובבי ריצה, שחיה, רכיבת אופניים, משקולות וסקי, כאשר הוא משמש כשעון חכם לייט, באמצעות חיבור בלוטות’ לסמארטפון והצגת התראות בעברית על מסך השעון. הסונטו 5, כמו אחיו הגדול, מתמודדים מצד אחד מתחרות מחברות כמו: גרמין ופולאר ומצד שני מעולם השעונים החכמים של אפל, סמסונג, פיטביט, וואווי ו-Amazfit, המצליחים להביא אליהם חובבי ספורט (פחות ספורטאים מקצועיים). 

suunto5-1
סונטו 5. צילום צחי הופמן

סונטו 5: מבנה גדול עם מסך שקל לראות בשמש

עיצוב: במבט ראשון, הסונטו 5 הוא שעון בעל נוכחות רבה, הוא לא מספיק קל – 66 גרם, אבל הוא עשוי מגומי רך ונעים על היד. השעון מגיע במספר צבעים לבן, שחור ובורדו. אני סקרתי את הגרסה האפורה עם מסגרת בצבע נחושת העשויה מפלדת אל חלד. אני פחות חיבבתי את מראה הנחושת, אבל יכול להיות שיש כאלו שכן יאהבו את זה. הזכוכית עשויה מינרל קריסטל והגוף עצמו עשוי מפוליאמיד מחוזק בסיבי זכוכית. בגדול, השעון הזה אמור להחזיק לכם זמן רב וגם להיות עמיד למים עד לעומק 50 מטר.

suunto5-NewWatch-post-00-he

מסך: המסך צבעוני, כאשר בניגוד לדגם 9, ב-5 אין מסך מגע. כן יש כאן תאורה חזקה, המאפשרת לראות את המסך בקלות גם באור שמש ישיר חזק. קל ונוח לראות את המסך, רק חבל שהוא יחסית קטן ביחס למסגרת הגדולה שלו. המסך דולק כל הזמן, כמו ברוב שעוני הספורט, כאשר הפעלת התאורה מתבצעת בלחיצת כפתור. מבחינת תצוגות שעון, הסונטו 5 כולל מספר תצוגות נחמדות, אבל אין אפשרות להוריד נוספות, דבר מאכזב שהיה יכול להעשיר את חווית השימוש לאורך זמן.

ספורט: הסונטו 5 כולל התקן GPS פנימי וזמן האיתור יחסית מהיר. במהלך היום והלילה, הסונטו 5 יודע לנטר אחר הדופק, לספור צעדים ולנטר את השינה. אני חייב לציין שלא ניסיתי לנטר את השינה שלי, כי השעון היה גדול לי לענידה במהלך הלילה. ניתן לקבל על גבי השעון את היסטוריית הדופק בשעות האחרונות, מה הייתה צריכת הקלוריות וגם לראות מה מצב המתח שנמצאים בו. יכולת שלא הייתה נראית לי מדויקת מבחינתי. לשעון יש גם תצוגה המאפשרת לדעת כמה שעות אימון התבצעו באותו שבוע, מה היעד שצריך לעמוד בו ויש אפשרות לדעת את מצב הכושר הגופני באמצעות מדד Vo2max (מדידת חמצן גוף). זה מספק את המידע בנתון מספרי וגם בתיאור של טוב, גרוע וכו’. לפני הפעלת האימון, מופיע מסך המציג את זמן הסוללה שנותר בשימוש עם GPS ומדידת דופק. ניתן גם לבצע אימון עם חסכון בסוללה להארכת זמן השימוש. מבחינת דופק, נתקלתי בפעמים בודדות בזמן אימון, בהתראה שהשעון לא יושב לי מספיק טוב על היד עבור המדידה. מעבר לזה, גם מדידת הדופק וגם מדידת המרחק התבצעו בצורה תקינה.

suunto5-3
סונטו 5. צילום צחי הופמן

יש ממשק בעברית, אין אפליקציות

ממשק: הממשק של סונטו מגוייר לעברית והוא כולל תצוגת התראות ישירות מהסמארטפון, כך שתוכלו לראות הודעות וואטסאפ, אבל לא להגיב אליהן. חיווי על שיחה נכנסת מתבצע עם שם המתקשר בעברית. אין הרבה יכולות חכמות לשעון הזה שאנחנו כבר רגילים לראות בדגמים מתחרים, למשל, אפליקציות מוזיקה של ספוטיפיי, דיזר או חנות אפליקציות שאפשר להוריד ממנה תוספות. עוד חיסרון, עדכוני גרסה צריך לבצע בחיבור פיזי למחשב ואי אפשר לבצע אותם דרך האפליקציה בסמארטפון. הדבר הזה הפתיע אותי מאוד והרגיש לי כמו חזרה של כמה שנים אחורה. בסונטו צריכים להבין, שאנשים לא רוצים לחבר את השעון שלהם פיזית למחשב, בשביל זה יש סמארטפון.

סוללה: הסונטו 5 כולל סוללה מוצלחת המחזיקה שבוע שלם עם שעה אימון (כולל GPS). בסונטו מבטיחים מעל 20 שעות אימון רציף (דבר שלא יצא לי לבדוק). בדומה לשעונים של חברות מתחרות, אתם תהיו חייבים להשתמש בכבל טעינה עם מחבר יחודי של החברה.

מחיר: 1,700 שקל (אחריות לשנתיים) דרך אתר דוגית וברשת מגה ספורט

מחפשים שעון חכם אחר? כנסו לערוץ סקירות השעונים החכמים

בשורה התחתונה, הסונטו 5 הוא שעון ספורט לא רע בכלל, בכל הקשור לניטור הפעילויות שאתם מבצעים. אם אתם שייכים לחובבי המותג, אתם תהיו מרוצים מזמן הסוללה, הממשק והיכולת לנטר בקלות שחייה, ריצה ואופניים. מה שחבל, שיש תחושה שסונטו לא התאימה את עצמה מספיק לעולם השעונים החכמים. היא אומנם מציעה חיבור לסמארטפון והצגת התראות בעברית, אבל איפה היכולת להוריד אפליקציות נוספות? כמו חיבור לשירותי מוזיקה בסטרימינג או תצוגות שעון חדשות? אם הדברים האלו פחות מפריעים לכם, השעון הזה יוכל לשמש אתכם באימונים הבאים.

סקירה: סמסונג Galaxy Watch Active – שעון חכם לבעלי ידיים קטנות

להצטרפות לערוץ הטלגרם של The Gadget Reviews

להצטרפות לעמוד האינסטגרם

5 תגובות

  1. התאורה של השעון ממש חלשה, לא ברור לי איך אתה כותב שהיא חזקה. גם אחרי פניה לתמיכה ווידוא שהשעון על המקסימום בקושי רואים. שלא לדבר על ריצה בחושך, עם הפעלת תאורת רקע קבועה האור ממש חלש!! אין מה להשוות לשעונים אחרים ואפילו דגמים אחרים של אותה חברה. בקיצור אחד השעונים הגרועים שהיו לי (לא רק בגלל התאורה יש לו עוד כמה חסרונות) ועברתי כבר שלושה אחרים..

    1. התאורה חלשה מאוד!! שים אותו ליד סונטו 7 או 9 ותבין על מה אני מדבר.. מול סמסונג אן אפל אין בכלל מה להשוות. בכללי השעון גרוע, לא ממליץ עליו בכלל

השאר תגובה

%d בלוגרים אהבו את זה: