בתחילת חודש יולי השיקה LG בארץ את סמארטפון הדגל שלה – G8s. התחמושת שלה כוללת במכשיר הדגל חומרה חזקה ומחיר אטרקטיבי של 2,700 שקל. ב-LG אוהבים לשלב בכל שנה בדגם ה-G טכנולוגיה מעניינת. ב-G5 אלו היו אביזרים שהתחברו אליו חיצונית, ב-G6 היו שוליים דקים לאותה תקופה וב-G7 מצאנו את השימוש של המרחב הפנימי לקופסת תהודה עבור הבאס. ה-G8s בא להציג טכנולוגיה לשליטה בסמארטפון באמצעות מחוות ידיים. מאז ההשקה של ה-G8s, גוגל הספיקה להודיע שהפיקסל 4 שלה גם יכלול יכולת דומה. כך שאנחנו לפחות יודעים שזה כיוון שתעשיית הסלולר בוחנת בצורה חיובית.

עיצוב: ה-G8s מגיע עם גוף זכוכית מבריק וחלקלק, שנראה מעולה, אבל מתמלא בצורה מיידית בטביעות אצבע. בכל מקרה, אתם כנראה תעדיפו לשים עליו את הכיסוי השקוף המגיע בערכה. הזכוכית הקדמית מגיעה מסוג גורילה גלאס 5 והזכוכית האחורית מגלאס 6 החדישה יותר, כאשר המסגרת עשויה אלומיניום. השוליים דקים, אבל יחס גוף מסך הוא לא מהטובים ביותר שיש, רק 82%. לשם השוואה, הגלקסי S10 פלוס של סמסונג מגיע עם יחס גוף מסך של 88.9% ו-P30 פרו של וואווי עם 88.6%. ה-G8s יושב בצורה נוחה ביד וגם החלוקת משקל שלו טובה – 181 גרם. הוא לא יפריע לכם בכיס או ביד והוא גם עמיד למים בתקן IP68, כך שלא אמור לקרות לו שום דבר אם הוא יפול בטעות לבריכה.
LG G8s – מסך בטכנולוגיית OLED

מסך: אנחנו רגילים למצוא היום סמארטפונים עם מגרעת (Notch) בצורת טיפה או מכשירים שלא מגיעים בכלל עם מגרעת, כי המצלמה מתחבאת במגירה נשלפת. ב-LG שילבו ב-G8s מגרעת גדולה, שקצת פחות מתאימה לסטנדרט שאנחנו מוצאים במכשירים. מצד שני, מתרגלים אליה מהר וזה לא מאוד מפריע. המסך מגיע בגודל 6.2 אינץ’ בטכנולוגיית OLED ברזולוציה גבוהה של 1080 על 2248 פיקסלים. השחור נראה פה טוב, התמונה חדה, אבל הייתי שמח לקצת יותר תאורה אחורית, למרות שאין בעיה להסתכל במכשיר באור שמש ישיר.

ממשק: ה-G8s מגיע עם מערכת ההפעלה העדכנית של אנדרואיד – פאי (9) עליה מולבש הממשק של LG. זה אומר שאתם תוכלו לעשות כאן כל מיני דברים נחמדים, כמו הקשה כפולה על המסך בשביל להעיר אותו או בשביל לכבות. יש כפתור פיזי להפעלת העוזרת הקולית של גוגל, אשר במכשירים עם ממשק בעברית ישלח לעמוד החדשות של גוגל. LG גם מציעה מצב בשם Context Awareness, המאפשר להשתיק את המכשיר, להפעיל אפליקציה או לכבות את ה-WiFi בהתאם למיקום או לאביזר הבלוטות’ אליו מחוברים. מה שכן מפריע בממשק, זה שבגלל המגרעת הגדולה או מסיבה אחרת, LG לא מציגה בעמוד הבית את אחוז הסוללה העדכני, כך שחייבים להוריד את לוח ההתראות בשביל לקבל את המידע הזה.
LG G8s – לפתוח ולשלוט במכשיר עם מחוות ידיים
מחוות תנועה: החידוש השנה ב-G8s הוא האפשרות לפתוח את נעילת המכשיר באמצעות סריקת הוורידים בכף היד. זה לא עובד משהו, קודם כל, אפשר להגדיר רק יד אחת. אז זה אומר, שאתם צריכים לזכור לשים את הסמארטפון בצד ימין או שמאל שלכם, כאשר אתם עובדים מול המחשב או במקומות אחרים. דבר שני, גם לאחר מספר שבועות, לא הצלחתי להתרגל מספיק לשים את היד בדיוק במקום ובזווית הנכונה, על מנת שהסמארטפון יפתח במהירות או בפעם הראשונה. מצד שני, סורק טביעות האצבע הממוקם בגב המכשיר וזיהוי הפנים עובדים במהירות מעולה, כך שלא היה לי כמעט צורך להשתמש בזיהוי היד. האופציה לשליטה באפליקציות במחוות תנועה באוויר עובדת רע ויש ל-LG עוד מה לעשות בתחום בשביל שנעבור להשתמש בה.
חומרה: ה-G8s מגיע עם חומרה עדכנית והוא סמארטפון שטס ולא מגמגם. המכשיר כולל את המעבד העדכני של קוואלקום – סנפדרגון 855 עם 6 גיגה זיכרון עבודה ונפח אחסון של 128 גיגה, כולל אפשרות הרחבה באמצעות כרטיס. יש אפילו כניסת אוזניות 3.5 מ”מ, עבור משתמשים בעלי אוזניות חוטיות. בתחום הרמקולים, LG שילבה זוג רמקולים המספקים צליל חזק.
LG G8s – מצלמה מצוינת עם 3 עדשות

מצלמה: מצלמת הסלפי הממוקמת בחזית המכשיר, היא מצלמת Z המודדת את המרחק בין האובייקט למצלמה במילימטרים, על-מנת לשלוט בעוצמת טשטוש הרקע עבור סלפי עמוק יותר. זה עובד טוב באור יום, המצלמה כמעט שלא טשטשה את קצוות השיערות, אבל דווקא שהאדם המצולם לובש כובע, היא מעט הסתבכה וטשטשה חלקים ממנו. המצלמה הקדמית מגיעה עם שני חיישני 8 מגה פיקסל עם מפתח צמצם F1.9 ו-F1.4. כאשר מצלמים בחוץ בשעות היום, התמונות יוצאות טוב, ברגע שנמצאים במקום סגור, גם באור יום, התוצאות המתקבלות רחוקות מחדות.
בגב ה-G8s אנחנו מוצאים 3 עדשות: 12 מגה פיקסל (צילום רגיל) עם מפתח צמצם F1.8, חיישן 12 מגה פיקסל (טלפוטו עם זום כפול 2) עם F2.6 וחיישן 13 מגה פיקסל (אולטרה רחב) עם מפתח צמצם F2.4. יש לנו כאן זום אופטי כפול 2 שלא פוגע באיכות התמונה וצילום בזווית רחבה שעוזרת מאוד במצבים של צילום נופים, אבל גם מייצרת אפקט עין הדג בקצוות. הצילומים בעדשה הראשית נראים מצוין, בין אם מדובר בצילומי תקריב, צילומים בתאורה בעייתית ובצילומי בוקה/פורטרט בהן הרקע מטושטש מאחורה. איפה המצלמה נופלת? בצילומי לילה, שם מריחות וטשטוש מופיעות.


צילום צחי הופמן


סוללה: ה-G8s סיפק לי זמן סוללה מוצלח, כאשר בסוף היום, בערך בחצות נשארתי עם 25% אנרגיה (קיבולת של 3550 מיליאמפר/שעה). הטעינה המהירה לא מאוד מהירה, בתוך רבע מקבלים 16% אנרגיה ובתוך חצי שעה 32%. המכשיר מגיע עם המטען המהיר בערכה וגם כולל טעינה אלחוטית.
מחיר: 2,700 שקל (יבואן רשמי רונלייט, שנתיים אחריות)
לעוד סקירות סמארטפונים, כנסו לערוץ שלנו
בשורה התחתונה, LG מגיעה לשוק עם סמארטפון דגל מוצלח הכולל מצלמה מצוינת, סוללה חזקה ומסך איכותי. ה-G8s לא מצטיין בכל הפרמטרים, אבל אם מסתכלים על התמורה הכוללת, זהו מכשיר שצריך לעזור ל-LG לזכות בנתחי שוק נוספים בזירת הסלולר.